Samsung Galaxy Z Flip 3 review

Samsung Galaxy Z Flip 3 review

Samsung Galaxy Z Flip 3

4.9

Het design

4.9/5

De beeldkwaliteit

5.0/5

De camerakwaliteit

4.9/5

De videokwaliteit

4.8/5

De batterijkwaliteit

4.9/5

Voordelen

  • Klap de Flip 3 dicht en neem hem gemakkelijk mee in je tas of broekzak.
  • Zet het toestel in een hoek van 90 graden neer en houd je handen vrij tijdens het videobellen.
  • Je gebruikt dit krachtige toestel voor de zwaarste apps en 3D games.

Nadelen

  • De 3.300 mAh batterij gaat minder lang mee dan bij andere smartphones.
  • Je bedient het uitgeklapte 6,7 inch scherm moeilijk met één hand.

In deze Samsung Galaxy Z Flip 3 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Samsung Galaxy Z Flip 3 review

SPECIFICATIES
2021 | Android 11 | 5G | 6.7 inch scherm 

Conclusie

De Samsung Galaxy Z Flip 3 (5G) is een moderne interpretatie van oude opvouwbare smartphones. Na het uitklappen heeft de Flip 3 een 6,7 inch full HD groot scherm, dat door zijn formaat moeilijk met één hand te bedienen is. Als je het toestel na gebruik dichtklapt, is het maar half zo groot als een gewone mobiele telefoon. Hierdoor stop je dit toestel gemakkelijk in een tas of broekzak. Aan de voorkant van de gesloten Flip 3 zit een klein 1,9 inch scherm waarop je berichten en notificaties kan lezen. Wil je je handen vrij hebben bij het maken van selfies of videogesprekken? Leg de smartphone dan in een hoek van 90 graden voor je neer. Met de 2 camera’s aan de achterkant maak je heldere foto’s. Het gebruik van een groothoeklens kan een groot aantal mensen en gebouwen volledig vastleggen. Bewaar je foto’s en alle applicaties in 128 GB opslagruimte. Gebruik dit krachtige apparaat voor de meest veeleisende applicaties en games. De batterij van 3.300 mAh is niet heel groot, dus soms moet hij overdag worden opgeladen.

VoordelenNadelen
1. Klap de Flip 3 dicht en neem hem gemakkelijk mee in je tas of broekzak. 
2. Zet het toestel in een hoek van 90 graden neer en houd je handen vrij tijdens het videobellen. 
3. Je gebruikt dit krachtige toestel voor de zwaarste apps en 3D games.
1. De 3.300 mAh batterij gaat minder lang mee dan bij andere smartphones. 
2. Je bedient het uitgeklapte 6,7 inch scherm moeilijk met één hand.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Het design

Samsung Galaxy Z Flip 3 review

Samsung hecht veel belang aan de duurzaamheid van de Galaxy Z Flip 3. De duurzaamheid van het scherm is nu 80% hoger dan die van de Galaxy Z Flip en Galaxy Z Flip 5G. Samsung gebruikt speciaal aluminium om het frame van de smartphone te maken en dit verbetert de krasbestendigheid. De Flip 3 heeft ook IPX8 waterbestendigheid. Dit betekent dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over water. De Galaxy Z Flip 3 heeft vier verschillende kleuren: Zwart, groen, paars en crème. De afwerking is ook erg goed, gezien hoe soepel de originele Galaxy Z flip is. Een belangrijke update van de Galaxy Z Flip 3 betreft de speakers van de telefoon. Verder is de smartphone gemakkelijk op te vouwen. Met een gewicht van slechts 6,5 gram is de Galaxy Z Flip 3 gemakkelijk mee te nemen. Hoewel de nieuwe mobiele telefoon hetzelfde gewicht heeft als het vorige model, is hij iets dunner en groter.

De beeldkwaliteit

Samsung Galaxy Z Flip 3 review

Na het uitklappen van de telefoon heeft de Galaxy Z Flip 3 een 6,7-inch Super AMOLED-scherm. De combinatie van een resolutie van 2640 x 1080 en een verversingssnelheid van 120 Hz zorgt voor een geweldige kijkervaring. Druk twee keer op de aan/uit-knop om de camera in te schakelen en deze wordt goudkleurig. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van het kleine externe scherm van de Flip, waardoor de Flip 3 beter bruikbaar is wanneer deze is uitgeschakeld. Een ding dat van de originele Flip is geërfd, is de vouw in het midden van het scherm. Als je eroverheen wrijft, is het nog steeds erg duidelijk, hoewel je het misschien niet altijd ziet. De zichtbare vouw is zeker geen reden om deze mobiel niet te kopen, maar als je het wat subtieler had verwacht, ben je misschien lichtelijk teleurgesteld. Het interne display van de Galaxy Z Flip 3 reproduceert 102% van de sRGB- en 76,4% van de DCI-P3-kleuren. Dit is lager dan de verzadiging van het 115,6% sRGB-scherm op de iPhone 12.

De camerakwaliteit

Samsung Galaxy Z Flip 3 review

De camera aan de voorkant is ongewijzigd ten opzichte van de originele Flip. Aan de achterkant krijg je een 12MP (f/1.8) groothoeklens en een 12MP (f/2.2) ultragroothoeklens. De selfie camera is 10 MP, het diafragma is f/2.4 en er is geen telelens op de Galaxy Z Flip 3. De cameraverbeteringen van de Galaxy Z Flip 3 komen neer op software, die de portretmodus en binnenfotografie verbetert. De iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 Mini kunnen beter omgaan met zonlicht en kleuren. Het beeld van de Flip 3 is iets donkerder dan dat van Apple. De telefoon heeft een digitale zoom tot 10 keer, terwijl de Galaxy S21 tot 30 keer kan inzoomen. De nachtmodus van Samsung is de afgelopen jaren verbeterd, maar heeft nog een lange weg te gaan om Apple in te halen.

De videokwaliteit

Samsung Galaxy Z Flip 3 review

De Galaxy Z Flip 3 kan video met een resolutie tot 4K opnemen met 60 frames per seconde en het eindresultaat is prachtig. De iPhone 12 kan ook video’s opnemen tot 4K 60fps en de iPhone 12 is één van de beste opties voor het opnemen van video’s. De kleuren in het Flip 3 beeld zijn nauwkeurig en levendig, met uitstekende compensatie voor helder daglicht. Samsung heeft Flip 3 goed gestabiliseerd, maar de microfoon van de iPhone is wel van betere kwaliteit.

De batterijkwaliteit

De Galaxy Z Flip 3 is uitgerust met een 3.300 mAh-batterij, die de batterijcapaciteit van de originele Flip behoudt. De 3.300 mAh is ook kleiner dan andere Samsung telefoons, waaronder de reguliere Galaxy S21 met een batterij van 4.000 mAh. De originele Flip heeft een batterijduur van circa 8:30 uur, wat teleurstellend is. Het is duidelijk dat de Galaxy Z Flip 3 een kleine batterijruimte heeft, maar nu heeft het een groter extern beeldscherm en een interne verversingssnelheid van 120 Hz, die beide meer stroom verbruiken dan voorheen. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Samsung Galaxy Z Flip 3 review.

Conclusie

De Samsung Galaxy Z Flip 3 (5G) is een moderne interpretatie van oude opvouwbare smartphones.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Samsung Galaxy Z Flip 3 review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze Samsung Galaxy Z Flip 3 review blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP