SONY KD-55AG9 Review

SONY KD-55AG9

4.85

Het beeldscherm

4.6/5

Het geluid

5.0/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • Geweldig geluid.
  • Een super mooi ontwerp.
  • Erg mooie heldere kleuren.

Nadelen

  • Redelijk prijzig.

Beheerst de authenticiteit van een OLED televisie. Getest voor 2200 euro. In deze SONY KD-55AG9 review lees je alle informatie over de beeldkwaliteit, structuur, functies, specificaties, geluid, voor- en nadelen. Daarnaast zorgen wij via externe partners voor de beste prijzen. Veel plezier met lezen!

SONY KD-55AG9 Review - Voorkant TV

SPECIFICATIES
Schermtype: OLED | Resolutie: 4K | Besturingssysteem: Google Android 8.0 | HDR-formaten: HDR10, Dolby Vision, HLG | HDMI: x4 | USB: x3 | Optisch: 1

Conclusie

Sony KD-55AG9 voldoet aan zijn belofte van authenticiteit, maar door enkele beeldproblemen is hij niet helemaal perfect.

VoordelenNadelen
1. Geweldig geluid.
2. Een super mooi ontwerp.
3. Erg mooie heldere kleuren.
1. Redelijk prijzig.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Bovenkant TV

De Acoustic Surface-technologie van Sony die met de A1 werd geïntroduceerd, vervangt de traditionele driver door een kleine actuator om het paneel te laten trillen, waardoor het hele scherm in een luidspreker verandert. De voorganger van de SONY KD-55AG9, de ONY KD-55AF9, heeft een luidspreker opstelling van in wezen 3,2, maar de SONY KD-55AG9 laat het middenkanaal achterwege. Het klinkt als een stap terug, maar het overschakelen van een cirkelvormige actuator naar een ovale actuator helpt om een ​​breder, meer verspreid geluidsveld te creëren en heeft een beter stereoscheidingseffect, en dit allemaal niet Beïnvloed directionaliteit en duidelijkheid. En ja hoor, het heeft een goede geluidsspreiding, directheid en AV-synchronisatie ongeëvenaard door andere concurrenten, en een opwindende stevigheid en gewicht.

TV in woonkamer

Met andere woorden, er zijn op het historische moment steeds meer akoestische tv’s opgedoken en SONY KD-55AG9 wordt niet automatisch het audiomeesterwerk als we de 65-inch versie beoordelen (SONY KD-65AG9). Het is nog steeds veel beter dan de meeste producten, maar concurrenten zoals Philips bewijzen dat Sony niet het enige bedrijf is dat tv’s met een uitstekende geluidskwaliteit kan produceren.

Een ding dat Sony niet heeft gedaan, is dat zijn tv fungeert als een centrale luidspreker in een traditioneel surround sound-pakket. Dit is een ingenieus en uniek product dat een heleboel luidsprekers kan besparen, maar als je voldoende aandacht besteedt aan de audiokwaliteit, kun je een surround sound-kit installeren en een traditionele luidspreker gebruiken. Net als het geluid van de SONY KD-55AG9 is dit ongeëvenaard door een goede speaker. Lees meer over de beeldkwaliteit in de volgende paragraaf van deze SONY KD-55AG9 review.

De beeldkwaliteit

SONY KD-55AG9 Review - Zijkant

Nu zijn we gewend aan de beste Sony tv-prestaties uit de doos, waardoor de SONY KD-55AG9 zich in het begin zo verrassend verrassend gedraagt. Gelukkig kan er gekraakte fotoproductie zijn, maar het is erg lastig, net als zijn 65-inch broer (SONY KD-65AG9), we ontdekten dat door ervoor te kiezen om zwartaanpassing uit te schakelen, de geavanceerde standaardmodus de beste prestaties kan krijgen. Contrastverbeteraar en dynamische kleuren worden naar een hoog niveau getild, waardoor een gevoel van realisme wordt gecreëerd. Tegelijkertijd zijn de opties ‘ruis verwijderen’ en ‘vloeiend verloop’ uitgeschakeld, worden sommige punten toegevoegd aan het ‘zwartniveau’ en worden enkele punten verwijderd uit de ‘kleur’.

Het uiteindelijke beeld is niet perfect, maar we denken dat dit de beste prestatie is van SONY KD-55AG9. Toen we “Guardians of the Galaxy 2” op 4K Blu-ray uitbrachten, maakten we ons natuurlijk zorgen over de echte prestaties. OLED-panelen bieden meestal diepe Zwart, in combinatie met donkerdere details dan we gewend zijn, en een ongelooflijk natuurlijke en overtuigende kleurbalans – niemand kan nauwkeuriger kleuren dan dit. Vooral de huidtint, de algehele tint is organisch en de schaduwtint is subtiel Dit is weer een zeer gedetailleerde foto zonder enige fantasie.

Het is heel duidelijk, maar het kan voorkomen dat u in de val van oververwerking terechtkomt. Sony is al heel lang een meester in beweging en heeft dit nogmaals bewezen met de SONY KD-55AG9. De LG C9 en Samsung QE65Q90R dwingen je te kiezen tussen wazige en oververwerkte beelden, terwijl AG9 een balans behoudt, waardoor bewegingen helder en soepel blijven zonder merkbare glans- of zeepeffecten toe te voegen.

Wat betreft de uitstekende besturing van de sport, is het beste dat u niet weet dat u de besturing daadwerkelijk uitvoert, maar teleurstellend is dat sommige andere bewerkingen van de SONY KD-55AG9 voorzichtiger zijn. In de scène op de troon van Ayesha, de priesteres, zien we af en toe het paneel dimmen, wat volgens ons de functie is van de pixelcontrastversterker. Moet een krachtig lichtpuntje zijn, en ook omdat je op het moment dat je het proces opmerkt, afgeleid wordt van de film of tv-show die je aan het kijken bent.

Dit alleen is voldoende om sommige mensen weg te houden van SONY KD-55AG9, en het is eerlijk om te zeggen dat AG9 niet het meeste voordeel haalt uit HDR-signalen zoals zijn concurrenten. De LG OLED65C9PLA die wordt gedeeld met het OLED-paneel is scherper en kan meer voor de hand liggende highlights produceren, vooral in donkere scènes, en de Panasonic TX-55GZ2000B is op dit punt nog beter, maar de overschakeling naar 1080p blauw licht en SONY KD-55AG9 is ongeëvenaard .

Er valt geen HDR te onderschatten en Sony heeft een absolute meerderheid in elk verzonden SDR-signaal. Onze Fargo-schijf ziet er prachtig uit, met een perfecte balans, prachtige kleuren, heldere randen en veel details. De details gaan zelfs door tot in het donkerste deel van de foto, waardoor al het humeurige drama in de film intact blijft. Om terug te gaan naar 576p, hoewel het beeld er onvermijdelijk uitzonderlijk goed uitziet, is het minstens zo schoon en controleerbaar als het beeld geproduceerd door LG OLED, en het is ook dynamischer. Kijk je nog steeds dvd, dan is AG9 het beste alternatief. Lees meer over de TV-kenmerken in de volgende paragraaf van deze SONY KD-55AG9 review.

TV-kenmerken

SONY KD-55AG9 Review - Zijkant

De SONY KD-55AG9 is de opvolger van de 2018 SONY KD-55AF9 en de vorige iconische A1, maar hij vermijdt het ezelontwerp van deze modellen en neemt een meer typisch basisontwerp aan. In sommige opzichten is dit jammer, maar dit is een tv die aanzienlijk lichter en dunner is dan de vorige generatie tv, waardoor hij geschikter is voor wandmontage. De combinatie van zeer dunne randen en uitstekende platte standaard betekent dat hij ook compacter is dan de meeste 55-inch concurrenten. Sony heeft ook veel aandacht besteed aan de achterkant van de tv, met een reeks panelen met patronen als versiering en het verbergen van de aansluitingen van de tv en de kabels die erop zijn aangesloten. Deze aansluitingen bevatten vier HDMI-aansluitingen, en deze De connector is niet officieel. 2.1 certificering behaald en conform specificaties.

Daarnaast zijn er drie USB-aansluitingen, optische vezel- en koptelefoonuitgang en een paar ietwat ongecoördineerde luidsprekeraansluitingen zodat de tv de middenluidspreker kan vervangen in een surround sound-pakket. KD-55AG9 zal binnenkort versie 8.0 lanceren, hoewel beloofd wordt om begin 2020 te updaten naar 9.0. AndroidTV 8.0-versie heeft de bruikbaarheid en weergavemodus aanzienlijk verbeterd dan eerdere iteraties. We hopen dat versie 9.0 kan worden voortgezet, maar als het de kloof tussen Android TV en de aangepaste besturingssystemen die in Samsung en LG TV zijn ingebouwd, kan compenseren We zullen verrast zijn door de enorme kloof.

De achterstand die het ooit had (Sony heeft deze achterstanden opgevangen door YouView toe te voegen) is nu gesloten, dus je kunt BBC iPlayer, ITV Hub, All 4 en My5 krijgen. Zowel Netflix als Amazon Prime Video gebruiken ook het 4K-formaat met Dolby Vision HDR voor toepasselijke inhoud. Uitstekende Apple TV-applicaties zijn begonnen te verschijnen in niet-Apple-producten, maar het ontbreken van Google Play Movies en TV is niet hetzelfde, maar het stelt je in staat om films te bekijken in 4K en HDR. Rakuten is ingebouwd en ondersteunt zelfs het nieuwe verbeterde IMAX-formaat. Iedereen met een grote hoeveelheid lokaal opgeslagen video- en muziekbestanden zal het bestaan ​​van Plex en VLC waarderen, terwijl Spotify, Tidal, Deezer en TuneIn geschikt zijn voor degenen die muziek en radio naar tv willen streamen.

Maar er zijn nog steeds hiaten, waarvan de meest voor de hand liggende is Now TV na Apple TV. Je kunt inderdaad de zeer betaalbare Now TV Smart Stick toevoegen zonder je te abonneren op toegang tot Sky-inhoud, maar je kunt redelijkerwijs verwachten dat de prijs van de tv zo hoog zal zijn zonder extra te betalen, vooral in LG- en Samsung-apparaten hebben ingebouwde Now TV-applicaties.

Sony ondersteunt natuurlijk niet alle formaten zoals Panasonic en Philips, wat jammer is. Maar het is een feit dat het leven gemakkelijk is zonder HDR10 +, en Dolby Vision is nu waardevoller. Sony heeft ook de concurrentie overtroffen door Netflix-kalibratiemodus en IMAX-verbeteringen toe te voegen aan de nummers van de SONY KD-55AG9, maar de eerste maakte geen indruk op ons, en de laatste is alleen toegankelijk via de Rakuten-app Sony KD-55AG9 De kern is de Sony X1 Ultimate-chip die in 2018 werd gelanceerd, die is aangepast en kan worden gebruikt in Sony’s KD-55AG9 en zijn broer uit de Master-serie 8K Sony KD-85ZG9.

X1 Ultimate biedt vele beeldverbeteringsfuncties, waaronder objectgebaseerde superresolutie en objectgebaseerde HDR Remaster, die een enorme beelddatabase en intelligente verwerkingsfuncties gebruiken om de definitie en het contrast van specifieke objecten in het beeld te verbeteren. Lees meer over onze conclusie in de volgende paragraaf van deze SONY KD-55AG9 review.

Conclusie

In sommige opzichten is de Sony KD-55AG9 een uitstekende tv. Het heeft de authenticiteit die hij belooft, vooral op het gebied van kleur, detail en bewegingsverwerking, en hij biedt alle televisies die je tegenwoordig kunt kopen. De beste audioprestaties. Maar het is niet perfect, want zowel 2019 OLED als het GZ2000-model van Panasonic kunnen helderdere, duidelijkere en spannendere HDR-beelden produceren. Elke zichtbare, onmiddellijke beeldverwerking is ook echt jammer. Deze kleine problemen, in combinatie met de relatief hoge prijs, zorgen ervoor dat de AG9 niet in staat is om de volle vijf sterren te halen, hoewel hij het ook goed doet op andere gebieden. Ik hoop dat deze SONY KD-55AG9 review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP