Samsung 4K TV UE49RU8000 review

Samsung 4K TV UE49RU8000

4.55

De geluidskwaliteit

4.6/5

De beeldkwaliteit

4.6/5

De kenmerken

4.5/5

Voordelen

  • Tijdens het gamen minimaliseert de lage input lag vertraging tussen de controller en de actie op het scherm.
  • De Samsung Smart Hub brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.
  • Je gebruikt de programmeerbare One Remote Control voor al je apparaten.

Nadelen

  • Deze televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.
  • Door de 50 Hz beeldverversing worden snelle beelden niet altijd vloeiend weergegeven.

In deze Samsung 4K TV UE49RU8000 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Samsung 4K TV UE49RU8000 review - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: LCD | Resolutie: 4K | HDR-formaten: HDR10, HDR10 +, HLG | HDMI: x4 | USB: x2 | Optisch: x1

Conclusie

De Samsung UE49RU8000 biedt veel mogelijkheden voor een fantastische kijkervaring. Echter, beschikt het niet over een hoofdtelefoon aansluiting en heeft het 50 Hz beeldversnelling.

VoordelenNadelen
1. Tijdens het gamen minimaliseert de lage input lag vertraging tussen de controller en de actie op het scherm. 
2. De Samsung Smart Hub brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen. 
3. Je gebruikt de programmeerbare One Remote Control voor al je apparaten. 
1. Deze televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting. 
2. Door de 50 Hz beeldverversing worden snelle beelden niet altijd vloeiend weergegeven.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Samsung 4K TV UE49RU8000 review - Zijkant

Het klinkt alsof de Samsung UE49RU8000 erg goed presteert, zelfs als hij relatief “slecht” presteert in verhouding met high-end modellen van Samsung. De UE49RU8000 mist het gewicht en de diepte van bassen, maar biedt wel duidelijke, geprojecteerde heldere en solide middentonen, natuurlijk en rijk geluid. Maar hoewel je zeker de eigen speakers van de UE49RU8000 kunt gebruiken, zal zelfs een budget soundbar een flinke upgrade blijken te zijn. Lees in de volgende alinea van deze Samsung 4K TV UE49RU8000 review meer over de beeldkwaliteit.

De beeldkwaliteit

Samsung 4K TV UE49RU8000 review - Zijkant

Zoals de standaardconfiguratie van Samsung-tv’s ondersteunt de UE49RU8000 geen Dolby Vision, maar kan hij vergelijkbare HDR10 + -formaten aan (evenals standaard HDR10 en HLG). We speelden “Smoke on the Water – 1997 Remaster” en waren meteen onder de indruk van de resultaten. De UE49RU8000 biedt helderdere highlights en levendigere kleuren, maar het is verrassend dat de prestatie in de buurt komt van de duurdere op QLED gebaseerde tegenhangers.

Dit is een heel mooi beeld met duidelijke scherpe randen, waardoor elke scène een uitstekende diepte en robuustheid heeft. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de Samsung UE49RU8000 in dit opzicht het beste presteert, omdat hij de ietwat overdreven donkere tinten vermijdt die we op de Q90T zagen.

Samsung 4K TV UE49RU8000 review - afstandsbediening

De kloof tussen de twee modellen is daarentegen het duidelijkst voelbaar: de Q90T kan dramatisch donker zwart effectiever combineren met oogverblindende heldere highlights. De Samsung UE49RU8000 mag dan relatief zwart en erg helder worden, maar hij kan niet tegelijkertijd zwart worden. Het heeft gewoon een smalle contrastband, dus geef prioriteit aan helderheid of zwartdiepte.

Zijkant Samsung televisie

Hoewel de Samsung UE49RU8000 niet zo dynamisch is als de Q90, vertoont hij krachtige en aantrekkelijke prestaties en maakt hij met plezier volledig gebruik van HDR10 + -films en de vele HDR10-schijven en streams die we tijdens onze test afspeelde. We zijn overgestapt op de documantaire “David Attenborough: A Life On Our Planet” en waren tevreden met de natuurlijke, uitgebalanceerde weergave. Dit is een film vol met contrasterende kleuren, waarbij het belangrijk is dat de televisie de toon niet overdrijft of verzwakt.

Samsung televisie in woonkamer

Er zijn veel donkere details te zien en de achtergrondverlichting is aangenaam uniform en vrij van vlekken. Er zullen wat plekken zijn rond heldere objecten op een donkere achtergrond, maar voor de randverlichtingsset zonder local dimming zijn we erg onder de indruk van hoe alles wordt bediend. De standaard kijkhoek van lcd-monitoren is ook erg goed, maar uiteraard niet zo goed als OLED of QLED 90T.

Terugkerend naar standaarddefinitie, terwijl de UE49RU8000 nog steeds te maken heeft met dichte patronen, kan hij worden vergeleken met geavanceerde modellen van dit formaat, waarbij authenticiteit en vitaliteit opnieuw in evenwicht worden gebracht met een bevredigende stijl. De ultralage 13,1 ms invoervertraging van de Samsung RU8000 zal ook spelers tevreden stellen. Het heeft ook een aantal game-specifieke functies (zoals variabele vernieuwingsfrequentie) en beeldinstellingen (inclusief donkere detailverbeteraar), waardoor het een uitstekende gamingmonitor is. Lees in de volgende alinea van deze Samsung 4K TV UE49RU8000 review meer over de kenmerken.

De kenmerken

Zijkant Samsung televisie

Als u de UE49RU8000 uit de doos gebruikt en de beugel installeert, is er bijna geen bewijs dat dit geen goede tv is. Door de helderdere afwerking en het relatieve uitsteeksel van de randen zien ze er groter uit, zelfs als dat niet zo is. Bovendien is de UE49RU8000 dankzij de edge backlight slanker dan zijn directe full-array backlight broer, de Q90.

Samsung’s uitstekende One Connect-oplossing, waarbij alle verbindingen via een dunne kabel die bijna niet te gebruiken is, naar een aparte box worden geleid die op de tv is aangesloten, die ontbreekt op de UE49RU8000. In feite is er momenteel geen 49-inch tv beschikbaar waarbij de bronkabel niet rechtstreeks op de achterkant hoeft te worden aangesloten.

Samsung televisie interface

In het geval van de UE49RU8000 zijn deze aansluitingen in de rechter rij aan de achterkant van het apparaat gerangschikt en omvatten vier HDMI-aansluitingen (waarvan er één compatibel is met ARC), twee USB-aansluitingen, een optische uitgang, een antenne- en satellietingang en Ethernet Connectiviteit, voor gebruikers die de voorkeur geven aan een bekabelde verbinding in plaats van ingebouwde Wi-Fi. Volgens de specificaties van moderne Samsung televisies is er geen fysieke koptelefoonuitgang, maar bluetooth.

De kwantumstippen en directe achtergrondverlichting van de Q90T zijn verwijderd door RU8000, maar de specificaties zijn vergelijkbaar. Om te beginnen is het besturingssysteem hetzelfde. Dankzij de soepele bediening, de intuïtieve organisatie en de ongeëvenaarde bibliotheek met streaming media-applicaties is het gebruik van de UE49RU8000 aangenamer dan van de meeste niet-Samsung televisies.

Samsung televisie beeld in woonkamer

De streaming mediabibliotheek omvat Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV, Disney +, Google Play Movies en TV en Rakuten in 4K en HDR. De Ambient Mode (Ambient Mode) van Samsung is gewijd aan de QLED van het bedrijf, bedoeld om de televisie te gebruiken of te verbergen wanneer er niet wordt gekeken, dus het wordt hier niet weergegeven, maar dit is de enige app die opvalt. Lees in de volgende alinea van deze Samsung 4K TV UE49RU8000 review meer over onze conclusie.

Conclusie

De Samsung UE49RU8000 is een goede keuze. Als je budget hebt, is de SONY KD-55AG9 ongetwijfeld een goede televisie die je op dit moment kunt kopen, maar als je op zoek bent naar een betaalbaar product, dan is de Samsung UE49RU8000 de juiste keuze voor u. Hopelijk heeft deze Samsung 4K TV UE49RU8000 review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP