Philips 55OLED903 Review

Philips 55OLED903

4.8

Het beeldscherm

4.9/5

Het geluid

4.7/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Hemels geluid.
  • Goede beeldkwaliteit.
  • Chromecast support.

Nadelen

  • Chomecast 720p.
  • Geen 1080p/4k support.
  • v

Een super mooie OLED tv! Na testen is de prijs 1.800 euro. In deze Philips 55OLED903 review lees je alle informatie over geluid, opbouw, functies, specificaties, voor- en nadelen. Daarnaast zorgen wij, zoals u gewend bent, voor de scherpste prijzen via externe partners. Ik wens je veel leesplezier!

Philips 55OLED903 Review - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: OLED | Resolutie: 4K | Besturingssysteem: Google Android TV 8.0 | HDR-formaten: HDR10, HDR10 +, HLG | HDMI: 4 | USB: 2 | Optisch: 1

Conclusie

Dit is een geweldige tv met verbeterd geluid, maar qua prestaties hoeft hij niet per se de goedkope soundbar-combinatie te verslaan.

VoordelenNadelen
1. Hemels geluid.
2. Goede beeldkwaliteit.
3. Chromecast support.
1. Chomecast 720p.
2. Geen 1080p/4k support.
3. Geen dolby vision.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De bouwkwaliteit

Philips 55OLED903 Review - Zijkant

De Philips 55OLED903 is de Philips 55OLED803 met een soundbar aan de onderzijde. De dunne grijze stof aan de onderkant van de Philips 55OLED903 bedekt het luidsprekergebied zonder het stijlvolle ontwerp aan te tasten. Je kunt zelfs een klein beetje toevoegen door de onderkant van het scherm van het meubel te tillen waar de tv staat. Het stoffen soundbar-gedeelte bevat twee ovale glasvezelconussen uit het middensegment en twee titanium dome-tweeters van 19 mm. De behuizing zelf is versterkt om resonantie te verminderen. Het nieuwe geluidssysteem vergroot de diepte van de hele unit met 1 mm en verplaatst de elegante voetjes tot een diepte van meer dan 5 cm. Met behulp van Philips OLED wordt het kastwerk ook omgeven door kleine LED-strips die een Ambilight-systeem vormen. De door Philips ontwikkelde technologie gebruikt gekleurd licht op de muren rond de tv om de randen van het bekeken beeld te verplaatsen.

Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het trekt ook de aandacht van mensen en laat het beeld groter lijken. Het zwart-witeffect is niet beperkt tot soundbars. De achterste woofer is geüpgraded en heeft nu een groter intern volume, een hogere stijfheid en een basradiator die is afgeleid van de premium T7 draadloze luidsprekers van B&W. Lees meer over de geluidskwaliteit in het volgende deel van de Philips 55OLED903 review.

De geluidskwaliteit

Afstandsbedieningen

Aangezien de beeldkwaliteit van de Philips 55OLED903 vergelijkbaar is met die van de Philips 55OLED803, is het de vraag of het zwart-wit audiosysteem de meerprijs waard is. Hoewel het geluid van de Philips 55OLED903 veel beter is dan zijn voorganger, heeft de fluctuatie in het prijsverschil tussen de twee modellen het probleem verergerd. Philips en B&W beweren dat de dialooghelderheid, de openheid van het geluidsveld en het dynamisch bereik van de Philips 55OLED903 aanzienlijk beter zijn dan die van de Philips 55OLED803. Het geluid wordt effectief in de kamer geprojecteerd, waardoor het geluid en de geluidseffecten net zo direct zijn als bij de meeste televisies.

Het geluidsveld is open en ruimtelijk, wat bijdraagt ​​aan het creëren van een sfeer die zeldzaam is voor flatscreen-tv’s. Nadat de actiefilm was afgespeeld, waren het beukende geluid en het knallende geluid luid en duidelijk. De Philips 55OLED903 is op deze vlakken nog beter dan de Philips 55OLED803. De bas is zwaar, maar niet overdreven, en de rijkdom gaat nooit ten koste van duidelijkheid of organisatie. De hoge tonen zijn echter een beetje luid en de stem kan een beetje hees zijn.

Dit is het enige grote probleem met het geluid van de Philips 55OLED903, maar vergeleken met de soundbar zijn de geluidsprestaties ook breder. In sommige opzichten is dit een oneerlijke vergelijking. In vergelijking met het bouwen van een onafhankelijk geluidssysteem, moet B&W hier strikter werken, maar als het enige verschil tussen deze tv en zijn goedkopere tv solide is, dan is het onvermijdelijk.

De waarheid is dat zelfs in een redelijk geprijsde markt de beste soundbars beter klinken. De Sonos Arc is bijvoorbeeld dynamischer, gedetailleerder en muzikaler, terwijl de Sonos One SL licht en ruimtelijk is. We willen niet dat de tv zo goed klinkt als een op zichzelf staande soundbar, maar dit is iets dat kopers zouden kunnen overwegen. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Philips 55OLED903 review.

De TV-kenmerken

Connecties

Hoewel de featureset van Philips 55OLED903 dezelfde is als die van Philips 55OLED803, zijn er toch enkele problemen. De beslissing om Android TV te gebruiken als besturingssysteem valt wat tegen, want elke update zal steeds beter worden. De nieuwste update is Android Oreo, maar loopt nog steeds achter op de maatwerksoftware op Samsung. Android TV mist ook ITV Hub en alle 4 applicaties. Sony repareerde het op Android TV door YouView toe te voegen, maar Philips volgde dit voorbeeld niet. Philips 55OLED903 heeft nog steeds veel toepassingen om uit te kiezen.

Net als Amazon Prime Video heeft Netflix volledige 4K HDR. U kunt zonder abonnement 4K-films huren of kopen op Google Play Movies & TV, zelfs als ze geen HDR hebben. Degenen die films en tv-programma’s op NAS-apparaten of draagbare harde schijven opslaan, zullen tevreden zijn met de ingebouwde Plex en VLC, terwijl degenen die het zwart-witgeluidssysteem willen testen door muziek te streamen tevreden zullen zijn. U kunt Alexa-spraakbesturing toevoegen door verbinding te maken met de Alexa-luidspreker via de geïntegreerde Amazon Alexa-app van de tv. Klik op de rode cirkel in de linkerbovenhoek van het scherm en zoek deze in de lijst “Toepassingen”.

Hiertoe leidt de app u door een eenvoudig installatieproces. We hoeven alleen een Amazon Echo Studio aan te sluiten, en het systeem zal u vragen om de tv in of uit te schakelen, het kanaal of het volume te wijzigen. Philips ondersteunt HDR10, HLG en HDR10 +, maar ondersteunt geen Dolby Vision. Dit is nu geen groot probleem, maar aangezien HDR10 + niet correct is geïmplementeerd, zal het weken of zelfs maanden duren. Er zijn vier HDMI-aansluitingen aan de achterkant, die allemaal 4K HDR-signalen aankunnen, en de andere twee zijn ARC-compatibel. Er is ook een optische uitgang voor het aansluiten van een niet-ARC-geluidssysteem en een hoofdtelefoonaansluiting.

Voor tv, hoewel de tv geen Freesat-tuner heeft, kunt u een antenne- of satellietverbinding gebruiken. Het paneel zelf is hetzelfde als het verpakte paneel van LG 2018, wat betekent dat de helderheid 10% hoger is dan de OLED van vorig jaar, en de pixellay-out is geavanceerder. Het paneel vertellen wat het moet doen, is de eigen P5-chip van Philips, die voor het eerst verscheen op de Philips 55OLED803. Het bedrijf zegt dat dit eigenlijk elk element van het beeld verbetert, van kleur en contrast tot helderheid en mobiliteit. De upgrade is ook verbeterd, vooral op het gebied van ruisonderdrukking. Lees meer over bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Philips 55OLED903 review.

De beeldkwaliteit

Woonkamer

De beeldprestaties van Philips 55OLED903 zijn bijna hetzelfde als die van Philips OLED803 en hebben meer invloed dan het gedeelde paneelbeeld van LG en LG. Wanneer u Mulan op een 4K Blu-ray-schijf afspeelt, verdwijnt de voor de hand liggende CGI-actie van het scherm, maar ziet deze er niet flitsend of ongecontroleerd uit. De driedimensionaliteit van het beeld wordt ondersteund door subtiele schaduwen en scherpe randen, gekoppeld aan het verbluffende contrast dat wordt geboden door puur wit en bijna perfect zwart op de levendige kleuren die alleen OLED kan reproduceren. Net als de Philips OLED803 kan de Philips 55OLED903 echter enigszins verschillen van de huidskleur. De out-of-the-box motion smoothing-instellingen zijn een beetje veel, met af en toe artefacten rond lastige bewegingen. We raden u aan het uit te schakelen of de optie “film” te proberen. Dit laatste kan onscherpte verminderen zonder het filmische gevoel van de film te verminderen.

We hebben ook de instelling “perfect natural reality” geprobeerd. In de ogen van deze mensen is de up-conversie van SDR- naar HDR-achtige niveaus een beetje kunstmatig, maar je wilt misschien dat het een impact heeft op bepaalde inhoud. We raden echter zeker aan om dynamisch contrast uit te schakelen en het videocontrast te verminderen. Hoewel de Philips 55OLED903-upgrade van SDR naar HDR nog steeds geen uitsluitsel geeft, zijn we blij om naar 1080p te upgraden.

1080p-beelden zijn niet ver verwijderd van 4K, en zelfs dvd’s kunnen verrassend worden bekeken. De combinatie van een uitstekende upconverter en een krachtige Freeview-tuner maakt de Philips OLED903 tot een uitstekende tv. Er zal wat ruis in het beeld zijn, maar er is veel voor nodig om een ​​gedetailleerd en dynamisch beeld te krijgen. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze Philips 55OLED903 review.

Conclusie

Qua beeld is de Philips 55OLED903 een van de beste televisies die momenteel op de markt zijn en heeft hij ook een uitstekende geluidskwaliteit. De Philips 55OLED903 is een goede upgrade in vergelijking met de Philips 55OLED803. Ik hoop dat deze Philips 55OLED903 review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP