Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) review

Samsung QLED 8K 75Q950TS

4.95

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

5.0/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Kleine details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de 8K resolutie.
  • Het QLED scherm zorgt voor rijke, pure kleuren en een hoge helderheid.
  • Met de meegeleverde No Gap muurbeugel hang je de tv strak tegen de muur.

Nadelen

  • Deze televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.
  • Er is nog maar weinig beeldmateriaal in 8K beschikbaar.

In deze Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) review - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: QLED | Resolutie: 8K | Besturingssysteem: Samsung Tizen | HDR-formaten: HDR10, HDR10 +, HLG | HDMI: x4 | USB: x3 | Optisch: 1

Conclusie

Een fantastische 8K televisie met een hoge helderheid, inclusief mogelijkheid No Gap muurbeugel. Lees in de volgende tabel van deze Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) review meer over de voor-en nadelen.

VoordelenNadelen
1. Kleine details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de 8K resolutie. 
2. Het QLED scherm zorgt voor rijke, pure kleuren en een hoge helderheid. 
3. Met de meegeleverde No Gap muurbeugel hang je de tv strak tegen de muur. 
1. Deze televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting. 
2. Er is nog maar weinig beeldmateriaal in 8K beschikbaar.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) review - Zijkant

De Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) heeft een 70W-versie van het OTS + -luidsprekersysteem. Het bevat acht luidsprekers; vier middenfrequentiedrivers, twee woofers en twee tweeters die aan de rand van de Samsung QLED zijn gerangschikt. Het resultaat is een meer open en ruimtelijk geluid dan eerdere Samsung-modellen. Voor televisie audiosystemen kan de Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) uitstekende omgevingsgeluidseffecten bieden, terwijl het een grote impact heeft. De Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) is betrouwbaar en goed geïntegreerd.

Van de verschillende beschikbare geluidsmodi is “Adaptive Sound +” het meest uw tijd waard. De Adaptive Sound + geeft u extra ruimtelijkheid, ondanks een lichte opoffering van directheid. Natuurlijk moet een televisie als deze zijn uitgerust met een speciaal geluidssysteem, en de Sonos Arc is de minimale vereiste waarmee je rekening moet houden. Lees in de volgende alinea van deze Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) review meer over de beeldkwaliteit.

De beeldkwaliteit

Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) review - Voorkant

Hoewel de 8K-inhoud die beschikbaar is via de YouTube-applicatie verre van schokkend is, belet het ons niet om urenlang de originele resolutie van prachtige bergen te bewonderen. De kwaliteit van streaming video is nog nooit zo goed geweest als die van fysieke schijven, maar de beelden zijn nog steeds verbluffend.

Het beeld voelt zeer realistische aan, zelfs wanneer het 4K overschrijdt, en zijn stevigheid en driedimensionaliteit zorgen ervoor dat u de Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) wilt aanraken. Het is dit toegenomen realisme en robuustheid die 8K zo aantrekkelijk maken. Je hoeft niet op het grote scherm te zitten om ervan te genieten, maar hoe dichterbij, hoe beter. In de nabije toekomst is het belangrijkste hoe 8K televisies omgaan met 4K-inhoud, en wanneer we de 4K Blu-ray van “Mission: Impossible – Fallout” lanceren, presteerde het erg goed. Hierna waren we overgestapt op “The Man from U.N.C.L.E.”, die ook 4K Blu-ray-weergave gebruikt. De heldere helderheid is nog steeds indrukwekkend, net als de instellingsdetails. Gecombineerd kunnen ze de textuur verbeteren en een hoge definitie hebben, je kunt ook een realistisch reflecterend oppervlak krijgen.

Kortom, de Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) kan versleten 4K-schijven nieuw leven inblazen en een dwingende reden zijn om te overwegen om te upgraden naar een 8K televisie voordat zinvolle inhoud direct beschikbaar is. Het toestel heeft voordelen die niets met resolutie te maken hebben, zoals diepte en sportieve verwerkingsmogelijkheden. Hoewel het nog steeds niet super geweldig is, is het sterk verbeterd ten opzichte van het model van vorige jaren.

Met behulp van Fargo’s standaard Blu-ray-technologie blijven de prestaties van de Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) indruk maken op 1080p SDR. Hier, in vergelijking met HDR, heeft de set een meer subtiele en ingehouden benadering van kleuren, en het werkt goed met materialen. Het beeld is helder en delicaat, en heeft een ruisonderdrukkingsfunctie op Auto, het is ook erg schoon en controleerbaar. Afgezien van een kleine aarzeling over heldere objecten op donkere beelden, vooral de opvallende witte tekst op een zwarte achtergrond, is er hier niets op aan te merken. Zelfs standaard HD-inhoud, of het nu een tuner of streamingapplicatie is, kan worden weergegeven, wat gewoonweg verbazingwekkend is als je bedenkt hoeveel beelden de televisie produceert. Evenzo zijn kleuren uitgebalanceerd, hebben beelden weinig ruis en lopen scherpte en gladheid op bevredigende wijze samen.

Qua gaming maken de specificaties van de Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) hem niet alleen een uitstekende keuze voor gebruikers die van plan zijn een Xbox Series X of PS5 te kopen, maar ook vanwege de ultralage inputlatentie is hij ook erg handig voor gameconsoles die ze nu bezitten. In minder dan 12 milliseconden kunnen bepaalde spelspecifieke functies bewegingen vloeiender maken en meer details graven in donkere gebieden, en de algehele balans is ook zeer geschikt. Lees in de volgende alinea van deze Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) review meer over de kenmerken.

De kenmerken

Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) review - Bovenkant

De Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) is het topmodel in Samsung’s tv-serie 2020, maar het enige verschil met de Samsung Q900T is dat de Q950TS het One Connect-systeem van Samsung krijgt, terwijl de Samsung Q900TS dat niet doet. Het One Connect-systeem leidt alle aansluitingen van de televisie door een externe box, die kan worden verborgen. Vervolgens worden alle ingangssignalen en stroom vanuit de One Connect-box verzonden via een dunne doorschijnende kabel. Zeker als je de televisie aan de muur hangt, is dit een hele slimme oplossing.

Omdat de elektronische componenten van de meeste televisies zich in een enkele eenheid bevinden, kan het chassis van het scherm erg dun zijn. Hoewel sommige OLED’s in sommige opzichten zelfs dunner zijn, hebben ze ook gebieden voor luidsprekers, processors en connectoren.

De dikte van de Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) is slechts 1,5 cm. De Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) is zowel stijlvol als ultradun. Alle vier de randen zijn bedekt met kleine gaatjes om geluid en warmte te laten ontsnappen en geven de tv een uniek uiterlijk. Hoewel Samsung beweert beelden van rand tot rand te leveren (het zogenaamde “oneindige scherm”), is de verzonken rand erg dun, met slechts een paar millimeter zwarte rand rond de inhoud die je bekijkt.

Op het eerste gezicht heeft de Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) een vrij standaard aansluitbereik, inclusief antenne, satelliet, ethernet, optische uitgang, drie USB-aansluitingen en vier HDMI-aansluitingen. De vierde HDMI is echter interessanter dan de meeste HDMI omdat het een complete HDMI 2.1-aansluiting is die 8K @ 60Hz en 4K @ 120Hz ondersteunt. Op korte termijn is het eigenlijk het laatste formaat dat wellicht nuttiger is, aangezien het de favoriet lijkt te zijn voor games op de nieuwe Xbox Series X en PS5.

De 75Q950TS heeft slechts één van deze HDMI’s met volledige bandbreedte, wat een probleem kan zijn voor mensen die van plan zijn om twee volgende-generatie gameconsoles te kopen, maar gamers voldoen meestal goed aan deze vereiste en ondersteunen twee VRR’s en ALLM. Microsoft zwijgt nog over 8K-games, en nog geen andere 8K-bronnen hebben het zelfs aangekondigd, maar nu is er een manier om 8K-video’s te bekijken op de 75Q950TS; youtube!

Hoewel de 8K Samsung van vorig jaar geen 8K via YouTube kon afspelen, vanwege het gebrek aan ondersteuning voor het AV1-formaat, is het 2020-model van het bedrijf volledig gelanceerd. De inhoud komt neer op veel landschapsafbeeldingen met soundtracks, maar je kunt ze tenminste in 8K bekijken. Maar in de nabije toekomst zullen we de meeste inhoud bekijken met resoluties lager dan 8K, dus Samsung concentreert zich momenteel op zijn 8K-model dat 4K-, 1080p- of zelfs Standard Definition-signalen aankan.

Dit jaar bevat het een diepgaande leerlaag die bovenop de machine learning van het model van vorig jaar werkt, waardoor extra fijnheid en fijnheid aan het opgeschaalde beeld wordt toegevoegd. Samsung is van mening dat op deze 8K televisie niet-8K-inhoud er beter uit zou moeten zien dan vergelijkbare 4K-modellen. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is niet eenvoudig.

8K is niet de enige specificatie die de 75Q950TS tot de top van de televisie-reeks van 2020 maakt. Het heeft ook de meest geavanceerde achtergrondverlichting. Het bedrijf houdt niet van tekenen met cijfers, maar de meeste versies van de 75Q950TS hebben een piekhelderheid van 4000 nits en het aantal individuele dimzones is ongeveer 500 nits.

Het Tizen-besturingssysteem is consistent in de meeste Samsung-productlijnen en is het beste in zijn klasse wat betreft bruikbaarheid en toepassingsselectie. Naast de 8K-versie van YouTube kun je ook Netflix, Amazon Prime Video, Disney +, Apple TV, Rakuten en Google Play Movies en TV downloaden, allemaal in 4K- en HDR-formaten. AirPlay 2 is ook ingebouwd en biedt Apple-gebruikers een andere manier om audio- en video-inhoud op het televisie scherm te krijgen.

Zoals bij alle Samsung-telefoons, is het enige dat hier ontbreekt Dolby Vision. Hoewel het rivaliserende HDR-formaat HDR10 + enige vooruitgang heeft geboekt via Amazon Prime Video, Rakuten en 4K Blu-ray-schijven, kan Dolby Vision nog steeds op grotere schaal worden gebruikt en beter worden geïmplementeerd. Lees in de volgende alinea van deze Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) review meer over de conclusie.

Conclusie

De Samsung QE75Q950TS is de beste keuze omtremt 8k televisies. In termen van het weergeven van 4K-inhoud is het eigenlijk beter dan het 4K-model en kan het de duidelijkste en meest gedetailleerde beelden leveren die we ooit hebben gezien. Het heeft een prijskaartje, maar als u voldoende budget heeft en enig inzicht heeft in de toekomst, dan is de Samsung QE75Q950TS een erg goede keuze. Hopelijk heeft deze Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP