Sony KD-55A8 Review

Sony KD-55A8

4.95

Het beeldscherm

5.0/5

Het geluid

4.9/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
  • UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard Ultra HD.
  • Het Acoustic Surface geluidssysteem levert een realistische geluidsweergave.

Nadelen

  • De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

Dit is een van de beste Sony televisie tot nu toe! De geteste prijs is 2.099 euro. In deze Sony KD-55A8 review lees je alle informatie over geluidskwaliteit, bouwkwaliteit, features, specificaties, display, voor- en nadelen. Daarnaast zorgen wij via externe partners voor de beste prijzen. Veel plezier met lezen!

Sony KD-55A8 review - in woonkamer

SPECIFICATIES
Resolutie: 4K | Schermtype: OLED | Besturingssysteem: Android TV | HDR-indelingen: HDR10, HLG, Dolby Vision | HDMI: 4 | USB: 3 | Optisch: 1 | Afmetingen (BHD): 122,7 cm x 71,2 cm x 5,2 cm

Conclusie

Sony KD-55A8 is verreweg de beste OLED, wat het probleem echt kan verklaren. Lees in het volgende deel van deze Sony KD-55A8 review meer over de voor- en nadelen van deze tv.

VoordelenNadelen
1. Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
2. UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard Ultra HD.
3. Het Acoustic Surface geluidssysteem levert een realistische geluidsweergave.
1. De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Sony KD-55A8 review - Zijkant

We keerden terug naar de film Inglourious Basterds (2009) en gingen verder met de gevechten. Dit is een enorme uitdaging, zeker voor de ingebouwde speakers van de tv, maar het is een uitdaging die Sony KD-55A8 goed aankan. Er is een klein gebrek aan basdiepte en gewicht, maar voor een tv is dit een helder en dynamisch scherm dat je in actie kan brengen. Het geluid van de Sony KD-55A8 is zeker beter dan de meeste concurrenten van dezelfde prijs, maar als deze niet wordt gebruikt in combinatie met een speciaal geluidssysteem zoals de Sonos Beam, geeft dit een grootschalige geluidsupgrade. Lees meer over de beeldkwaliteit in het volgende deel van deze Sony KD-55A8 review.

De beeldkwaliteit

Sony KD-55A8 review - voorkant

We zijn hierna verdergegeaan met de film 2001: A Space Odyssey (1968) op 4K Blu-ray en we waren erg onder de indruk van de beelden van Sony. We schakelen de “Advanced Contrast Enhancer” naar “Hoog” en voegen enkele punten toe aan het “Contrast” om meer punch aan het proces toe te voegen, en schakelen vervolgens de “Reality Creation” van “Automatisch” naar “Handmatig” Om wat meer gedetailleerde details te geven, maar dit zijn eigenlijk alle voorwaarden die nodig zijn voor de uitstekende HDR10-prestaties van de Sony KD-55A8. Sony heeft de authenticiteit van films lang op de eerste plaats gezet. De meeste tonen van de film worden onderbroken door gedempte en felle lichten en de Sony KD-55A8 bereikt al deze functies door op slimme wijze fijnheid en scherpte te combineren in een enkel beeld wanneer dat nodig is. Qua schaduwdetails is dit een zeer krachtige instelling.

Zijkant TV

Er is ook een gevoel dat Sony aarzelde toen het Sony vroeg om afbeeldingen te produceren met voornamelijk donkere kleuren en een paar felle lichten. De simpele zwarte tekst op een witte achtergrond illustreert dit het duidelijkst, wat erg interessant is op LG. De heldere scènes bewijzen dat Sony’s algehele helderheid niet laag is, maar in deze scènes met hoog contrast is het afspeelproces enigszins veilig. Een gebied waarop Sony LG kan verslaan met zijn gedeelde paneel, is sportverwerking. Zowel LG als Samsung hebben dit jaar grote vooruitgang geboekt bij het verbeteren van de manier waarop televisies bewegen, maar in dit opzicht lopen beide iets achter op de Sony KD-55A8.

Bovenkant TV

De Sony KD-55A8 heeft vergelijkbare functies, maar de uitspraak is veel slechter. Als u er niet naar zoekt, merkt u het misschien niet. U wilt echter nog steeds weten waarom concurrent Sony dit duidelijk niet doet en waarom Sony’s OLED deze methode gebruikt. Bij het overschakelen naar Dolby Vision Citizen Kane (1941), merkten we dat de bezorginhoud van Sony niet zo rijk was als de LG GX, maar het was duidelijker in details en duidelijkheid. Interessant genoeg is dit bijna het tegenovergestelde van wat we over HDR10 hebben gevonden.

In termen van kleur is het moeilijk te zeggen of Sony’s ingetogen stijl of LG’s warmte authentieker is, maar de andere drie Sony’s afmetingen en Subtiele bewegingsverwerkingsfuncties zorgen voor uitstekende algehele prestaties. En als u wilt weten wat de kalibratiemodus van Netflix is, kunt u deze het beste vermijden, net als de Sony-tv’s van vorig jaar. Het past de afbeelding niet aan op basis van de specifieke inhoud die wordt afgespeeld, maar past in plaats daarvan een reeks instellingen toe, wat resulteert in een frustrerend saai beeld.

Sony is teruggekeerd naar SDR met de standaard Blu-ray-technologie van Unbroken, die wederom uitstekende prestaties levert, dat wil zeggen sterk, energiek en dynamisch, terwijl het altijd een realiteitsgevoel behoudt. Het is vermeldenswaard dat de wijzigingen die zijn aangebracht in de standaardbeeldvoorinstellingen bij het kijken naar HDR, behouden blijven op de standaardwaarden bij het kijken naar SDR. Dit is niet de manier waarop de meeste telvisies werken, en kan het lastig maken, maar de instellingen kunnen mooi worden geconverteerd. Met andere woorden, we raden u aan om “Reality Creation” uit te schakelen en vervolgens enigszins “Kleur” te selecteren. Misschien vindt u het de moeite waard om verschillende HDR- en SDR-voorinstellingen te gebruiken, de meeste instellingen van de ene naar de andere te kopiëren en vervolgens indien nodig aan te passen.

Het beeld van de Sony KD-55A8 is helder, levendig, maar evenwichtig. Hoewel een signaal van lage kwaliteit onvermijdelijk een zekere mate van onscherpte produceert. Qua standaarddefinitie zijn maar weinig telvisies zo goed als deze Sony. Lees meer over geluid in het volgende deel van deze Sony KD-55A8 review.

De kenmerken

Afstandsbediening TV

Aan de voorkant gaan oled televisies steeds meer op elkaar lijken, de eisen van mensen aan dunnere bezels en de manier om badges te verwijderen, waardoor ongetrainde mensen niet direct zullen zien dat dit een Sony tv is. De manier waarop deze televisies nu zijn ontworpen, betekent echter dat ze kunnen communiceren. De zwarte rand loopt gelijk met het scherm, dus je merkt het niet als je de instelling sluit. Er zit alleen een dun metalen frame om de rand. Zet de tv aan, de dikte van de bovenkant en zijkanten van deze schotten is ongeveer 8 mm en de dikte van de onderkant is ongeveer 1 cm. Aan de onderkant zit ook een verhoogd frame met een dikte van ongeveer 13 mm.

De Sony KD-55A8 heeft een complete basis. De afstand tussen hen is vrij groot, wat kan helpen om de soundbar te plaatsen, maar het brengt veel ruimte op de televisie. Je hebt een tv-standaard of AV-standaard nodig die minimaal een meter breed is zodat Sony kan staan. Zoals alle OLED-tv’s is het paneel ultradun, slechts 6 mm, maar het heeft ook een vastgeschroefde behuizing aan de achterkant voor aansluiting, het hanteren van hardware en luidsprekers. Bij Sony bedekt deze case meer van de achterkant van de behuizing dan normaal, maar de dikte is niet veel dikker dan de meeste gevallen. De diepte is 5,2 cm, dat is slechts 5 mm dikker dan de LG OLED48CX6LB.

Vanwege de audioverwerkingsmethode van de Sony KD-55A8 is extra werk vereist. Dit zijn actuatoren die ervoor kunnen zorgen dat het scherm onmerkbare trillingen produceert, waardoor het scherm in een grote platte luidspreker verandert. Net als de Sony KD-55AG9 combineert de Sony KD-55A8 twee van de actuatoren met twee subwoofers, al is het stroomverbruik 30Watt lager dan 60Watt. Net als Sony KD-55AG9 is de Sony KD-55A8 de beste processor van Sony. Het biedt functies zoals objectgebaseerde superresolutie en een verbeterde versie van objectgebaseerde HDR Remaster, die een vergelijkbare vergelijkingsmethode gebruikt.

De Sony KD-55A8 heeft ook Sony’s Pixel Contrast Booster en X-Motion Clarity-bewegingsverwerkingsfuncties. De aansluitingen van de Sony KD-55A8 zijn heel typerend. Vier HDMI-aansluitingen, drie USB-aansluitingen, een optische uitgang, antenne- en satellietpoorten en een standaard koptelefoonaansluiting. HDMI valt echter wat tegen qua specificaties. Ze faalden niet alleen voor de 2.1-certificering, maar ze missen ook enkele van de functies die andere merken aan hun winkels hebben toegevoegd.

Er is eARC, maar geen VRR of ALLM, wat gamers zal frustreren, vooral degenen die tijdens deze kerst willen upgraden naar de PS5 of Xbox Series X. Hierdoor lopen gameconsoles voorop in videogametechnologie in plaats van achterop te raken. In ieder geval is de input lag erg laag. We hebben deze gemeten op 22ms, wat niet zo laag is als bij sommige mensen, maar laag genoeg. In termen van HDR ondersteunt de Sony KD-55A8 HDR10, HLG en Dolby Vision. Sony heeft nog steeds geen HDR10 + geleverd, maar dit is geen groot verlies.

Je kunt de verbeterde IMAX-modus en de Netflix-kalibratiemodus gebruiken, maar er is bijna geen inhoud beschikbaar in de eerste en de laatste zal een vaag beeld geven. Je kunt dit het beste vermijden. Toegang tot applicaties, etc. omvat interactie met Android TV 9, en het wijzigen van instellingen vereist het gebruik van Sony’s eigen menu. Vergeleken met Samsung- en LG-tv’s is deze ervaring niet zo uniform, maar de gebruikersinterface van de twee aansluitingen is inherent goed. Sony verdient lof voor het toevoegen van afbeeldingen en instructies aan de beeldinstellingen, waardoor u gemakkelijker begrijpt wat er verandert.

Sony biedt veel toepassingen, zoals Netflix, Amazon Prime Video en Disney Plus, die zowel 4K-inhoud als Dolby Vision HDR- en 4K HDR-films van Google Play kunnen leveren. Er is geen Apple TV-applicatie, wat jammer is, maar A8 biedt wel alle inhaalservices en Android TV is niet altijd het geval. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze Sony KD-55A8 review.

Conclusie

De Sony KD-55A8 heeft de neiging om zijn OLED als hoger te waarderen, maar qua prestaties per euro kan de prijs inderdaad concurreren met OLED48CX6LB. Dit is misschien geen Master Series-tv, maar het gaat nog steeds over authenticiteit en authenticiteit, allemaal zonder in te boeten aan punch en vitaliteit. Volgens de huidige normen klinkt het erg goed, en het ontwerp is slim en delicaat. Gamers die op zoek zijn naar gameconsoles van de volgende generatie, moeten rekening houden met het ontbreken van een aantal HDMI-functies, maar de Sony KD-55A8 is nog steeds een uitstekende multifunctionele gameconsole, en het zal fijn zijn om die te hebben. Ik hoop dat deze Sony KD-55A8 review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP