Samsung 4K QLED TV QE55Q90T review

Samsung 4K QLED TV QE55Q90T

4.7

De geluidskwaliteit

4.7/5

De beeldkwaliteit

4.6/5

De kenmerken

4.8/5

Voordelen

  • Beeldkwaliteit is erg goed.
  • Geluidskwaliteit is uitmuntend.
  • Erg mooi ontwerp.

Nadelen

  • Redelijk kleine afstandsbediening.
  • Gebrek aan Dolby Vision.

In deze Samsung 4K QLED TV QE55Q90T review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Samsung 4K QLED TV QE55Q90T review - voorkant

SPECIFICATIES
Ultra HD/4K | 55 inch (140 cm) | Smart TV | 100 Hz | QLED | HDR | 4 x HDMI

Conclusie

De QE55Q90T is een fantastische televisie met een prachtig ontwerp. Echter, heeft deze televisie een redelijk kleine afstandsbediening.

VoordelenNadelen
1. Beeldkwaliteit is erg goed.
2. Geluidskwaliteit is uitmuntend.
3. Erg mooi ontwerp.
1. Redelijk kleine afstandsbediening.
2. Gebrek aan Dolby Vision.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Samsung 4K QLED TV QE55Q90T review - zijkant

Samsung heeft stappen gemaakt omtremt het geluid. Het acht-aandrijfsysteem van de Samsung QE55Q90T maakt hem duidelijker dan het vorige product en de goedkopere Samsung QE55Q80T. De bas is ook zwaarder, maar er is geen poging om het geforceerde, onwerkelijke dreunen van televisies met kleine speakers te compenseren. Het is een natuurlijk en gebalanceerd geluid met behoorlijke dynamische subtiliteiten en een perfecte combinatie van ruimtelijkheid en directheid. Speel een scène af uit “Hunter Killer” en je krijgt een goed gevoel van echo in een ruwe kamer zonder ramen, terwijl je ook duidelijke beelden voor je hebt.

De speakers van de Samsung QE55Q90T is een enorme uitdaging, helemaal als Adaptive Sound + is ingeschakeld. Hier veroorzaakt de basdreun het trillende en klikgeluid van de woofer van de televisie. U kunt de problemen van de Samsung QE55Q90T oplossen door Adaptive Sound + uit te schakelen, maar de algehele weergave zal minder dynamisch zijn. Aangezien dit probleem zich zelden voordoet kan Adaptive Sound + nog steeds de moeite waard zijn om te gebruiken, maar als u problemen ondervindt, kan het probleem worden opgelost door het uit te schakelen.

Door de Samsung QE55Q90T te combineren met een apart geluidssysteem, zoals de Sonos Arc kun je dit probleem zeker volledig oplossen en een grote algehele geluidsupgrade krijgen. Lees in de volgende alinea van deze Samsung 4K QLED TV QE55Q90T review meer over de beeldkwaliteit.

De beeldkwaliteit

Samsung 4K QLED TV QE55Q90T review - zijkant

Met de hulp van “The Commuter” zijn de leveringen van Samsung erg populair. De verbeteringen in contrast en kleur van de Samsung QE55Q80T zijn duidelijk. Het is ook veel helderder dan andere OLED-concurrenten. In de meeste scènes springt het beeld uit het scherm op een manier die OLED eenvoudigweg niet kan evenaren. De uitzondering is wanneer het apparaat kleine, heldere objecten moet produceren op andere donkere beelden. Hier is de Samsung QE55Q90T beperkter dan de Samsung QE65Q90R, wat mogelijk komt doordat het verminderde aantal dimzones betekent dat als u te fel bent, u het risico loopt van achtergrondverlichting.

Hoewel de Samsung QE55Q90T zwartdiepte en kijkhoeken heeft in de televisie met achtergrondverlichting, komt hij in dit opzicht nog steeds niet volledig overeen met OLED. Als er heldere beeldelementen verschijnen aan de boven- of onderkant van het weergavegebied, verliezen de overeenkomstige zwarte balken hun uiteindelijke diepte. Je kunt het tijdens normaal kijken nauwelijks zien, maar plaats Samsung naast de OLED en je ziet echt zwart. Als de Samsung QE55Q90T evenveel dimzones heeft als de Samsung QE65Q90R, zullen dergelijke subtiele defecten natuurlijk niet verschijnen.

Qua duidelijkheid en details is de Samsung QE55Q90T ook een van de beste in zijn klasse. Het produceert zelfs een steviger en dieper driedimensionaal beeld dan andere modellen zoals Sony KD-65AG9. Maar de kleuren van Samsung zijn soms overdreven. Het zal beslist een beetje meer rood zijn dan echte neutrale kleuren, en hoewel het meestal een aangenaam evenwicht geeft, kunnen huidtinten er soms een beetje tikken uitzien.

Samsung heeft dit jaar echter een grote stap gezet in de sportverwerking. De standaardinstellingen zorgen nog steeds voor overmatige beeldverwerking, maar als je overschakelt naar aangepaste instellingen, krijg je een aanzienlijke mate van vloeiendheid, zonder dat het een beetje vals lijkt. De duidelijkheid en details zijn uitstekend. De roden kleuren zijn wat overdreven, maar niet zo voor de hand liggend. Lees in de volgende alinea van deze Samsung 4K QLED TV QE55Q90T review meer over de kenmerken.

De kenmerken

Samsung 4K QLED TV QE55Q90T review - zijkant

We houden van het One Connect-systeem van de Samsung QE55Q90T en de metalen afstandsbediening is ook erg goed. Verrassend genoeg heeft de Samsung QE55Q90T in sommige opzichten lagere specificaties dan de Samsung QE65Q90R van vorig jaar. Dit komt omdat Samsung gelooft dat het echte alternatief voor de Q90R het 8K-model Samsung QLED 8K 75Q950TS is.

Maar uiteindelijk is Samsung’s beste 4K-model in 2020 de Samsung QE65Q90R. Het beste model in 2020 is de Samsung QE55Q90T, dus deze vergelijking is op papier teleurstellend. De grootste daarvan is de achtergrondverlichting. Dit is natuurlijk een QLED-model met een directe full-array-achtergrondverlichting. Hoewel de piekhelderheid van de Samsung QE55Q90T hetzelfde is als de Samsung QE65Q90R van vorig jaar.

In de meeste opzichten is de Samsung QE55Q90T echter gelijk aan of geüpgraded vanaf Samsung QE65Q90R. Het kreeg bijvoorbeeld het antireflectiescherm en de effectieve brede kijkhoektechnologie die Samsung vorig jaar lanceerde. Er is ook een nieuwe versie van Quantum Processor 4K, die nieuwe functies biedt, zoals Ultimate Precision Processing, die is ontworpen om bandvorming in inhoud met een lage resolutie te verminderen en bestaande functies te upgraden.

Energielabel televisie

Ook het geluidssysteem is geüpgraded. De Samsung QE55Q90T heeft een systeem met acht schijven, dat Samsung de 4.2.2-configuratie noemt. Deze cijfers moeten echter niet worden geïnterpreteerd als een Dolby Atmos-systeem. In plaats daarvan hebben we te maken met vier midrange-drivers, twee woofers en twee tweeters. Twee midrange en twee woofers zijn bij elkaar geplaatst aan de onderkant van het chassis, en de andere twee midrange en tweeters zijn bovenaan geplaatst.

Samsung noemt de technologie “objectvolggeluid” en zegt dat het een groter, opener en zelfs gelijkmatiger geluid produceert. Dus hoewel het klinkt als Atmos, is het belangrijk op te merken dat de televisie de Atmos-soundtrack niet echt weergeeft, hoewel het via HDMI eARC van een externe bron of geïntegreerde applicatie is.

De 4K televisies van Samsung hebben nog steeds geen officiële HDMI 2.1-certificering, maar ze ondersteunen alle relevante HDMI 2.1-functies, van eARC tot HFR, ALLM en VRR. Deze functies zullen speciale interesse wekken voor gamers, vooral degenen die aandacht besteden aan PS5 of Xbox Series X, en de game-referenties van de Samsung QE55Q90T zullen verder worden verbeterd door de invoervertraging van slechts 11 ms en enkele gamespecifieke beeldfuncties die game-acties besturen.

De meegeleverde zwarte afstandsbediening is misschien niet zo stijlvol als de zilveren versie van de Samsung QE65Q90R, maar er kan gezegd worden dat hij ergonomischer en comfortabeler in gebruik is. In feite heeft het drie speciale sneltoetsknoppen voor streaming (voor Netflix, Amazon Prime Video en Rakuten), wat eigenlijk een handiger zapper is. De geïntegreerde microfoon kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot Alexa spraakassistent. AirPlay 2 is ook ingebouwd en biedt Apple-gebruikers een andere manier om audio- en video-inhoud op het televisie-scherm te krijgen. De grootste teleurstelling qua specificaties is het aanhoudende gebrek aan Dolby Vision. Hoewel Dolby Vision vaker voorkomt en over het algemeen beter wordt geïmplementeerd, lijkt Samsung vastbesloten vast te houden aan zijn rivaliserende HDR10 + -formaat. Koop je een Panasonic of Philips OLED, dan krijg je natuurlijk beide maten tegelijk.

Aangezien de Samsung QE55Q90T One Connect-box mist, is het interessant dat de twee apparaten even groot zijn. De dikte van de Samsung QE55Q90T is niet dikker dan die van zijn duurdere broertjes, wat betekent dat hoewel hij niet het ultradunne deel van het paneel heeft dat OLED heeft, de dikte slechts 3,5 cm is, wat eigenlijk het voordeel is van bijna alle OLED-concurrenten. Lees in de volgende alinea van deze Samsung 4K QLED TV QE55Q90T review meer over onze conclusie.

Conclusie

De Samsung QE55Q90T heeft een natuurlijkere balans, aanzienlijk betere mobiliteit en een compleet geluidssysteem. Het is waar dat het niet zo helder zal worden in het hoge contrast en niet zo donker, maar eerlijk gezegd is de prijsstelling van de Samsung QE65Q90R agressiever. Hopelijk heeft deze Samsung 4K QLED TV QE55Q90T review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP