LG OLED65C9PLA Review

LG OLED65C9PLA (vervangen door LG OLED55CX)

4.9

De beeldkwaliteit

4.9/5

De geluidskwaliteit

4.9/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • Door het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
  • Dankzij de a9 processor is het beeld extra gedetailleerd en kleurrijk.
  • UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.

Nadelen

  • De tv beschikt niet over een soundbar die een krachtig geluid produceert.

Speakerreviews.nl 2019 winnaar. De OLED van 2019 ging tegen alle verwachtingen in. Na testen is de prijs 3.299 euro. In deze LG OLED65C9PLA review lees je alle informatie over geluid, structuur, functies, afbeeldingen, voor- en nadelen, specificaties en nog veel meer. Daarnaast zorgen wij via externe partners voor de beste prijzen. Ik hoop dat deze LG OLED65C9PLA review u zal helpen bij het maken van een keuze. Veel plezier met lezen!

LG OLED65C9PLA Review - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: OLED | Resolutie: 4K | Besturingssysteem: LG webOS | HDR-formaten: HDR10, Dolby Vision, HLG | HDMI: x4 | USB: x3 | Optisch: x1

Conclusie

LG heeft al meer prestaties uit zijn OLED-panelen geperst. De LG OLED65C9PLA is natuurlijk, dynamisch en klinkt erg goed. Lees meer over de voor- en nadelen in het volgende deel van deze LG OLED65C9PLA review.

VoordelenNadelen
1. Door het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
2. Dankzij de a9 processor is het beeld extra gedetailleerd en kleurrijk.
3. UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.
1. De tv beschikt niet over een soundbar die een krachtig geluid produceert.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Sindsdien is LG OLED65C9PLA vervangen door CX, nog beter. Als je de LG OLED65C9PLA nog steeds kunt vinden en hij is goedkoop, is het het overwegen waard, maar als je van het nieuwere model houdt, is hier onze LG OLED55CX review.

De geluidskwaliteit

Zijkant TV

De ervaring leert dat het Dolby Atmosop de televisie geen geluidskwaliteit garandeert, en dat het voor een volledig verborgen speaker lastig is om uitstekend geluid te produceren. Daarom is het verrassend dat de LG OLED65C9PLA een echte upgrade van de geluidskwaliteit is van zijn voorganger en betere audioprestaties heeft dan veel concurrenten. Dolby Atmos-modus vergroot de breedte, het gewicht en de dynamische effecten, terwijl het geluid effectief wordt geprojecteerd. Zelfs als het niet in de kamer reikt zoals je van Dolby Atmos zou verwachten, is dit een sfeervol geluid van de televisie.

Dit is een indrukwekkende levering volgens de normen van een geïntegreerde geluidsoplossing. Zelfs als het ontvangen signaal niet Dolby Atmos is, zal LG een AI-geluidsmodus hebben, met een soortgelijk stemmingsverbeteringseffect, vooral via de geluidsaanpassingsfunctie, je kunt de audioweergave aanpassen aan de situatie in de kamer. Over het algemeen is het het beste om het standaard tweekanaals tv-geluid in de LG-geluidsmodus te houden, maar zelfs dit is onhandig en open, en directer dan het geluid van vorig jaar. Lees meer over de beeldkwalitieit in het volgende deel van deze LG OLED65C9PLA review.

De beeldkwaliteit

 LG OLED65C9PLA review - Zijkant

Na het maken van bijbehorende aanpassingen zal de LG OLED65C9PLA prachtige plaatjes opleveren. We spelen de film “Dark Waters” en de zwarte diepte voldoet ook aan onze verwachtingen voor OLED, terwijl de mogelijkheid om elke pixel onafhankelijk te verlichten of te dimmen ook een verbluffend contrast oplevert. In vergelijking met de meeste high-end LCD-apparaten is de absolute helderheid beperkt, maar zelfs de Samsung QE65Q95T, die tot nu toe een zwarte diepte heeft bereikt die niet zichtbaar is voor niet-OLED, heeft geen controle over de zwartheid van de LG OLED65C9PLA. Voor OLED is LG OLED65C9PLA heel duidelijk. De kleuren zijn ook mooi en het licht is rijk, wat een charmante organische warmte aan de teint kan geven en een echte schittering kan bieden voor zonsopgang en zonsondergang.

De OLED van LG heeft altijd de nadruk gelegd op naturalisme, en dat geldt ook hier. Er zijn inderdaad subtiele verschillen in de schaduwen. Het detailniveau is fantastisch, maar er is geen sprake van kunstmatige verbetering. Sproeten, rimpels, littekens en vlekken zijn genadeloos aangepakt en vanuit de ruimte is de ontdekking zelf ingewikkeld.

Bij het bekijken van HDR-inhoud is onze enige echte kritiek op de LG OLED65C9PLA het kleine gebrek aan detail aan de twee uitersten van de helderheidsschaal. In vergelijking met de Samsung QE65Q95T ontbreken erg donkere en hele lichte details iets. De blanken, zwarten en blanken zijn verbluffend. Filmcredits hebben er nog nooit zo goed uitgezien, maar de donkere en heldere gebieden die subtieler zouden moeten zijn, bestaan ​​niet. Of het nu gaat om Blu-ray, dvd of een van de ingebouwde tuners, er zijn enkele upgrades nodig. De LG OLED65C9PLA kan verrassend schone en vloeiende beelden leveren met meer details dan je redelijkerwijs verwacht. Sommige concurrenten presteerden scherper op 1080p- en 576p-inhoud, maar geen van hen was gebalanceerd of controleerbaar.

Tegelijkertijd zullen gamers blij zijn te horen dat de inputvertraging van de LG minder dan 14 ms is, wat ongeveer is wat momenteel kan worden bereikt. VRR vermindert het scheuren van het scherm door de vernieuwingsfrequentie van het scherm af te stemmen op de framesnelheid van het ontvangen signaal, wat opwindend zal zijn voor sommige Xbox One- en pc-gamers, terwijl ALLM betekent wanneer een signaal van de console wordt gedetecteerd, schakelt de tv automatisch over naar de gamemodus. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze LG OLED65C9PLA review.

De kenmerken

 LG OLED65C9PLA review - Zijkant

Net als in 2018 biedt Class C OLED u alle meest geavanceerde beeld- en verwerkingstechnologieën van LG in de meest betaalbare verpakking. LG OLED in 2019 is goedkoper, namelijk LG OLED65B9PLA, maar de processorprestaties zijn matig en het mist nieuwe AI-functies. Je kunt ook E9, W9 of R9 gebruiken om duurdere prijzen te krijgen, maar hoewel ze elk verschillende ontwerpen en geluidsoplossingen bieden, zijn ze qua afbeeldingen hetzelfde. Zelfs het meest basismodel, de LG OLED65C9, ziet er prachtig uit. Van de zijkant ziet het er heel opvallend uit, het combineert belachelijk dunne panelen en compacte plastic accessoires voor aansluitingen, verwerkingstechnologie en luidsprekers. Zelfs op het dikste gedeelte meet de 65 inch slechts 4,7 cm.

De speakers zijn vanaf de voorkant volledig onzichtbaar. Het enige dat je ziet, is een uniforme, puur zwarte rand rond het scherm zelf. Bij montage aan de muur, vooral in een donkere kamer, is het zwevende scherm niet ver weg. Gebruikers die geen muurbevestiging nodig hebben, zullen de subtiele, onopvallende beugel waarderen, en de kleur zal variëren afhankelijk van welk model u heeft gekocht. De meeste fabrikanten hebben HDMI 2.1-functionaliteit toegevoegd aan de HDMI 2.0-ingang van hun tv’s uit 2019, maar LG is tot nu toe het enige apparaat met een volledig HDMI 2.1-gecertificeerde aansluiting. De vraag is of dit echt een groot probleem is. EARC en VRR zijn momenteel erg aantrekkelijk, en andere fabrikanten bieden ze ook aan via hun HDMI 2.0-gecertificeerde poorten.

Naast deze vier HDMI 2.1-aansluitingen heeft de LG OLED65C9PLA ook drie USB-, Ethernet-, optische en koptelefoonuitgangen en antenne- en satellietaansluitingen. De laatste werkt met de uitstekende Freesat-tuner, dus het is erg handig. Veel concurrenten kunnen slechts ongeordende toegang bieden tot een beperkt aantal kanalen via satelliet. Onderhuids bevindt zich de tweede generatie versie van de Alpha 9-processor van vorig jaar, die AI-technologie toevoegt, die is ontworpen om automatisch beeld en geluid te optimaliseren op basis van de inhoud die wordt afgespeeld en de kamer waar de tv zich bevindt. Het is ook bedoeld om slimmere spraakinteracties te bieden via LG’s eigen ThinQ, Google Assistant en Amazon Alexa, evenals inhoudsuggesties op basis van de inhoud die u eerder hebt bekeken en het tijdstip van de dag om LG TV slimmer te maken.

Het webOS-besturingssysteem van LG lijkt veel op dat van vroeger, met vetgedrukte “kaarten” die bronnen en toepassingen vertegenwoordigen. De nieuwe functie van dit jaar is “AI Preview”, waarmee u een regel met gerelateerde inhoud kunt toevoegen boven uw gemarkeerde applicatie, zodat u toegang krijgt tot specifieke shows of films op Netflix of Amazon; en “slimme bewerking”, die kan worden gebaseerd op het volgende Automatisch bronnen en applicaties updaten: gebruik. De selectie van applicaties is een van de meest uitgebreide applicaties. Netflix en Amazon Video ondersteunen 4K en Dolby Vision HDR en bieden op betaling gebaseerde filmstreaming via Google Play Movies en TV en Rakuten, evenals 4K en HDR.

Alle grote inhaaltoepassingen van Nederland zijn hier te vinden, waaronder Now TV voor gratis toegang tot Sky-content en Plex, waarmee je je eigen digitale mediabestanden kunt streamen. Het enige dat geen praktische betekenis heeft, is Apple TV, maar die is na de release in de firmware-update toegevoegd. De afstandsbediening van LG is ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Het is momenteel een van de meest ergonomische schuifregelaars en het combineert veel traditionele knoppen en aanwijzerfuncties, zodat u tv-opties kunt markeren door er eenvoudig naar te wijzen. Voor veel mensen is dit een intuïtieve manier om de tv te bedienen, maar de indicatorfunctie kan volledig worden uitgeschakeld. Hoewel de voorkant van webOS duidelijk, fascinerend en responsief is, is de overweging van het instellingenmenu niet doordacht genoeg. Verwerking zoals het aanpassen van beeldinstellingen is bijvoorbeeld moeilijker dan nodig.

LG lijkt gebruikers te verwarren in termen van beeldinstellingen. Bij gebruik van standaard dynamisch bereik (SDR) -inhoud, kunt u niet minder dan 10 beeldvoorinstellingen kiezen, terwijl HDR 6 heeft en Dolby Vision 5. De instellingen in deze presets zijn ook vreemd. Neem Cinema en Cinema Home als voorbeelden. In theorie is Cinema Home ontworpen om u een bioscoopervaring te bieden in een kamer die niet helemaal donker is, dus u kunt ervan uitgaan dat de twee presets hetzelfde zijn, maar de helderheidsinstellingen zijn hetzelfde. Er zijn echter niet alleen verschillen in helderheid en kleur tussen de twee, maar de daadwerkelijke instellingen die u kunt gebruiken, zijn ook verschillend.

In “Cinema” bevindt “Kleurtemperatuur” zich in een submenu genaamd “Expert Control”, er zijn vijf opties van “Koud” tot “Warm 3”. In Cinema Home wordt de kleurtemperatuur gemeten op een 100-puntsschaal van W50 tot C50, en er is helemaal geen submenu “expert control”. Andere instellingen. zoals Super Resolution bevinden zich ook op totaal verschillende plaatsen in het menu, afhankelijk van de preset die je kiest, waardoor ze moeilijk te vinden zijn. We weten niet waarom LG ervoor koos om dit te doen, maar teleurstellend is dat er geen wijzigingen zijn ten opzichte van de instellingen van vorig jaar.

Het goede nieuws is dat u veel van deze verwarring kunt voorkomen door vast te houden aan de standaardinstellingen, die slechts een paar aanpassingen vereisen om ze er op hun best uit te laten zien. Schakel de energiebesparingsfunctie en alle instellingen voor ruisonderdrukking uit, verander de “Aspect Ratio” in “Original”, en voeg wat punten toe aan de “Sharpness”, en je bent er bijna. U kunt ook bewegingsverwerking proberen, die kan worden aangepast om er beter uit te zien dan de standaard “Wissen” -instelling van oververwerking. We schakelen TruMotion naar User, Deblur naar de maximale instelling en Dejudder naar het minimum. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze LG OLED65C9PLA review.

Conclusie

We zitten misschien dicht bij de hardwarebeperkingen van OLED, maar LG haalt elk jaar betere prestaties van zijn panelen, waardoor afbeeldingen worden gemaakt die niet aan de verwachtingen voldoen. Dit jaar is niet anders. De prestaties van de de LG OLED65C9PLA zijn uitstekend, hij kan net als zijn voorgangers leren van naturalisme, terwijl hij wat levendigheid in kleur en contrast toevoegt. Kiezen tussen de Samsung QE65Q95T in 2019 is niet eenvoudig. Elke set heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar de situatie van de LG OLED65C9PLA wordt ondersteund door zijn meer betaalbare prijs. Als je hier een afgeprijsde set kunt vinden, is de LG OLED65C9PLA nog steeds de moeite van het kopen waard, maar als je op zoek bent naar een nieuw model, bekijk dan onze LG OLED55CX 55-inch OLED TV review. Ik hoop dat deze LG OLED65C9PLA review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP