BenQ V6050 review

BenQ V6050 review

BenQ V6050

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

5.0/5

De beeldkwaliteit

4.9/5

Voordelen

  • De 4K Ultra HD resolutie en HDR ondersteuning zorgen voor een scherpe, realistische projectie.
  • Dankzij de hoge lichtopbrengst van 3000 ANSI lumen zie je een heldere projectie, ook als er veel dag- of kunstlicht in de kamer is.
  • Met de keystone correctie pas je de beeldhoeken van de projectie aan, waardoor je de vorm eenvoudig corrigeert.

Nadelen

  • De beamer beschikt niet over smart functies, waardoor je online content met een externe mediaspeler óf laptop en hdmi kabel afspeelt.

In deze BenQ V6050 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

BenQ V6050 review - voorkant

SPECIFICATIES
Scherpte: 4K (UHD) | Hoeveelheid licht: 3000 ANSI lumen | Contrastverhouding: 3000000 | Projectieverhouding: 0,25 m | Aanbevolen voor gebruik: Draadloos streamen, Educatie, Thuisbioscoop, Zakelijk gebruik | Aanbevolen voor ruimte: Klaslokaal, Vergaderruimte, Woonkamer

Conclusie

De BenQ V6050 is een beamer met ultrakorte projectieafstand en je kan hem slechts tot 33 cm van de muur plaatsen. Zet hem bijvoorbeeld op een tv meubel en geniet van een 100 inch diagonaal scherm. Dankzij de hoge projectiehelderheid van 3000 ANSI lumen gebruik je deze draagbare beamer probleemloos in een woonkamer, kantoor of klaslokaal. Deze projector heeft geen lamp, maar maakt gebruik van lasertechnologie. Het voordeel hiervan is dat de levensduur langer is dan die van de lamp, namelijk zo’n 20.000 uur. Dankzij de 4K-resolutie en BenQ HDR-PRO-ondersteuning kan de V6050 zorgen voor heldere beelden en levendige kleurweergave. Zo kan je de kleinste kleurnuances waarderen, zoals verschillende tinten groen in het bos of realistische details op het gezicht van een acteur. Als een object boven de beamer beweegt, schakelt de ingebouwde oogsensor de lichtbron onmiddellijk uit. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat jonge kinderen per ongeluk pijn doen aan hun ogen. Dankzij de ingebouwde 10 Watt treVolo ingebouwde speaker heb je geen externe geluidsbron nodig. Sluit apparaten zoals iPads, laptops of Chromecasts aan via HDMI- of USB A-poorten.

VoordelenNadelen
1. De 4K Ultra HD resolutie en HDR ondersteuning zorgen voor een scherpe, realistische projectie. 
2. Dankzij de hoge lichtopbrengst van 3000 ANSI lumen zie je een heldere projectie, ook als er veel dag- of kunstlicht in de kamer is. 
3. Met de keystone correctie pas je de beeldhoeken van de projectie aan, waardoor je de vorm eenvoudig corrigeert.
1. De beamer beschikt niet over smart functies, waardoor je online content met een externe mediaspeler óf laptop en hdmi kabel afspeelt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

BenQ V6050 review - zijkant

Twee 5 Watt speakers klinken misschien niet indrukwekkend, maar dit treVolo speakersysteem is echt geweldig. Er zijn enkele presets om te proberen, evenals gebruikersmodi die toegang hebben tot EQ, maar we hebben ons aan de standaard instelling gehouden om de beste audioprestaties te vinden. De BenQ V6050 heeft een groot chassis en het verbaast ons dat er niets ingewikkelder is dan een paar frontspeakers bestaande uit tweeters en mid/bass-conussen. De zijkant van de projector had kunnen worden gebruikt om meer geluid te produceren, grote ventilatieopeningen bevatten om de UST koel te houden en over het algemeen vrij stil werken. Er is een goed afgestelde balans om ervoor te zorgen dat alle delen van het bereik gemakkelijk te horen zijn. De bovenkant is iets minder ontwikkeld dan de onderkant, maar doet zelden af ​​aan beweging. Het geluid is meer dan alleen een interessante functie, het is een volwaardig speakersysteem. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze BenQ V6050 review.

De bouwkwaliteit

BenQ V6050 review - speakers

Fysiek is de BenQ V6050 zeer geschikt voor UST projectoren. Het is bijna net zo hoog en diep als een AV receiver. Het heeft een 2x 5 Watt geluidssysteem en een paar dual-drive treVolo speakers, ontworpen door het professionele luidsprekermerk BenQ. Druk op de aanraakgevoelige aan / uit-knop en de bovenkant laat los en onthult de magie deze machine. De short-throw lens stuurt de projectie bijna rechtstreeks naar je scherm. Door de projector binnen 7 cm tot 33 cm van het scherm te plaatsen, creëer je een beeld tussen 70 inch en 120 inch. Er zijn verschillende intrekbare metalen strips aan de achterkant van de V6050 om je te helpen bij het nemen van metingen. Het is ook belangrijk dat de verticale afstand tussen de projector en de onderkant van het scherm tussen 16 cm en 31 cm moet zijn. Er zijn geen grote lens-shift- of zoomfuncties. Het is een vaste lens, je hoeft alleen kleine aanpassingen te doen in de motorfocus instelling in het instellingenmenu om de randen scherp te krijgen.

Het geprojecteerde licht begint bij de 3000 ANSI lumen laser in de kern van de machine en bereikt dan de 0,47 inch DMD. die het beeld vormt. Het wordt vervolgens door het kleurenwiel gestuurd en door de lens scherpgesteld. Degenen die gevoelig zijn voor de regenboogranden van de DLP-projector, kunnen artefacten in het beeld opmerken. Er zijn veel in- en uitgangen om uit te kiezen op de V6050, waaronder twee HDMI 2.0-poorten en een paar USB 2.0-sleuven voor lokale bestanden of harde schijven, plus één aan de achterkant. Je kan S/PDIF gebruiken om de uitbestede audio aan te sluiten, of ARC gebruiken om verbinding te maken met een soundbar, zoals de Sonos Arc. Er is geen slim platform of wifi-verbinding, al is dit eenvoudig op te lossen door verbinding te maken met streaming media of een BenQ dongle aan te schaffen. Lees meer over de beeldkwaliteit in het volgende deel van deze BenQ V6050 review.

De beeldkwaliteit

BenQ V6050 review - speakers

De helderheid van de BenQ V6050 is zeker genoeg om films, series of tv-programma’s te kijken met alle lichten aan. Maar tenzij je een bijzonder professionele beamer hebt, zal je op klaarlichte dag niet veel zien. We zagen “Raya and the Last Dragon (2021)” op 4K Blu-ray en er was een aanzienlijke hoeveelheid HDR beeldimpact op een projector voor deze prijs, deels vanwege de pure zwartdiepte die wordt geboden door DLP technologie. Er is een HDR voorinstelling, maar we raden aan om de contrast schuifregelaar te verlagen om de toondetails te maximaliseren. Je moet wel voorzichtiger zijn bij het kalibreren van kleuren. Er zijn veel kleurregelaars waarmee je rekening moet houden. Dit resulteerde in veel permutaties, maar we kregen de beste resultaten met de lichte aanraking van het brede kleurengamma uitgeschakeld, de vooraf ingestelde koude temperatuur en het heldere kleurenfilter.

De levensduur van bewegingsverwerking is niet lang, maar de oorspronkelijke bewegingsverwerkingscapaciteit van deze projector is goed genoeg om niet te trillen. Gebruik Blu-ray om “The Trial of the Chicago 7 (2020)” te spelen, het algehele uiterlijk is vergelijkbaar met beelden met een hogere resolutie. Omdat het overeenkomt met de oorspronkelijke resolutie van het paneel, is er geen enkele vorm van pixel verschuiving of schaalvergroting nodig. Je hoeft zich geen zorgen te maken over kleurverwerking en het is gemakkelijker om gebruikers kalibratie uit te voeren. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze BenQ V6050 review.

Conclusie

De BenQ V6050 is een beamer met ultrakorte projectieafstand en je kan hem slechts tot 33 cm van de muur plaatsen. Al om al, een geweldige beamer die in verschillende ruimten gebruikt kan worden.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “BenQ V6050 review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze BenQ V6050 review blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP