Samsung 4K QLED TV QE55Q80T review

Samsung 4K QLED TV QE55Q80T

4.65

De geluidskwaliteit

4.6/5

De beeldkwaliteit

4.6/5

De kenmerken

4.8/5

Voordelen

  • Geluidskwaliteit is erg goed.
  • Erg mooi ontwerp.
  • Fenomenaal beeld: scherp & gedetaillerd.

Nadelen

  • Televisie iets dikker aangezien het niet beschikt over een One Connect kabel.
  • Afstandsbediening kent alleen plus en min en geen cijfer optie waardoor het relatief lang duurt m.b.t zenderwissel.

In deze Samsung 4K QLED TV QE55Q80T review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Voorkant Samsung televisie

SPECIFICATIES
Schermtype: QLED | Resolutie: 4K | Besturingssysteem: Samsung Tizen | HDR-formaten: HDR10, HDR10 +, HLG | HDMI: 4 | USB: 3 | Optisch: 1

Conclusie

De QE55Q80T is een fantastische televisie met een prachtig ontwerp. Echter, beschikt de afstandsbediening alleen over plus en min en geen cijfer optie. Lees in de volgende alinea van deze Samsung 4K QLED TV QE55Q80T review meer over de voor-en nadelen.

VoordelenNadelen
1. Geluidskwaliteit is erg goed.
2. Erg mooi ontwerp.
3. Fenomenaal beeld: scherp & gedetaillerd.
1. Televisie iets dikker aangezien het niet beschikt over een One Connect kabel.
2. Afstandsbediening kent alleen plus en min en geen cijfer optie waardoor het relatief lang duurt m.b.t zenderwissel.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Voorkant Samsung televisie

De Samsung 4K QLED TV QE55Q80T maakt gebruik van de nieuwe objecttracking-geluidstechnologie van Samsung die andere stuurprogramma’s gebruikt om een ​​breder en aantrekkelijker geluidsveld te creëren. De Samsung QE55Q95T heeft acht stuurprogramma’s, terwijl dit “goedkope” model er zes heeft: twee midrange-stuurprogramma’s en twee woofers aan de onderkant en twee extra stuurprogramma’s aan de bovenkant.

De Samsung QE55Q80T klinkt solide en het geluid is zeker niet beperkt. Een geweldig surroundeffect is er niet, maar tijdens het kijken van de actiefilm “The Commutor” schoot het geluid er wel erg goed uit. Voor deze prijs is de geluidskwaliteit erg solide, vooral op televisies met min of meer onzichtbare speakers, waarmee een fascinerende weergave kan worden bereikt.

Verrassend genoeg elimineert de verbluffende lage bassen valse verschijnselen die veel voorkomen bij televisies met kleine drivers. Het middenbereik is natuurlijk en de hoge tonen zijn genoeg om hardheid te voorkomen. Met andere woorden, we zullen het gebruik van de functie “adaptief volume” vermijden, omdat deze functie het proces wat pluisjes veroorzaakt. Adaptive Sound + is echter zeker de moeite waard om te gebruiken, want zonder dit klinkt alles erg klein. Hoewel de Samsung QE55Q80T natuurlijk goed klinkt voor een televisie, vooral op dit prijsniveau, kan het alleen veel doen, en de beste beeldprestaties moeten op zijn minst gepaard gaan met een krachtige soundbar, zoals de Sonos Arc. Lees in de volgende alinea van deze Samsung 4K QLED TV QE55Q80T review meer over de beeldkwaliteit.

De beeldkwaliteit

Samsung 4K QLED TV QE55Q80T review - Zijkant

Na veel experimenten kwamen we erachter dat de Samsung QE55Q80T goed reageert op dezelfde beeldaanpassingen die we op de Samsung QE55Q90T hebben gemaakt. We gebruiken standaard presets voor alles behalve games (de “game” preset wordt hier gebruikt). Voor HDR hoeven we alleen “Local Dimming” in te stellen op “High”, “Picture Definition” in te stellen op “Custom” en vervolgens “Noise Reduction” uit te schakelen. Zoals altijd is het de moeite waard om de instellingen te proberen om een ​​balans te vinden die u bevalt, met name de opties “lokaal dimmen” en “beeldhelderheid”. Door de eerste in te stellen op “Hoog” kunnen we het oorspronkelijke heldere lichteffect in donkere scènes versterken, maar verliezen we een klein schaduwdetail. Hoewel “aangepast” de juiste hoeveelheid bewegingsverwerking voor ons is, willen sommige mensen het misschien niet.

Met de instellingen die we hebben gekozen, kan de Samsung QE55Q80T perfect werken met “Den of Thieves”. We waren meteen geschokt door de zwarte diepte en de consistentie van de achtergrondverlichting. Veel niet-OLED’s uit het middensegment hebben last bij het verlichten van heldere objecten op een zwarte achtergrond, maar je merkt zelden dat de achtergrondverlichting van de Samsung QE55Q80T werkt. Je ziet alleen heldere beelden uit het bijna zwarte scherm springen. De maximale helderheid van de Samsung QE55Q80T wordt geschat op 1500 nits, wat slechts 500 nits lager is dan de Samsung QE55Q90T. Het heeft ook minder dimgebied, dus in deze situaties met hoog contrast is er iets meer dan bij zijn geavanceerde producten van hetzelfde niveau.

Samsung 4K QLED TV QE55Q80T review - Energielabel

De combinatie van uitstekend contrast en scherp getekende randen zorgt voor een driedimensionaal beeld. De afstand tussen de voorgrond en de achtergrond lijkt langer te zijn dan bij de concurrentie. De Samsung QE55Q80T combineert ook een neutrale kleurtemperatuur met het vermogen om echte trillingen te genereren, wat zeer effectief is voor deze film en zijn brede koele toon. In zeldzame gevallen bij het afspelen van HDR-video’s lijkt de levendigheid van Samsung een beetje overdreven.. De kleur van de Samsung QE55Q80T is een van de grootste voordelen. “How it Ends” bevat een aantal rigoureuze bewegingstests, en de Samsung QE55Q80T heeft hier ook bewezen een goede keuze te zijn. De aangepaste instellingen die we kiezen, kunnen onscherpte regelen zonder enige glans of artefacten te veroorzaken.

De Samsung QE55Q80T schakelde over van 4K HDR naar Full HD SDR met The Commuter en blijft indruk maken. Hier zijn meer aanpassingen nodig. Verminder de “Scherpte” en “Schaduwdetail” met een paar punten, en stel zowel “Lokaal dimmen” als “Contrastverbetering” in op “Hoog”. Het laatste combineert sterke highlights en delicaat zwart. Er is nooit een tijd dat we het gevoel hebben dat de kleuren anders zijn. Terug naar standaarddefinitie, of het nu gaat om streamingdiensten, dvd of de ingebouwde tuner, het beeld is nog steeds goed en de kleurbalans gaat niet langer verder dan wat andere kleinere modellen kunnen. Rond bewegende objecten en mensen zal er behoorlijk wat gezoem zijn, vooral als de kwaliteit van het ingangssignaal slecht is, maar het beeld volledig zichtbaar is. Lees in de volgende alinea van deze Samsung 4K QLED TV QE55Q80T review meer over de kenmerken.

De kenmerken

Samsung 4K QLED TV QE55Q80T review - Zijkant

De Samsung QE55Q80T heeft een redelijk standaard aantal aansluitingen, maar het is de moeite waard eraan te denken dat Samsung al een tijdje geen hoofdtelefoonaansluiting op de tv heeft geïnstalleerd. Je moet overschakelen naar Bluetooth. Er zijn vier HDMI-certificeringen, niet officieel 2.1-certificering, maar het ondersteunt wel 2.1-hoofdfuncties, waaronder eARC (Enhanced Audio Return Channel), HFR (hoge framesnelheid), ALLM (automatische lage latentiemodus) en VRR (variabele verversingssnelheid). Wat betreft VRR, het ondersteunt standaard het FreeSync-formaat dat wordt gebruikt door Xbox One X en One S zal binnenkort beschikbaar zijn.

Dit is het grote aantal applicaties dat bij het Tizen-platform wordt geleverd. U kunt een groot aantal applicaties van Samsung-tv’s krijgen zonder verbinding te maken met externe bronnen. Netflix, Amazon Prime Video, Disney + en Apple TV + bieden 4K HDR-streaming op abonnementsbasis. Je kunt ook betaalde on-demand contentkrijgen via de Apple TV-app Rakuten en Google Play Movies. Wil je de televisie gebruiken om naar muziek te luisteren, dan kun je de Samsung QE55Q80T app gebruiken als Spotify, Tidal, Apple Music, Amazon Music en Deezer.

Hoewel de hoeveelheid HDR10 + -inhoud langzaam toeneemt, toont het grootste deel van de 4K-catalogus van Amazon Prime Video het formaat en verschijnen er af en toe nieuwe schijven, maar Dolby Vision komt steeds vaker voor en groeit nog steeds. Het is sneller, vooral als Disney + en Apple TV lid worden van Netflix en inhoud in dit formaat streamen. Het is tijd om de trots neer te leggen en aan boord te gaan van de Dolby Vision-trein Samsung. Lees in de volgende alinea van deze Samsung 4K QLED TV QE55Q80T review meer over onze conclusie.

Conclusie

De prestaties van de Samsung QE55Q80T zijn ongeëvenaard. Dit is het 55-inch product uit het middensegment dat we dit jaar voor het eerst hebben gezien, maar het zet een sterke maatstaf dankzij het dynamische en solide beeld, het krachtige geluid en de over het algemeen brede selectie aan toepassingen. Hopelijk heeft deze Samsung 4K QLED TV QE55Q80T review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP