Philips 55OLED805/12 Ambilight review

Philips 55OLED805/12 Ambilight review

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De beeldkwaliteit

4.8/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoog contrast en natuurgetrouwe kleuren.
  • De P5 beeldprocessor zorgt voor vloeiende beelden en een kleurrijke beeldweergave.
  • Ambilight verlicht de wand achter de tv in de kleuren van het beeld.

Nadelen

  • Deze tv heeft geen ingebouwde soundbar die een krachtig geluid produceert.
  • De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

In deze Philips 55OLED805/12 Ambilight review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Philips 55OLED805/12 Ambilight review

SPECIFICATIES
Schermtype: OLED | Resolutie: 4K | Besturingssysteem: Android | HDR-formaten: HDR10, HLG, Dolby Vision, HDR10 + | HDMI: 4 | USB: 3 | Optisch: 1

Conclusie

De geluidskwaliteit is erg goed en de bas is verrassend stevig. Qua software koos Philips voor het Android TV-besturingssysteem van Google, waardoor je veel applicaties kunt gebruiken. Ondanks de uitstekende specificaties, vormgeving en prestaties wist Philips de prijs van de Philips 55OLED805 toch lager te houden dan vergelijkbare concurenten zoals LG of Samsung. Al om al, deze televisie gaat u niet teleurstellen. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED805/12 Ambilight review meer over de voor-en nadelen.

VoordelenNadelen
1. Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoog contrast en natuurgetrouwe kleuren.
2. De P5 beeldprocessor zorgt voor vloeiende beelden en een kleurrijke beeldweergave.
3. Ambilight verlicht de wand achter de tv in de kleuren van het beeld.
1. Deze tv heeft geen ingebouwde soundbar die een krachtig geluid produceert.
2. De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.


De geluidskwaliteit

Philips 55OLED805/12 Ambilight review - Zijkant

De midrange driver en tweeter aan de onderkant van de Philips 55OLED805/12 zijn opnieuw ontworpen en geïnstalleerd in een grotere behuizing. De achterste woofer heeft hetzelfde uiterlijk als het model van vorig jaar, maar heeft twee extra passieve radiatoren om de basweergave te verbeteren. Hoewel je niet veel geld hoeft uit te geven aan soundbars om een ​​beter geluid te krijgen, is de geluidskwaliteit van de Philips 55OLED805/12 erg goed. Echter, kunt u altijd nog bijvoorbeeld een Sonos Arc aanschaffen om een Cinema ervaring te creëren. Het geluid van de Philips 55OLED805/12 is dynamische, wat ervoor zorgt dat je nagenoeg niets mist en het geluid van de Philips 55OLED805/12 is beter dan de meeste geluiden van andere high-end televisies. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED805/12 Ambilight review meer over de beeldskwaliteit.

De beeldskwaliteit

Philips 55OLED805/12 Ambilight review - Woonkamer

We beginnen met “6 Underground” en merken op dat de standaard instelling HDR Personal-preset is, niet de verwachte Dolby Vision Bright-instelling. Het resulterende beeld is erg levendig, maar het is een beetje te scherp in onze smaak, wat in tegenspraak is met het doel van Dolby Vision om inhoud op de meest authentieke manier aan te bieden. We zijn overgeschakeld naar Dolby Vision Bright en het beeld was consistent in termen van helderheid en kleur.

Door over te schakelen naar de film “War Machine” op 4K Blu-ray bewees Philips dat het ook over subtielere bronmateriaalfuncties beschikt. Er is een dunne lijn tussen het overbrengen van de zachte tonen van de film en het tot leven brengen van het beeld. War Machine is een uitdagende film op het gebied van bewegingsverwerking, en het bracht problemen met de standaardbewegingsinstellingen van Philips. Het is de moeite waard erop te wijzen dat deze instelling uitstekende prestaties levert. We waren erg enthousiast over de vloeiendheid en scherpte van de beweging tijdens het grootste deel van ons gebruik van de 55OLED805/12.

Philips 55OLED805/12 Ambilight review - Zijkant

In termen van actieve verwerking houdt Philips nog steeds vol dat de levendige modus het beste is voor het bekijken van niet-metadatagestuurde inhoud (dwz Dolby Vision). Het maakt niet uit of je begint met Dolby Vision Bright of een subtielere preset, het resultaat is hetzelfde. Toen we echter de HDR10 Blu-ray van “Mission: Impossible – Fallout (2018)” bekeken, hebben we een draairichting ingesteld voor HDR Vivid. Dit is inderdaad overdreven, maar het spreekt misschien niet tot uw verbeelding. Om HDR Vivid te krijgen hebben we de kleur en helderheid verlaagd, de lichtsensor en ruisonderdrukking uitgeschakeld. Het resulterende beeld heeft verbazingwekkende helderheid, fijnheid en driedimensionale effecten, en een uitstekende balans in kleur en contrast. Het is iets donkerder dan de Philips 55OLED803/12, maar het beeld is mooi en levendig, en er is geen verlies in het donkere gedeelte. Het enige minpuntje bij de levering is dat Philips lijkt terug te krimpen bij contrastrijke beelden, terwijl het zwarte scherm veel helder licht laat zien.

Philips heeft echter duidelijke voordelen ten opzichte van de meeste concurrenten in termen van duidelijkheid en detailresolutie. Het beeld is zo duidelijk en solide, dat andere scènes daarentegen wat vlak lijken. Het meest indrukwekkende is dat dergelijke details en definities niet geforceerd of kunstmatig lijken te worden verbeterd. Als u True Grit Blu-ray gebruikt, is de “Vivid” -modus erg slecht. In wezen probeert het de Full HD SDR-schijf eruit te laten zien als 4K HDR, maar in plaats daarvan produceert het onnatuurlijk mooie en lawaaierige beelden met witte highlights.

We hebben de instellingen voor kleur, OLED-contrast, helderheid drastisch verlaagd en “Perfect Natural Reality” en “Super Resolution” uitgeschakeld. Het kan zijn dat het gebruik van een van de andere presets als uitgangspunt het aantal benodigde aanpassingen vermindert. Maar met de juiste afstellingen is het eindresultaat een prachtig plaatje. Helderheid en detail zijn nog steeds de twee grootste voordelen van de set, maar ook de kleurbalans is goed geëvalueerd. We vermoeden dat de tonen iets rijker zijn dan echte neutrale kleuren, maar het uiteindelijke beeld is zo aangenaam dat we het nauwelijks een fout kunnen noemen.

Met deze instellingen is Philips helderder dan de Philips 55OLED803/12, terwijl toch het mooie gitzwart blijft dat OLED zo gewaardeerd wordt. Door over te schakelen naar standaarddefinitie via de ingebouwde tuner, vonden we een scherm die veel punche en goede kleurcontrole combineert. Er is meer ruis aan de randen dan de beste instellingen laten zien, maar Philips levert krachtige prestaties met deze zwakste signalen. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED805/12 Ambilight review meer over de kenmerken.

De kenmerken

Afstandsbediening Philips Televisie

De Philips 55OLED805/12 Ambilight brengt de vierde generatie versie van Philips P5-processor. De grootste nieuwe toevoeging aan AI is het gebruik van neurale netwerken en machine learning om miljoenen videoclips uit een aangepaste database te analyseren om de beeldkwaliteit zo natuurlijk mogelijk aan te passen. Het toestel heeft een speciale AI-beeldvoorinstelling, maar de AI-functie is eigenlijk effectief in bijna alle beeldmodi van de televisie. Net als vorig jaar ondersteunt Philips in 2020 zowel Dolby Vision als HDR10 + op zijn OLED. Hoewel de voordelen van HDR10 + nog twijfelachtig zijn, kan het garanderen dat het beide Fundament.

De Philips 55OLED805/12 Ambilight is ook de eerste Philips die de filmopnamemodus ondersteunt, hoewel deze niet wordt weergegeven als een vooraf ingestelde naam in het tv-menu. Om het te activeren, selecteert u gewoon de filmmodus. Hoewel het selecteren van modi en het wijzigen van instellingen interactie met het eigen menusysteem van Philips met zich meebrengt, wordt de belangrijkste gebruikerservaring geleverd door Google in de vorm van Android TV 9.

ITV hub, alle 4 en My5 maken nu officieel deel uit van het softwarepakket, Netflix heeft zich er ook bij aangesloten en Dolby Vision en Dolby Atmos (Dolby) zijn ook beschikbaar waar van toepassing. Atmos en vergelijkbare Amazon Prime Video-bibliotheek HDR10 + -inhoud. Disney + bestaat ook, maar hoewel Dolby Vision-content dienovereenkomstig zal worden afgespeeld, mist Dolby Atmos momenteel de titel die het verdient. Dit kan een probleem zijn met Android TV, omdat dit Sony KD-55A8 ook heeft geleden.

Android TV mist volledig Apple TV-applicaties, wat teleurstellend is, maar het is niet verrassend. Hoewel geen van beide bevredigend is, kun je in ieder geval een oplossing voor filmstreaming tegen betaling krijgen van Google Play Movies en TV of Rakuten, die beide HDR10 via Philips ondersteunen. Qua muziek krijg je Spotify, Tidal en Deezer, maar we raden je af om je televisie als muziekbron te gebruiken.

Als u inhoud van een externe bron wilt bekijken, is het verbindingsbereik van Philips erg typisch, inclusief vier HDMI-aansluitingen, twee USB-aansluitingen, een hoofdtelefoonaansluiting en optische audio-uitgang. Helaas specificeert HDMI niet beter: het ondersteunt ALLM, maar ondersteunt geen eARC, VRR en HFR. Het ontbreken van VRR zal een punt van zorg zijn voor gamers, vooral degenen die overwegen om te upgraden naar PS5 of Xbox Series X. Hoewel de invoervertraging van 33 milliseconden van de Philips 55OLED805/12 voor de meeste mensen snel genoeg is, is hij veel langzamer dan het best-in-class product, wat aantoont dat het aantrekken van gamers niet de hoogste prioriteit van Philips is.

Het is de moeite waard te herhalen dat alles wat u op Philips bekijkt, in de vorm van gekleurd licht aan de muur rond de televisie wordt weergegeven. Het bestaat al een hele tijd, maar Ambilight is nog steeds geweldig. Het kan niet alleen een echt visueel effect creëren, maar het kan ook het waargenomen contrast versterken, het scherm groter doen lijken en uw aandacht trekken. Ambilight is misschien niet de enige reden om Philips te kopen in plaats van een concurrent, maar als we vastzitten tussen twee gelijke sets, zullen we voor Ambilight kiezen. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED805/12 Ambilight review meer over de bouwkwaliteit.

De bouwkwaliteit

Philips televisie in woonkamer

Ondanks de elegante voetjes ziet de Philips 55OLED805/12 eruit als elke andere OLED uit 2020. Een puur zwart scherm, omgeven door even zwarte verzonken randen en dunne metalen frames aan de randen. De infraroodontvanger en het bijbehorende licht bevinden zich rechtsonder onderin het toestel, niet onderin het toestel, maar verder zou het lastig zijn om Philips te kiezen uit het aanbod van de Sony KD-55A8. Elk van deze apparaten heeft een plastic behuizing die aan de achterkant van het ultradunne OLED-paneel is geschroefd, maar de combinatie van Philips Ambilight-technologie en een verrassend grote subwoofer aan de achterkant maakt de behuizing breder en dieper dan de tv-behuizing. De meeste concurrenten.

Het dikste deel van de Philips 55OLED805/12 is 5,8 cm. Philips raadt ook aan om een ​​ruimte van 10-20 cm vrij te laten tussen de achterkant van de televisie en de muur achter de tv om het beste Ambilight-effect te krijgen. Degenen die de televisie op het meubel zetten, zullen blij zijn te horen dat er dit jaar enkele adapters in de doos zitten die de tv omhoog kunnen brengen om beter in de soundbar te passen. Anders brengen de voeten het scherm dicht bij het oppervlak waarop het is geplaatst. Het is ook vermeldenswaard omdat de teleivise een 80 cm brede voetafdruk heeft, hij op meubels kan worden geplaatst die smaller is dan de Sony KD-55A8.

De vorm van de afstandsbediening is net zo stijlvol als het apparaat zelf, dankzij de elegante vorm en de comfortabele leren hoes aan de achterkant en zijkanten. Sommige mensen betreuren misschien het ontbreken van het QWERTY-toetsenbord dat Philips in veel van zijn premium ritsen integreert, maar dit is meestal meer de moeite waard. De standaard tv-specifieke knoppen op de afstandsbediening zijn prettig aan te klikken, maar ze zijn ook rommelig en moeilijk te onderscheiden bij aanraking. Er is echter achtergrondverlichting en u kunt de gewenste achtergrondverlichting vinden, zelfs als u ernaar kijkt in het donker. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED805/12 Ambilight review meer over onze conclusie.

Conclusie

De Philips 55OLED805/12 Ambilight kan verbazingwekkend heldere, gedetailleerde beelden produceren van alle bronnen, biedt een beter geluid dan de meeste concurrenten, voegt uitstekende Ambilight toe aan de mix en is minder duur dan het equivalent van andere merken zoals Samsung. Het gebrek aan HDMI-mogelijkheden van de volgende generatie kan gamers ontmoedigen, maar voor alle anderen is de Philips 55OLED805/12 Ambilight een goede keuze. Hopelijk heeft deze Philips 55OLED805/12 Ambilight review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP