Samsung QE55Q85R 4K QLED review

Samsung QE55Q85R 4K QLED

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • Het Quantum Dot paneel zorgt voor rijke, pure kleuren en een hoge schermhelderheid.
  • Direct Full Array 8x local dimming levert een diepe en nauwkeurige weergave van donkere beelden.
  • Je sluit al je randapparatuur met 1 kabel op de tv aan via de One Connect Box.

Nadelen

  • De televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.

In deze Samsung QE55Q85R 4K QLED review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier.

Samsung QE55Q85R 4K QLED review - Voorkant

SPECIFICATIES
Ultra HD/4K | 55 inch (140 cm) | Smart TV | 100 Hz | QLED | HDR | 15,4ms | 4 x HDMI

Conclusie

De Samsung QE55Q85R heeft een erg hoge schermhelderheid en is makkelijk aan te sluiten.

VoordelenNadelen
1. Het Quantum Dot paneel zorgt voor rijke, pure kleuren en een hoge schermhelderheid. 
2. Direct Full Array 8x local dimming levert een diepe en nauwkeurige weergave van donkere beelden. 
3. Je sluit al je randapparatuur met 1 kabel op de tv aan via de One Connect Box. 
1. De televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Samsung QE55Q85R 4K QLED review - Zijkant

Samsung heeft goed werk geleverd met de audio van de Samsung QE55Q85R! De speakers van deze televisie produceren een goed gevoel van ruimte en biedt een breed geluidsveld. Deze televisie is een echte marktleider in geluidskwaliteit, maar u moet wel een budget hebben. Wij hebben wel andere samsung televisies getest die wat overtuigender zijn. Er zijn enkele audiomodi die het proberen waard zijn, waaronder “Adaptive Audio”, dat de breedte van het geluid kan vergroten, maar we geven er de voorkeur aan om het uit te schakelen. Als je wilt dat de Samsung QE55Q85R probeert om audio intelligent te verdelen tussen verschillende scènes / bronnen, gebruik dan Adaptive Volume. Lees in de volgende alinea van deze Samsung QE55Q85R 4K QLED review meer over de beeldkwaliteit.

De beeldkwaliteit

Samsung QE55Q85R 4K QLED review - Zijkant

De Samsung QE65Q90R stelt een hoge standaard voor de QLED van dit jaar, maar gezien de specificaties van de Samsung QE55Q85R mogen we verwachten dat de prestaties afnemen. De achtergrondverlichting van de Samsung QE55Q85R is niet heel helder (tot 1500 nits, vergeleken met 2000 nits voor de Samsung QE55Q90R), en er zijn minder onafhankelijke dimgebieden. In veel opzichten lijken de beeldschermen van de twee modellen erg op elkaar. Of u nu native 4K-inhoud afspeelt of upgradet van HD of SD, de Samsung QE55Q85R kan verbluffende details bieden. De verbetering in AI is bijzonder indrukwekkend, waarschijnlijk dankzij de Quantum Processor 4K-chip.

We begonnen met de film “Bright”. De huidskleur was zorgvuldig en de lichten van de aanvalsscènes waren helder en gemakkelijk te volgen, en zelfs de snel bewegende scènes overtroffen de verwachtingen voor zulke sterk vergrote beelden. Hoewel er veel 4K-inhoud in de buurt is, worden veel televisies nog steeds in lagere definitie afgespeeld, dus een standaard televisie voor thuis zal veel SD-inhoud moeten verwerken. Het op AI gebaseerde upgradeprogramma van Samsung heeft krachtige functies die gebruikmaken van geavanceerde machine learning om afbeeldingen met een lage resolutie te herkennen en intelligent te upgraden, maar de functie “Digital Clean View” is ook het proberen waard omdat deze ruis kan verminderen.

Samsung QE55Q85R 4K QLED review - Zijkant

Als je “Night of the Demon” 1080p Blu-ray kijkt, is het bijzonder goed in het verminderen van beeldruis. De film heeft een lichte korreligheid, maar als “Clear View” niet is ingeschakeld, zal de korreligheid onaangenaam bewegen. Houd er echter rekening mee dat het het beste is om “Digital Clean View” uit te schakelen voor sommige andere 1080p-inhoud en alle 4K. Op weg naar 4K HDR-content zijn er opvallende overeenkomsten tussen Samsung QE55Q85R en Samsung QE55Q90R. De diepte van zwart is uitstekend, niet ver van de diepte van de OLED, en de hoeveelheid detail in zwart is voorbeeldig.

Je kunt ook zeggen dat de helderheid van de Samsung QE55Q85R iets slechter is dan die van de Samsung QE55Q90R. Het mist ultra-elite contrast en ultrafijne kleurverschillen, waardoor de beelden niet opvallen. Onder de standaard kleurtemperatuur en de instellingen voor hoge en lage bewegingsverwerkingsinstellingen voor onscherpte, zult utevreden zijn met de stabiele kwaliteit van de televisie.

Er is een “slimme beeld” -modus die het scherm probeert aan te passen aan uw omgeving, maar we zijn niet al te geobsedeerd door de methoden ervan. Als u op zoek bent naar een ontspannen leven, schakelt u de energiebesparende modus uit en laat u alle andere beeldinstellingen ongewijzigd om het meest bevredigende verwerkingsniveau te bepalen. Lees in de volgende alinea van deze Samsung QE55Q85R 4K QLED review meer over de kenmerken.

De kenmerken

Achterkant

Zoals bij de meeste moderne televisies is het ontwerp zo onopvallend mogelijk, en het frame van 4 mm zal ongetwijfeld helpen. Het effect is een virtuele ervaring, waardoor de hele voorkant bijna op volledig scherm wordt weergegeven. Het profiel is een respectabele 6 cm, die alleen relatief dik lijkt wanneer deze naast een dunne wafel OLED wordt geplaatst.

Een deel van de reden voor deze gladheid is de toevoeging van Samsung’s One Connect-oplossing, die alle aansluitingen (vier HDMI, drie USB, glasvezel, antenne en Ethernet) in een aparte doos in plaats van rechtstreeks aan de achterkant van de televisie. Het scherm hoeft niet eens rechtstreeks in een stopcontact te worden gestoken, dus je kunt alle draden in de kast verbergen en er is maar één dunne kabel van de One Connect-box naar het scherm.

Qua bruikbaarheid is Samsung misschien wel de beste in de branche. Van initiële instellingen tot dagelijkse menu’s, het navigatiebesturingssysteem is de minimalistische slimme afstandsbediening van Samsung om dromen nog beter te maken. Met de hulp van Netflix, Amazon Prime Video en Rakuten-snelkoppelingen kan het bijna aan al uw behoeften voldoen.

Bovenkant

Deze Samsung 2019 televisie ondersteunt HDR10, HLG en natuurlijk het Dolby Vision-concurrent HDR10 + -formaat van Samsung. Hoewel er enkele HDR10 + -gecodeerde materialen zijn, evolueren ze momenteel naar Dolby Vision. Het systeem is uitgerust met de meeste applicaties die je nodig hebt, zoals iPlayer, YouTube en Google Play Movies & TV, en je hebt nu ook toegang tot Apple iTunes via software-updates. Uiteraard is het systeem ook voorzien van Samsung’s SmartThings platform, waardoor je de televisie kunt integreren met je smarthome.

De goed doordachte Ambient 2.0-functie is een geweldige manier om de televisie onzichtbaar te maken wanneer deze niet in gebruik is. Er zijn in totaal 50 vooraf ingestelde afbeeldingen om uit te kiezen, inclusief lichtpatronen, natuurlijke landschappen en veel andere mogelijkheden. U kunt Ambient ook gebruiken om fotoalbums weer te geven, of zelfs muurfoto’s achter de televisie weer te geven. Lees in de volgende alinea van deze Samsung QE55Q85R 4K QLED review meer over onze conclusie.

Conclusie

De Samsung QE55Q85R 4K QLED is een waardige 4K televisie! Op zichzelf zijn de beelden erg indrukwekkend en dekken ze alle bronnen. Een uitstekende televisie en makkelijk te bedienen. Hopelijk heeft deze Samsung QE55Q85R 4K QLED review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP