Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase

#1: Sonos Beam

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.8/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

Voordelen

  • Door de topklasse beoordeling op kwaliteit ben je verzekerd van een hoge geluidskwaliteit.
  • Voeg de soundbar toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
  • Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.

Nadelen

  • De soundbar heeft geen subwoofer die diepe bastonen produceert voor een kamervullend geluid.

Wat is de beste Sonos-soundbar? We hebben hard voor je gewerkt! Lees meer over deze verschillende soundbars in de Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase review. Nu zijn er vier Sonos-soundbars in de stamboom van het bedrijf voor meerdere kamers, namelijk de Sonos Beam, Sonos Playbar, Sonos Playbase en de nieuw gelanceerde Sonos Arc, die allemaal verschillende dingen bieden. De nieuwste Sonos Arc, zal uiteindelijk de Sonos Playbase en Playbar vervangen, waardoor je kunt kiezen tussen Sonos Beam en Sonos Arc. Dolby Atmos-surroundgeluid is toegevoegd in de Sonos Arc!

In vergelijking met andere Sonos tv speakers is de Sonos Beam nog steeds aanzienlijk goedkoper, maar het biedt hetzelfde aanbod aan streaming- en multiroom-functies, evenals belangrijke upgrades voor spraakbesturing en HDMI-aansluitingen. Maar dit betekent niet dat ze niet in overweging moeten worden genomen bij het verkopen van de Playbase of Playbar. U bent misschien op uw hoede om geld te verspillen aan Sonos-producten, omdat het bedrijf onlangs de krantenkoppen haalde over zijn plannen om software-updates voor oudere producten in mei 2020 te stoppen. Het goede nieuws is dat die Sonos S2-softwareplannen geen gevolgen hebben voor kopers van de verschillende Sonos Soundbars.

Dus welke Sonos-soundbar is het beste voor jou? Welke is de beste prijs-kwaliteitverhouding en wat is het verschil tussen de twee? Lees in deze Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase meer informatie over prijzen, functies, specificaties, afmetingen, geluidskwaliteit en nog veel meer!

De kenmerken: Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase

Sonos Beam
Sonos Beam

Welke Sonos-soundbar je ook koopt, de belangrijkste kenmerken van Sonos-producten zijn aanwezig. Ondersteunt bijna alle muziekstreamingservices in de zon, kan worden gebruikt met andere Sonos-luidsprekers in een multiroom-omgeving en kan muziekspeakers van twee bedrijven toevoegen. Alles hier, surround sound en / of sub kan voor extra bas zorgen. Het verschil tussen de vier producten is voornamelijk te wijten aan hun leeftijd. De Sonos Arc en Sonos Beam hebben verbeterde eigenschappen en zijn slimmer dan hun voorouders. Dolby Atmos-surroundgeluid is de belangrijkste aanvulling op Sonos Arc.

Welke je ook kiest, de andere soundbars stoppen met Dolby Digital 5.1 en worden de beste tv-audio-optie die er is. Zowel Sonos Beam als Arc bieden ook spraakbesturing en ondersteunen Amazon Alexa en Google Assistant, evenals enkele Apple Siri-opdrachten op de iPhone. In tegenstelling tot de Sonos Playbar en Playbase die vertrouwen op optische verbindingen om geluid van de tv te extraheren, gebruiken de Sonos Arc and Beam HDMI ARC. De Sonos Arc heeft ook eARC-ondersteuning toegevoegd om ervoor te zorgen dat het Dolby Atmos-signalen kan verwerken die kunnen worden uitgevoerd vanaf tv’s. HDMI ARC en eARC vergroten ook de samenwerkingslaag tussen luidsprekers en tv’s, vooral op het gebied van spraakbesturing.

Het is erg handig om Alexa te gebruiken om de tv af en toe aan te zetten, en je kunt een diepere integratie introduceren door een Fire tv apparaat toe te voegen. Je kunt Alexa aan de Sonos Playbase of Playbar toevoegen door de Echo Dot aan het netwerk toe te voegen, maar zo netjes of praktisch is het niet. De Sonos Arc, Beam en Playbase hebben allemaal AirPlay 2-ondersteuning, waardoor het mogelijk is om multiroom-systemen te creëren met luidsprekers van meerdere merken. Met AirPlay 2 kun je nu Sonos Beam in de woonkamer gebruiken en bijvoorbeeld de Apple HomePod in de keuken.

Helaas is de Playbar het oudste apparaat in het apparaat en krijgt het op geen enkel moment ondersteuning voor AirPlay 2. Voor sommige mensen kan dit een belangrijke overweging zijn. Tegelijkertijd is er geen Sonos-product dat audio met hoge resolutie ondersteunt, en de Sonos S2-software-update denkt dat dit later dit jaar kan veranderen.

De bouwkwaliteit: Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase

Sonos Playbar
Sonos Playbase

De Sonos Arc is speciaal ontworpen voor gebruik met de steeds populairder wordende grote televisies, met een breedte van 114 cm, wat net iets breder is dan een typische moderne 50 inch tv. Hierdoor is hij ook veel breder dan de Playbar. In tegenstelling tot de afspeelbalk kan de boog niet aan de voorkant of zijkant worden geplaatst. Ongeacht de plaatsing wordt hij op dezelfde manier geplaatst en hij kan zelfs automatisch zijn frequentierespons hierop aanpassen. Door het boogvormige ronde ontwerp ziet het er op de foto slanker uit, maar de hoogte is niet minder dan 8,5 cm. Er is een aanraakgevoelige afspeel- / pauzeknop en twee contextgevoelige aanraakpanelen, die u het vaakst zult gebruiken om het volume te regelen. Er is ook een microfoonknop en een LED om aan te geven of Arc luistert naar spraakopdrachten van Alexa of Google Assistant.

Sonos Arc heeft een totale afmeting van 1141,7 x 87 x 115,7 mm (BHD) en weegt 6,25 kg. De Sonos Beam is met een groot deel de kleinste speaker onder de Sonos televisie speakers. Met een breedte van 65 cm, een diepte van 10 cm en een hoogte van 7 cm vind je gemakkelijk een plek onder of voor de televisie. Het gewicht is slechts 2,8 kg, als je besluit om de soundbar ook aan de muur te monteren, zal de balk minder belast worden op de muur. Hoewel de Sonos Beam niet alleen kleiner en lichter is, ziet het er ook beter uit dan de Sonos Playbase en Playbar. De minimalistische stijl is wederom de naam van het spel geworden, maar de combinatie van de langwerpige vorm van de kleine speaker zorgt voor een stijlvolle uitstraling. De Sonos Playbar kan worden beschouwd als het minst aantrekkelijke product van deze vier apparaten, en het hoekige ontwerp ziet er een beetje verouderd uit in vergelijking met de ronde panelen van de andere Sonos producten.

Met een breedte van 90 cm en een gewicht van 5,4 kg is hij zowel groot als zwaar. Hij is ongeveer zo breed als een 45 inch televisie. De muurbeugel moet redelijkerwijs worden bepaald door de sterkte van de muurbeugel en de gebruikte bevestigingsmiddelen. De officiële Playbar-muurbeugel van 40 euro is goedkoper dan de muurbeugel van Sonos Beam zelf van 60 euro, en sommige kopers vinden dat ze helemaal geen beugel nodig hebben. Als u de Sonos Playbar niet aan de muur bevestigt, wordt de vorm onhandiger. De voetjes van het toestel zitten op het achterpaneel tegen de muur, en door deze richting wordt de Sonos Playbar korter, waardoor het minder waarschijnlijk is dat de televisie erachter komt te staan.

En zelfs als de ingebouwde repeater de IR-ontvanger van de tv blokkeert, kan hij uw afstandsbediening op afstand houden. Het probleem is dat in deze richting de Playbar-driver meestal omhoog schiet, wat resulteert in een lange geluidsweergave, maar het effect is niet direct. Om het beste geluid uit de Sonos Playbar te halen, moet je hem op de rand plaatsen, anders kan hij het tv-scherm blokkeren. Als je niet van plan bent om het aan de muur te installeren, is het verstandig om de Sonos Playbase te kopen. Dit een solide basis, geen soundbar, wat betekent dat het is ontworpen om tv te ondersteunen. Dit kan door de hoogte van Playbase. Het is slechts 5,8 cm hoog, breder en dieper en geeft een ontwerpindruk die functie boven vorm stelt. Het is stevig en bedekt de nauwkeurig bewerkte gaten van de machine voor maximale airconditioning. Vier Sonos televisie speakers zijn verkrijgbaar in zwart of wit. Als oudste in zijn soort kan de Sonos Playbar oudere fysieke knoppen gebruiken.

De geluidskwaliteit: Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase

Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase: Sonos Playbase
Sonos Playbase

Door de verschillende vormen en afmetingen van deze vier luidsprekers is het aantal, het type en de opstelling van elke driver behoorlijk verschillend. De nieuwste Sonos Arc heeft 11 digitale klasse D-versterkers die 11 aangepaste stuurprogramma’s kunnen voeden. Acht van deze drivers zijn ovale woofers, ontstaan ​​uit de ovale woofers in Beam, terwijl de andere drie zijkoepeltweeters zijn. Ze zijn allemaal in de voorkant ingebouwd, maar twee ervan zijn diagonaal in de conferentiezaal neergeschoten.

Sonos noemt Arc’s instelling 5.0.2, wat op het eerste gezicht misschien wat verwarrend lijkt, maar als je denkt dat de soundbar het geluidsveld probeert te repliceren van een vijfkanaals surround sound-systeem zonder een subwoofer en twee tweeters, zinvoller. Met andere woorden, je kunt Sonos Sub 2.0 naar behoefte toevoegen. Niet verrassend, vanwege zijn relatief kleine formaat heeft Beam de minste drivers, met een tweeter en vier full-range ovale woofers met drie passieve basradiatoren. De grotere Playbar heeft 9 individueel versterkte drivers: 3 tweeters en 6 midrange-drivers. De Playbase heeft hetzelfde aantal tweeters en midrange-drivers als de Playbar, maar heeft ook een apart versterkte innovatieve S-vormige woofer.

Gezien de verschillen tussen deze stuurprogramma’s is de duidelijke Sonos-geluidssignatuur in de hele serie indrukwekkend. Het is duidelijk en evenwichtig, heeft een goed gevoel voor ritme, een sterke impact en een natuurlijk middenbereik. De weergave van Sonos-producten heeft een authenticiteit die veel concurrenten niet kunnen evenaren. Maar ondanks de sterke gezinskenmerken van kernaudio, zijn er onmiskenbare verschillen tussen de presentaties van deze Sonos tv-luidsprekers.

Voor apparaten van dezelfde grootte is het geluid van de Sonos Beam uitzonderlijk ruim en zwaar, en strekt het zich uit naar de voorkant van kleine en middelgrote kamers, wat diepte en schok aan de bas geeft, wat onvoorspelbaar is voor het volume dat het produceert. Playbar wordt luider en kan zelfs de grootste woonkamer vullen. Het is niet verrassend dat dit een betere bezorgmethode is dan Sonos Beam, maar het is onverwacht om dieper te gaan dan de Sonos Playbase.

Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase: Sonos Arc
Sonos Arc

Hoewel de diepte van Playbase niet is zoals je had verwacht, is de integratie van basfrequenties, toon en natuurlijkheid indrukwekkend. De Playbar en Beam kunnen niet samenhangend zijn via het tonale spectrum. De bovenkant is agressief, naarmate de tijd verstrijkt, gaat het vaak van sprankeling naar scherpte en irritatie. Dit is een bestaand probleem, maar het is niet gebruikelijk in de Sonos Beam, en de SOnos Playbar is helemaal geen probleem. Daarom, hoewel Playbase tot op zekere hoogte de sterkste van deze drie apparaten is, biedt het op de lange termijn het meest onaangename luisterplezier. Lees meer over onze conclusies in de volgende paragraaf van deze Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase review.

Conclusie

Omtremt de Sonos Arc; de toevoeging van Dolby Atmos maakt het duidelijk uniek, en we denken dat het een betere surround sound-ervaring zal bieden dan bestaande modellen. we zullen zien. Momenteel hangt de keuze tussen de Playbase en Playbar vooral af van uw wensen. Als je je tv op een muurbeugel plaatst, is de afspeelbalk logischer voor deze twee. Staat je tv op een dressoir, kies dan de Playbase. Playbase is de zwakke schakel in geluid en de hoge toon verpestte de anders indrukwekkende presentatie. Aan de andere kant is Playbar een onhandig voorstel, en zijn stijl en functies beginnen zijn ouderdom te vertonen. Het ontbreken van AirPlay 2 kan sommige transacties verstoren. Al met al is de Sonos Beam de huidige keuze uit drie modellen, dus hij zal straks naast Arc staan, wat niet gek is dat er in de nieuwe look twee Sonos tv-speakers zijn geselecteerd.

In sommige opzichten is de geluidskwaliteit van Beam duidelijk inferieur aan die van Playbase en Playbar, maar gezien de omvang en prijs zijn de prestaties inderdaad uitstekend. Bovendien maakt het compacte formaat het gemakkelijker om ruimte te vinden, en meer geavanceerde functies maken het aantrekkelijker. Mensen met grote kamers zouden nog steeds moeten overwegen om Playbar te gebruiken, en Playbase is nog steeds de juiste keuze in bepaalde instellingen, maar voor de meeste mensen en de meeste kamers is Beam de beste Sonos-soundbar-oplossing. In deze Sonos Arc, Beam, Playbar en Playbase review leest u hieronder de voor-en nadelen per model.

Sonos Beam

Sonos ‘meest veelzijdige tv-speaker.

VoordelenNadelen
1. Door de topklasse beoordeling op kwaliteit ben je verzekerd van een hoge geluidskwaliteit.
2. Voeg de soundbar toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
3. Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.
1. De soundbar heeft geen subwoofer die diepe bastonen produceert voor een kamervullend geluid.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo noig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Sonos Playbase

Het geluidsbasisontwerp is misschien geschikt voor sommige mensen, maar de irritante hoge toon van Sonos Playbase verpestte de anders goede presentatie.

VoordelenNadelen
1. Voeg de Playbase toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
2. Via wifi speelt de soundbar de muziek op je smartphone, laptop of NAS draadloos af.
3. Door de 10 ingebouwde drivers luister je naar een helder en krachtig filmgeluid.
1. De Playbase is niet geschikt voor tv’s die zwaarder zijn dan 35 kg.
2. Je kunt de soundbase niet met een HDMI kabel op je tv aansluiten.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Sonos Playbar

Vanuit het oogpunt van ontwerp en functie is het oud, maar de Sonos Playbar is nog steeds de beste keuze voor grote kamers en degenen die extra bas nodig hebben.

VoordelenNadelen
1. Door de topklasse beoordeling op kwaliteit ben je verzekerd van een hoge geluidskwaliteit.
2. Voeg de soundbar toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
3. Via Trueplay stemt het geluid van je speaker af op de akoestiek van je kamer.
1. De soundbar beschikt niet over bluetooth waarmee je jouw smartphone met de bar verbindt.
2. De soundbar heeft geen subwoofer die diepe bastonen produceert voor een kamervullend geluid.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Sonos Arc

De eerste Dolby Atmos-soundbar van Sonos is een en al kwaliteit!

VoordelenNadelen
1. Dolby Atmos stuurt effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt. 
2. Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten. 
3. Via Trueplay stem je het geluid van je speaker af op de akoestiek van de kamer.
1. De soundbar beschikt niet over bluetooth waarmee je jouw smartphone met de bar verbindt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Sonos reviews:
< Sonos PLAY:3 review
< Sonos PLAY:5 review
< Sonos Arc review
< Sonos Playbar review
< Sonos Playbase review
< Sonos Port review
< Sonos Beam review
< Sonos Move review
< Sonos One review
< Sonos One SL review
< Sonos Sub 2.0 review
< Sonos Arc vs Sonos Playbar
< Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase
< Sonos aanbiedingen 2020
< Wat is de beste Sonos Speaker?
< Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP