LG SL8YG review

LG SL8YG

4.75

De bouwkwaliteit

4.7/5

De kenmerken

4.8/5

De geluidskwaliteit

4.7/5

Voordelen

  • Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.
  • Voeg de soundbar toe aan het LG multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
  • Dolby Atmos stuurt effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt.

Nadelen

  • Je moet zelf nog een hdmi of een optische kabel aanschaffen om de soundbar op de tv aan te sluiten.

In deze LG SL8YG review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

De kenmerken LG SL8YG

Conclusie

De LG SL8YG is een krachtige soundbar met ingebouwde Google Assistant.

VoordelenNadelen
1. Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten. 
2. Voeg de soundbar toe aan het LG multiroom systeem en stream muziek door het hele huis. 
3. Dolby Atmos stuurt effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt. 
1. Je moet zelf nog een hdmi of een optische kabel aanschaffen om de soundbar op de tv aan te sluiten.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepastWij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De bouwkwaliteit

Zijkant LG SL8YG

Hoewel er geen twijfel over bestaat dat het kleine formaat van de LG SL8YG deels te wijten is aan het beperkte dynamische bereik, heeft LG in ieder geval een compacte staafvorm vervaardigd die ondiep (12 cm) en kort (5,5 cm) is. Ideaal ontwerp om onder uw televisie te plaatsen. De LG SL8YG is 106 cm breed, ongeveer de breedte van een moderne 50 inch televisie, en past ook perfect in modellen van 55 inch, 65 inch of 75 inch.

De twee naar boven uitstralende Atmos-speakers zijn goed geïntegreerd in het gladde aluminium chassis van de soundbar, en het LED-tekstdisplay dat door het rooster aan de voorkant straalt, is erg handig voor het visualiseren van volume, geluidsmodus en input. Als u op de informatieknop (“i”) op de afstandsbediening drukt, kunt u zien of LG daadwerkelijk Atmos-signalen ontvangt en afspeelt. In het volgende deel van deze LG SL8YG review lees je meer over de kenmerken.

De kenmerken

LG SL8YG review: voorkant

De enige gemiddelde prestatie van de LG SL8YG verlaat niet alleen zijn praktische en vriendelijke vorm, maar vernietigt ook het brede scala aan functies dat hier wordt aangeboden. Hoewel de streamingfuncties van veel soundbars beginnen en eindigen via Bluetooth, heeft de LG SL8YG zijn mogelijkheden uitgebreid met netwerkintelligentie en audio-ondersteuning met hoge resolutie (tot 24-bit / 192 kHz).

Integratie met Google Chromecast betekent dat eigenaren muziek- en videocontent van compatibele apps (zoals Spotify, Netflix en Amazon Prime Video) rechtstreeks naar LG kunnen uitzenden, op voorwaarde dat ze hetzelfde wifi-netwerk gebruiken als LG. Het Google-platform kan ook worden gebruikt om eenvoudig andere Chromecast-compatibele luidsprekers te combineren voor weergave in meerdere kamers. De ingebouwde Google Assistant wordt geactiveerd door de meegeleverde afstandsbediening en een goed woord van “Hey Google”, waardoor spraakopdrachten bepaalde aspecten van het afspelen kunnen regelen, zoals volume en muziekselectie. Lees in de volgende alinea van deze LG SL8YG review meer over de geluidskwaliteit.

De geluidskwaliteit

We sloten de LG SL8YG via HDMI aan op onze Samsung QE55Q85R 4K QLED en we keken de film “Kickboxer Retaliation”. Kort daarna kwamen we erachter dat Dolby Atmos hier echt bij hoorde. Je verwacht niet het soort 360-gradenpresentatie van Atmos-luidsprekerkits, noch de meeslepende presentatie van hoogwaardige soundbars met meer speakers (bijvoorbeeld Yamaha YSP-1600), Maar LG’s 3.1.2 speaker en draadloze subwoofer opstelling kan de Atmos soundtrack heel goed verspreiden.

Het geluid reikt verder dan de linker- en rechterrand van de 55-inch televisie waarin het is geplaatst. Hoewel het geluidsveld niet volledig het plafond bereikt, is de hoogte hier veel hoger dan bij het standaard naar voren gerichte alternatief. Het onvermogen om het gevoel van schaal en onderdompeling te krijgen dat wordt gebracht door de Atmos-soundtrack van de standaard (DTS-HD) versie op de cd, bewijst dat LG de aanvullende informatie van Atmos gebruikt. In combinatie met LG’s optionele SPK8-achterluidsprekers, die afzonderlijk worden verkocht voor ongeveer 200 euro, denken we dat u een overtuigende surround sound-ervaring zult krijgen.

Maar helaas is dit het geluidshoogtepunt van LG voor een lange afstand. Hoewel de LG SL8YG qua helderheid en detail absoluut een stap vooruit is ten opzichte van de ingebouwde speakers van onze referentie-televisie, kun je geluiden horen die je nauwelijks kunt horen of zelfs maar kunt zien op de telvisie, zoals computergeluiden. Het kan niet eens de prestaties leveren die je van een soundbar als deze verwacht. Dit komt voornamelijk doordat het dynamische bereik beperkt is, wat geen opwindende algehele prestaties kan opleveren.

De uitstekende bas van de LG SL8YG zorgt tot op zekere hoogte voor het filmische gevoel dat je verwacht bij het kijken naar een blockbuster-film, maar het geluid is niet bijzonder Indrukwekkend of gedefinieerd onderaan. Het geluid van de woofer klinkt voldoende, maar doet afbreuk aan de cohesie en gedraagt ​​zich bijna als mist in de rest van het frequentiebereik. U hoeft de “bas” -modus zeker niet te gebruiken. In feite zullen we het in de meest tonale “film” of “muziek” -modus houden, ook al zijn ze redelijk slecht. Hoewel er genoeg stevigheid en inzicht achter de middentonen zit om het geluid coherent en expressief te maken, betekent het gebrek aan warmte dat het geluid een beetje luider wordt als het volume wordt ingedrukt.

De bekroonde Dali Katch One is duurder dan de LG SL8YG en de balans is het best afgerond. Vergeleken met LG ontbreekt het aan schaal en bas, wat de meer expressieve dynamiek en inzicht compenseert. De meeslepende prestatie onthulde de opwindende aard van LG’s stem. Uiteindelijk ondermijnde zijn concurrentievermogen op bepaalde geluidsvelden de fatsoenlijke prestaties van Dolby Atmos in betaalbare soundbars. In het volgende deel van deze LG SL8YG review leest u meer over onze conclusie.

Conclusie

Wij zijn onder de indruk van het ideale ontwerp en de uitgebreide lijst met functies, maar teleurstellend in het meest kritische aspect, de geluidskwaliteit. De LG SL8YG is natuurlijk hoorbaar en heeft zijn belofte waargemaakt om grotere formaten te leveren via Atmos-soundtracks, maar we hopen dat het geluid verder kan worden verspreid. De prestaties van de LG SL8YG in zijn voldoende, maar er is ruimte voor verbetering. Hopelijk heeft deze LG SL8YG review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepastWij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP