Sony KD-48A9 (4K) review

Sony KD-48A9 (4K)

4.75

De geluidskwaliteit

4.7/5

De beeldkwaliteit

4.7/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
  • UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard Ultra HD.
  • Het Acoustic Surface geluidssysteem levert een realistische geluidsweergave.

Nadelen

  • De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

In deze Sony KD-48A9 (4K) review leest u alles over de bouwkwaliteit, beeldskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sony KD-48A9 (4K) review - Voorkant

SPECIFICATIES
Ultra HD/4K | 48 inch (122 cm) | Smart TV | 100 Hz | OLED | HDR | 4 x HDMI

Conclusie

De Sony KD-48A9 is een uitstekende televisie. De kwaliteit van televisies kleiner dan 55 inch is altijd al beperkt geweest, maar LG heeft deze beperkingen geëlimineerd door 48 inch OLED-panelen te leveren. Lees meer over de voor-en nadelen in de volgende tabel van deze Sony KD-48A9 (4K) review.

VoordelenNadelen
1. Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren. 
2. UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard Ultra HD. 
3. Het Acoustic Surface geluidssysteem levert een realistische geluidsweergave.
1. De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Sony KD-48A9 (4K) review - Achterkant

De Sony KD-48A9 heeft een belangrijke stap gezet in geluid ten opzichte van zijn naaste concurrent. Aan het begin van de film “Allegiant: Part 1” is de bas lastig en zwaar, waardoor de LG CX-drive erg trilt, maar Sony is ingetogen en schoon. Het is ook erg krachtig en dynamisch. We kozen voor de Cinema-preset, die openheid en ruimtelijkheid toevoegt, en wanneer onze hoofdrolspeler slaagt voor zijn ongelooflijke basistest, zorgt dat voor een goede sfeer en het geluid klinkt goed in onze rechthoekige kamer.

Dankzij de schermschudtechnologie van de Sony KD-48A9 is de ruimtelijke verbinding van audio en video dichterbij dan bij andere televisie. Hoewel de Sony KD-48A9 goed klinkt, vooral van een televisie van dit formaat, kan het hoge volume hem ondraaglijk maken. Als je de audiokwaliteit wilt afstemmen op het beeld, heb je nog steeds een speciaal geluidssysteem nodig, vooral als je van luide en sensationele films houdt. Lees meer over de beeldkwaliteit in de volgende alinea van deze Sony KD-48A9 (4K) review.

De beeldkwaliteit

Televisie in woonkamer

De Sony KD-48A9 is direct klaar voor gebruik en wordt zeer discreet geleverd, en lijkt niet bereid om het oogverblindende contrast te bieden van het uitstekende HDR-signaal dat we verwachten. Na wat aanpassingen was het probleem opgelost. Toen we de film “The Nice Guys” gingen kijken waren we erg blij om de felrode en witte tekst van de film met perfecte kracht en puurheid op het perfecte zwarte scherm te zien verschijnen. In feite heeft het in dit opzicht de grootte van LG OLED48CX. Het verslaat de LG OLED48CX in twee opzichten. Hoewel beide sets van apparatuur puur asfaltzwart bieden, heeft Sony zich in meer donkere details verdiept.

Het is niet verrassend dat de Sony KD-48A9 beter presteert dan de LG OLED48CX. Sony is al lang een meester in bewegingsverwerking, en ook andere fabrikanten hebben dit jaar verbeteringen aangebracht, en de Sony KD-48A9 maakt bewegingen gladder en scherper zonder vervaging of kunstmatigheid. Alles ziet er zo uit, maar dan beter, en het feit dat Sony de concurrentie al zo lang voor is, laat zien hoe lastig dit is.

De Sony Master Series-modellen worden verkocht om beelden te leveren zoals verwacht, en ook hier doet de Sony KD-48A9 het goed. De kleur kan een beetje getrouwheid en rijkdom hebben, maar het is misschien niet realistisch, maar het is waar voor bioscopen. Wanneer u de filmmodus van de meeste televisies kiest, hebben we het niet over de bruine doffe saaiheid die u zult tegenkomen.

Voor duidelijkheid en detail is er geen betere televisie dan deze. Het apparaat combineert donker zwart en helder en puur wit met deze eigenschappen, wat resulteert in een ongeëvenaard gevoel van diepte en stevigheid in het beeld zin. Met Blu-ray wordt de resolutie van Sony teruggebracht tot 1080p en kan het trillende handbewegingen goed beheersen, waardoor alles wazig en flikkervrij wordt zonder onaangename zeepeffecten toe te voegen.

De kleuren worden weer dromerig en de beelden zijn helder, delicaat en schoon. Deze opschoning gaat door wanneer we de “interval” oude standaarddefinitie-afleveringen via Netflix uitzenden. Rekening houdend met de lage resolutie van het signaal, is het beeld vloeiend en duidelijk, met verbluffende details en levendige en gecontroleerde kleuren. Lees meer over de kenmerken in de volgende alinea van deze Sony KD-48A9 (4K) review.

De kenmerken

Pootjes voorkant televisie

Er zijn veel manieren om het apparaat aan te sluiten, waarvan er vele kunnen worden verborgen door het plastic paneel in de doos, inclusief antenne en satelliet, Ethernet, drie USB-aansluitingen, optische vezel- en hoofdtelefoonuitgang en vier HDMI-aansluitingen. HDMI 3 ondersteunt ARC en meer geavanceerde eARC, maar dit is de enige geavanceerde HDMI-functie in het apparaat. 4K @ 120Hz (HFR), VRR (variabele verversingssnelheid) of zelfs ALLM wordt niet ondersteund, wat gamers zal teleurstellen, vooral degenen die van plan zijn om PS5 of Xbox Series X te kopen. Als de spelmodus (handmatig) is geselecteerd, is de competitieve invoervertraging minder dan 19 ms.

Er zijn veel manieren om apparaten aan te sluiten. Het plastic paneel in de doos kan er veel verbergen, inclusief antenne en satelliet (volledige Freesat-functie wordt binnenkort gelanceerd), Ethernet, drie USB-aansluitingen, optische vezel- en hoofdtelefoonuitgang en vier HDMI-aansluitingen. HDMI 3 ondersteunt ARC en meer geavanceerde eARC, maar dit is de enige geavanceerde HDMI-functie in het apparaat. 4K @ 120Hz (HFR), VRR (variabele vernieuwingsfrequentie) of zelfs ALLM wordt niet ondersteund, wat gamers zal teleurstellen, vooral degenen die van plan zijn om PS5 of Xbox Series X te kopen. Als de spelmodus (handmatig) is geselecteerd, is de invoervertraging van de wedstrijd minder dan 19 ms.

Hoewel deze Sony KD-48A9 het “Master Series” -logo draagt ​​dat door Sony wordt gebruikt in zijn vlaggenschipmodellen, zijn sommige functies vergelijkbaar met die van de Sony KD-48A8 (geen Master Series-model, niet AG9). Het heeft X-Motion-helderheid (in plaats van Motionflow XR) en akoestische oppervlakte-audio (in plaats van akoestische oppervlakte-audio +). Deze kleine downgrades kunnen de uitstekende prestaties van de Sony KD-48A9 niet voorkomen, maar ze benadrukken wel enkele tegenstrijdigheden in de marketing van Sony.

Sony is trouw gebleven aan het Android TV-besturingssysteem van Google en begint zijn vruchten af ​​te werpen. Hoewel het misschien nooit vergelijkbaar is met de aangepaste systemen van Samsung en LG, voelt het vaak alsof mediastreaming in de tv is ingebouwd, in plaats van de echte kern van de software, maar het wordt stabieler, intuïtiever en completer. Sony zou ook de belangrijkste Android TV-applicaties sterk moeten ondersteunen. Hoewel Philips Android TV mist, heeft de Sony KD-48A9 beide. Sony zei dat Apple TV-applicaties binnenkort beschikbaar zullen zijn en dat de ongeëvenaarde 4K HDR-filmbibliotheek kan worden betaald door gebruik.

Met deze stijgingen zal er geen duidelijke kloof zijn tussen de toepassingsproducten van de Sony KD-48A9. Daarom kunt u de 4K- en HDR-formaten van Netflix, Amazon Prime Video, Disney +, Google Play Movies & TV en Rakuten krijgen. De belangrijkste inhaalapplicatiesuite; Plex kan uw eigen mediabestanden lokaal streamen. Muziek en radio komen aan bod in Spotify, Tidal, Deezer en TuneIn.

Als de service die u gebruikt niet wordt gedekt (zoals Amazon Music of Apple Music), biedt het pakket ook Apple AirPlay 2 en Google Chromecast. Enige teleurstelling is dat de content die in Dolby Atmos in de Disney + -app geleverd moet worden, alleen in versie 5.1 via Sony beschikbaar lijkt te zijn. Dit is het geval voor alle Sony (en Philips) modellen die we onlangs hebben getest. Lees meer over onze conclusie in de volgende alinea van deze Sony KD-48A9 (4K) review.

Conclusie

De Sony KD-48A9 is een uitstekende televisie. De kwaliteit van televisies kleiner dan 55 inch is altijd al beperkt geweest, maar LG heeft deze beperkingen geëlimineerd door 48 inch OLED-panelen te leveren. Sony heeft het paneel van LG overgenomen en heeft de benchmark die LG’s eigen CX heeft verbeterd met zijn eigen beeldverwerking en audiogeleidingstechnologie.

Dit is zonder twijfel de beste televisie onder de 55 inch die je kunt kopen, en waarschijnlijk de beste ooit. Een televisie van dit formaat is duur, maar als je een budget hebt en niet bent geëlimineerd vanwege een gebrek aan HDMI 2.1-functies, dan zou je het het geld waard moeten vinden. Hopelijk heeft deze Sony KD-48A9 (4K) review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP