Philips 65OLED805 review

Philips 65OLED805

4.7

De geluidskwaliteit

4.7/5

De beeldkwaliteit

4.6/5

De kenmerken

4.8/5

Voordelen

  • Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoog contrast en natuurgetrouwe kleuren.
  • De P5 beeldprocessor zorgt voor vloeiende beelden en een kleurrijke beeldweergave.
  • Ambilight verlicht de wand achter de tv in de kleuren van het beeld.

Nadelen

  • Deze tv heeft geen ingebouwde soundbar die een krachtig geluid produceert.
  • De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

In deze Philips 65OLED805 review leest u alles over de bouwkwaliteit, beeldkwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Philips 65OLED805 review - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: OLED | Resolutie: 4K | Besturingssysteem: Android 9 | HDR-formaten: HDR10, HDR10 +, HLG, Dolby Vision | HDMI: x4 | USB: x3 | Optisch: 1

Conclusie

VoordelenNadelen
1. Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoog contrast en natuurgetrouwe kleuren. 
2. De P5 beeldprocessor zorgt voor vloeiende beelden en een kleurrijke beeldweergave. 
3. Ambilight verlicht de wand achter de tv in de kleuren van het beeld.
1. Deze tv heeft geen ingebouwde soundbar die een krachtig geluid produceert. 
2. De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Philips 65OLED805 review - Zijkant

Het bedrijf is van mening dat het gepast is om het toch al indrukwekkende geluidssysteem van de Philips 65OLED804 van vorig jaar te verbeteren. De midrange-driver en tweeter aan de onderkant van de kit zijn opnieuw ontworpen en geïnstalleerd in een grotere behuizing. De achterste woofer heeft hetzelfde uiterlijk, maar heeft twee extra passieve radiatoren om de basweergave te verbeteren.

Vergeleken met vergelijkbare geprijsde concurrenten, is de Philips 65OLED805 dynamischer, levendiger en zwaarder. Aan het begin van de film “The Hitman’s Bodyguard” worstelde het niet met de storende basfrequenties, en dit had een grote impact op het schieten met machinegeweren. De dialoog is duidelijk en overal zijn goede voorspellingen.

Maar ook al klinkt de Philips 65OLED805 goed op televisie, je hoeft niet veel tijd te besteden aan het vinden van een soundbar die beter klinkt. De Sonos Arc is hier een goede keuze, maar als je genoeg budget en ruimte hebt, raden we je aan om een ​​compleet thuistheatersysteem te gebruiken. Lees meer over beeldkwaliteit in de volgende paragraaf van deze Philips 65OLED805 review.

De beeldkwaliteit

Philips 65OLED805 review - Zijkant

De helderheid en detail van de Philips 65OLED805 is zijn grootste troef, en dit werd meteen duidelijk toen we de 4K Blu-ray-technologie uit de film “Midway” zagen. Van de close-ups van de door oorlog verscheurde gezichten tot de groothoeklens. Op de luchtfoto’s van bovenaf wordt alles op een heldere en solide manier weergegeven, wat ongeëvenaard is door andere concurrenten. De kleurweergave van Philips is ook erg goed. Het kleurenpalet van de film is gedempt, maar niet levenloos. De Philips 65OLED805 kan met plezier de beste positie vinden en ervoor zorgen dat het groene gebied groen is en niet vol vitaliteit, en het gezicht van onze hoofdpersoon wordt mooi rood zonder kunstmatige kleuren.

Philips bewees dat hij een energieke artiest is door over te schakelen op “The Aftermath” die ook een 4K Blu-ray-speler gebruikt. We hebben enkele contrastrijke scènes gezien die enthousiaster kunnen worden opgelost. Philips heeft dit jaar enkele wijzigingen aangebracht in de bewegingsverwerking en nieuwe Pure Cinema- en Movie-modi geïntroduceerd. Beide zijn geweldig en zijn zeker een verbetering ten opzichte van de standaard standaardmodus, die ongelooflijk soepele en scherpe pannen produceert, maar vervelende artefacten toevoegt aan minder voorspelbare bewegingen, maar Philips heeft nog veel werk te doen. Veel fabrikanten, vooral Sony, balanceren het verscherpen en vloeiend maken van de beweging met overtuigend realisme, en de Philips 65OLED805 vereist nog steeds dat je op zijn minst tot op zekere hoogte moet kiezen.

Bewegingsverwerking is echter slechts een tekortkoming in de inherent uitstekende beeldprestaties. Zelfs als we 1080p Blu-ray of 7p Blu-ray gebruiken, zal het nog steeds indruk maken op mensen. Vermijd het gebruik van de prachtige levendige modus, en full HD, SDR-foto’s zijn prachtig. Scherpte en detail zijn uitstekend, evenals rijke kleuren en uitstekende zwarttinten. We zijn geslaagd voor de eerste serie “Ultimate Beastmaster” van Netflix om een ​​meer rigoureuze uitgebreide test op Philips 65OLED805 uit te voeren, en het algehele effect is erg goed. Het niveau van chaos aan de randen is veel groter dan op de beste high-end displays, maar de punching, zwartdiepte en solide kleurbalans maken het beeld algeheel zichtbaar. Lees in het volgende deel van de Philips 65OLED805 review meer over de kenmerken.

De kenmerken

Televisie in kamer

Ambilight breidt de beweging op het scherm uit naar de muur rond de televisie in de vorm van gekleurd licht. Het ziet er spectaculair uit, maar het verbetert ook de prestaties, laat het scherm groter lijken, trekt de aandacht van mensen naar de actie en verhoogt het waarneembare contrast. Het enige nadeel is dat de dikte van Philips 65OLED805 dikker is dan die van sommige concurrenten en er moet een opening van 10-20 cm worden gelaten tussen het scherm en de muur om het effect te maximaliseren.

Over het algemeen is het goed. Een puur zwart paneel met een dun metalen frame, hoewel het zichtbare scherm in eerste instantie eigenlijk maar enkele millimeters is en sierlijke metalen voetjes. Ze maken de footprint van het toestel ongeveer 80 cm breed en houden het scherm zo laag als de meubels geplaatst. Als je ruimte moet maken voor de soundbar, kan de extensie in de doos de televisie groter maken. De afstandsbediening is ook erg stijlvol, met een lange en elegante vorm en een stijlvolle leren tas. Deze knoppen zijn een beetje rommelig, maar ze werken goed en hebben achtergrondverlichting om je in het donker te helpen de juiste knop te vinden.

Hoewel de meeste televisies Dolby Vision of HDR10 + bieden, is Philips een van de weinige fabrikanten die deze twee technologieën aanbiedt. Hoewel HDR10 + zeker niet zo populair is als Dolby Vision, wint het langzaamaan aan populariteit. Philips HDMI is echter niet zo geavanceerd, waarvan de Philips 65OLED805 er vier heeft. Hoewel HDMI 2.1 nog niet populair is, hebben veel fabrikanten HDMI 2.1 specificaties en functies aan hun televies toegevoegd, maar Philips niet. De Philips 65OLED805 ondersteunt geen eARC (Enhanced Audio Return Channel), VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) of 4K @ 120Hz (gewoonlijk High Frame Rate of HFR genoemd).

De meeste van deze functies zijn eigenlijk alleen interessant voor gamers, vooral degenen die van plan zijn om PS5 of Xbox Series X te kopen. Het standpunt van Philips is dat het toekomstige modellen zal uitproberen naarmate ze steeds populairder worden. Deze functies worden op internet ondersteund. Voor degenen van wie Philips heeft bevestigd dat ze deze functies niet via software-updates zullen krijgen, is dit niet erg handig voor degenen die al een Philips 65OLED805 hebben gekocht. Volledige fysieke verbindingsopties omvatten twee USB-verbindingen, antenne- en satellietverbindingen, Ethernet en glasvezel- en hoofdtelefoonuitgang.

Wat toepassingen betreft, is de Philips 65OLED805 eerder robuust dan spectaculair. Omvat de meeste van de belangrijkste stichtingen, waaronder Netflix, Amazon Prime Video, Disney +, Google Play Movies en TV en Rakuten (allemaal in 4K- en HDR-formaten), evenals All 4 en My5. Maar mensen zoals Now TV en Apple TV zijn verdwenen. Aangezien Philips 65OLED805 het Android TV-besturingssysteem gebruikt, is het gemakkelijk Google de schuld te geven van deze hiaten, maar Sony’s Android TV ondersteunt zowel Now TV als Apple TV.

Android TV wordt elke keer dat het wordt bijgewerkt, beter en is nu vloeiender en intuïtiever dan ooit. Het kan echter nog steeds in principe draaien op het eigen menusysteem van Philips, en deze triviale gebruikerservaring zal nooit zo naadloos zijn als die van de aangepaste besturingssystemen van Samsung en LG TV.

Wat de belangrijkste tv-technologie van de Philips 65OLED805 betreft, het heeft de vierde generatie P5-processerversie van Philips verkregen. De grootste nieuwe toevoeging aan AI is het gebruik van neurale netwerken en machine learning om miljoenen videoclips uit een aangepaste database te analyseren om de beeldkwaliteit zo natuurlijk mogelijk te maken.

Het toestel heeft een speciale AI-beeldvoorinstelling, maar de AI-functie is eigenlijk actief in vrijwel alle beeldmodi van de televisie. We raden u aan ofwel te beginnen met een heldere voorinstelling en vervolgens terug te vallen op enkele van de meer radicale beeldverwerkingsfuncties, of een beetje terug te vallen op de standaard en hetzelfde resultaat in beide richtingen te krijgen. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van de Philips 65OLED805 review.

Conclusie

De Philips 65OLED805 is een uitstekende televisie, net als zijn kleinere tegenhangers. Het is niet alleen beter dan zijn concurrenten qua uiterlijk en geluid, maar ook goedkoper, waardoor Ambilight de mainstream wordt. Sommige concurrenten kunnen beter omgaan met sport, en het gebrek aan HDMI-mogelijkheden van de volgende generatie zal gamers diep nadenken, maar als je kijkt naar de algehele prestaties per pond van de gameconsole, zijn deze kleinere tekortkomingen een druppel in de oceaan. Dit is een geweldige televisie en als u op zoek bent naar een 65-inch televisie van hoge kwaliteit, zou deze bovenaan de lijst moeten staan. Ik hoop dat deze Philips 65OLED805 review nuttig voor u is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP