Kenwood DRV-A301W dashcam review

Kenwood DRV-A301W dashcam review

Kenwood DRV-A301W dashcam

4.85

De beeldkwaliteit

4.9/5

Het design

4.9/5

De inhoud

4.8/5

De software

4.9/5

Voordelen

  • Dankzij de full hd resolutie zie je veel details in je beelden, zoals een nummerbord.
  • Via wifi verstuur je bestanden draadloos naar je telefoon.
  • De GPS functie registreert de gereden snelheid en route.

Nadelen

  • Om de parkeermodus te gebruiken heb je een installatie kit (CA-DR1030) nodig, deze wordt niet meegeleverd.

In deze Kenwood DRV-A301W dashcam review leest u alles over de bouwkwaliteit, prestaties, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Kenwood DRV-A301W dashcam review

SPECIFICATIES
4K video | Looprecording | G-sensor | Kijkhoek: 130º

Conclusie

De Kenwood DRV-A301W dashcam is een schijfrecorder met Full HD 1080p-resolutie en ingebouwde Wi-Fi. Op deze manier kan je gedetailleerde verkeerssituaties opnemen en beelden rechtstreeks naar jouw smartphone sturen. Dankzij de GPS-sensor weet je precies waar het ongeval is gebeurd. In een hoek van 136 graden legt de camera ook vast wat er naast je op de weg gebeurt. Als de G-sensor een plotselinge beweging detecteert, slaat de dashboardcamera het record onmiddellijk op. De schijfrecorder plaatst deze video niet. Als de auto geparkeerd en uitgeschakeld is, schakel je de parkeermodus in. Als iets de auto raakt, begint de camera automatisch met opnemen. Op het meegeleverde microSD-kaartje van 16 GB sla je alle beelden op.

VoordelenNadelen
1. Dankzij de full hd resolutie zie je veel details in je beelden, zoals een nummerbord. 
2. Via wifi verstuur je bestanden draadloos naar je telefoon. 
3. De GPS functie registreert de gereden snelheid en route.
1. Om de parkeermodus te gebruiken heb je een installatie kit (CA-DR1030) nodig, deze wordt niet meegeleverd.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De beeldkwaliteit

Kenwood DRV-A301W dashcam review

Voor deze prijs en specificaties was de beeldkwaliteit verrassend goed voor een camera met een goed nachtzicht. Veel van de foto’s die ik in de middag en avond maakte waren erg helder. Ook al wordt het beeld aan direct zonlicht getoond, de kleuren vervagen nauwelijks, maar het beeld wordt wel een beetje dof. Toen ik het videobestand naar mijn Macbook Pro met M1 overzette, terwijl ik de beelden aan het bekijken was, kwam er een error, maar uiteindelijk was dit opgelost door het opnieuw op te starten.

Het design

Kenwood DRV-A301W dashcam review

De Kenwood DRV-A301W dashcam ziet er indrukwekkend uit. Het slanke zwarte ontwerp en de gevormde behuizing maken hem aantrekkelijk vanuit elke hoek. Het zachte plastic en de vorm maken het een beetje glad in je handen. Op de achterkant is een systeem van knoppen logisch gerangschikt rond een 2,7-inch breedbeeldscherm. Qua functionaliteit biedt de A301W verschillende kenmerken, waaronder een G-sensor die automatisch beelden vastlegt en beschermt tegen incidenten. Met de optionele bedradingsset kan de unit ook een parkeermodus bevatten om de nasleep van gedetecteerde incidenten te bewaken. Een ingebouwde GPS is ook aanwezig om de snelheid en nauwkeurige positie weer te geven.

De inhoud

Kenwood DRV-A301W dashcam review

Het opzetten van de Kenwood DRV-A301W was heel eenvoudig. Na ongeveer 30 seconden om het land, de tijd en de datum in te stellen, is het apparaat klaar voor gebruik. Het pakket bevat twee montagemogelijkheden, een zuignap of een plakstrip. De opname van een 16 MB microSD-kaart was ook handig. Het apparaat heeft ook een klein rubberen blok dat volledig schuift om de magnetische verbinding te onthullen. Het nadeel is echter dat de DRV-A301W een lage batterijlading heeft, waardoor het erg moeilijk is om instellingen aan te passen en afbeeldingen weer te geven zonder een elektrische aansluiting.

De software

Kenwood DRV-A301W dashcam review

Slimme apparaten kunnen verbinding maken met de DRV-A301W via een lokaal draadloos netwerk en de Kenwood Dash Cam Manager-app. Het is een intuïtieve en goed ontworpen software die je een helder beeld geeft van het startscherm. Van daaruit kan je naar opgeslagen video’s, gedownloade mobiele video’s en instellingenmenu’s gaan. Afspelen via de app was van hoge kwaliteit en responsief. Ik was aangenaam verrast door de hoge kwaliteit, helemaal in verhouding met andere dashcams.

Kenwood DRV-A301W dashcam review

Conclusie

De Kenwood DRV-A301W dashcam is een schijfrecorder met Full HD 1080p-resolutie en ingebouwde Wi-Fi.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Kenwood DRV-A301W dashcam review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze “Kenwood DRV-A301W dashcam review” blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP