Yamaha YAS-209 review

Yamaha YAS-209

4.8

De geluidskwaliteit

4.8/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.7/5

Voordelen

  • Door de diepe bas van de losse subwoofer luister je naar een kamervullend geluid.
  • De soundbar beschikt ook over een ingebouwde subwoofer voor extra basgeluid.
  • Dankzij de ingebouwde wifi koppel je eenvoudig je smartphone of andere speakers aan de bar.

Nadelen

  • Je moet zelf nog een hdmi of optische kabel aanschaffen om de soundbar op de tv aan te sluiten.

In deze Yamaha YAS-209 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Yamaha YAS-209 voorkant

SPECIFICATIES
Afmetingen: 191 x 420 x 406 mm (BXHXD) | Wifi Ja | HDMI-ingangen: 1 | HDMI-uitgangen: 1 | HDMI ARC: Ja

Conclusie

U krijgt veel waarde als u deze YAS-209 aanschaft! Lees meer over de voor-en nadelen in het volgende deel van deze Yamaha YAS-209 review.

VoordelenNadelen
1. Door de diepe bas van de losse subwoofer luister je naar een kamervullend geluid. 
2. De soundbar beschikt ook over een ingebouwde subwoofer voor extra basgeluid. 
3. Dankzij de ingebouwde wifi koppel je eenvoudig je smartphone of andere speakers aan de bar. 

1. Je moet zelf nog een hdmi of optische kabel aanschaffen om de soundbar op de tv aan te sluiten. 

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

In woonkamer

We gebruikten de soundtrack van “The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring” en het enthousiasme van de Yamaha YAS-209 heeft indruk op ons gemaakt. Het is niet verrassend dat er veel bas is, maar het overweldigt niet de hele transmissie. Het geluid van de geïntegreerde Sony HT-X8500 is diep, maar zelfs bij intensieve scènes kan de Yamaha YAS-209 nog steeds een helder effect behouden. De scherpte van de Yamaha YAS-209 is niet zo duidelijk als verwacht, en de meer subtiele dynamische effecten zijn niet volledig aanwezig, waardoor sommige scènes tegenvallen.

Bovenkant

Hoewel het geluid helder is en goed wordt geprojecteerd, is het geluid inconsistent in toonhoogte en is het een beetje zwak. U moet overschakelen naar stereomodus om te voorkomen dat de muziek zich verspreidt via echo en auditieve verwerking, maar het geproduceerde geluid is een beetje vlak. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Yamaha YAS-209 review.

De bouwkwaliteit

Yamaha YAS-209 zijkant

Door de afgeronde randen en stoffen bekleding lijkt het alsof het tot de Amazon Echo-familie behoort. In vergelijking met de Sonos Beam, de standaard soundbar voor een soortgelijke prijs, is de Yamaha YAS-209 veel breder (93 cm tot 65 cm), maar de hoogte en diepte zijn ongeveer hetzelfde. Hierdoor kan het netjes voor de meeste televisies worden geplaatst zonder het signaal van de afstandsbediening te blokkeren. Dankzij enkele geïntegreerde schroefgaten kan hij ook goedkoop en eenvoudig aan de muur worden gemonteerd.

Yamaha YAS-209 achterkant

De Yamaha YAS-209 heeft een speciale subwoofer, wat duidelijke voordelen heeft in termen van basdiepte en gewicht. Draadloos betekent minder verwarring en meer veelzijdigheid, maar er is een limiet aan hoeveel verborgen kan worden. Subwoofers presteren het beste in de vrije ruimte en bevinden zich relatief dicht bij soundbars. Aan de bovenkant van de soundbar bevindt zich een reeks aanraakgevoelige “knoppen” om het volume, het vermogen, het schakelen tussen ingangen en de microfoon te regelen. Er is ook een rij kleine LED’s, die elk zijn gemarkeerd met de naam van de signaalbron of functie. Als er geen display is, lichten deze LED’s in verschillende configuraties op om aan te geven wanneer u de instellingen heeft gewijzigd.

Afstandsbediening

Weten wat elke verlichtingsinstelling aangeeft, betekent dat u de handleiding opnieuw moet raadplegen, wat niet ideaal is. Gelukkig zorgt een verstandige out-of-the-box configuratie ervoor dat aanpassingen tot een minimum beperkt blijven, en de soundbar Controller-applicatie biedt een duidelijkere manier om instellingen te wijzigen. Je kunt de applicatie ook gebruiken voor dagelijkse bediening van de soundbar, maar er is ook een eenvoudige meegeleverde afstandsbediening voor snel schakelen tussen ingangen en geluidsvoorinstellingen. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Yamaha YAS-209 review.

De kenmerken

In woonkamer

Er is een 4K- en HDR-compatibele HDMI-ingang en een ARC-compatibele HDMI-uitgang aan de achterkant. Voor televisies die geen ARC ondersteunen is er ook een optische ingang. Voor wie gebruik wil maken van een bedrade netwerkverbinding via wifi is er ook een ethernet-aansluiting. Door de soundbar te verbinden met internet kan Spotify Connect worden gebruikt en beschikt het ook over bluetooth. Yamaha kan maximaal 5.1 kanalen aan Dolby Digital-, DTS- en PCM-audiotracks accepteren, en er is geen native ondersteuning voor Dolby Atmos- of DTS: X-objectgebaseerde audioformaten. Gebruik in plaats daarvan DTS Virtual: X-verwerking om de hoogte van het ingangssignaal te vergroten. Deze functie wordt geactiveerd met de knop “3D Surround Sound” op de afstandsbediening. Nadat DTS Virtual: X is uitgeschakeld, voegt Yamaha nog steeds virtuele surround-geluidsverwerking toe aan de audio zonder hoogte-effecten toe te voegen, maar u kunt de verwerking volledig uitschakelen door de stereomodus in te schakelen. Lees meer over onz conclusies in het volgende deel van deze Yamaha YAS-209 review.

Conclusie

Er zijn enkele kleine tekortkomingen, maar deze soundbar levert opwindende surround sound-effecten. Hopelijk heeft deze Yamaha YAS-209 review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP