Beste Soundbar voor tv, films en muziek | Speakerreviews.nl

Beste Soundbar voor tv, films en muziek

Beste Soundbar: Sennheiser Ambeo Soundbar

4.9

De geluidskwaliteit

4.8/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Fantastische geluidskwaliteit met 13 geïntegreerde hifi-luidsprekers.
  • Ondersteunt vrijwel alle surroundformaten, inclusief Dolby Atmos en DTS:X.
  • Geeft een surroundervaring zonder extra luidsprekers.
  • Ontzettend lage basweergave en veel vermogen voor een soundbar, ook zonder subwoofer.
  • Gaat tegelijkertijd met de TV aan en uit.

Nadelen

  • Geen multiroomfunctie.
  • Geen geïntegreerde internetradio, streamingservices of AirPlay.
  • Geen geïntegreerde voice-control.
  • Ophangsysteem apart verkrijgbaar.
  • Niet erg compact.

Hoe komen wij op deze lijst met de Beste Soundbar voor tv, films en muziek | Speakerreviews.nl? Als eerste maken wij gebruik van professionele recensenten die het hele jaar door honderden elektronische apparaten beoordelen. Onze recensenten kopen de meeste producten zelf of krijgen de producten gesponsord van merken. Hiernaast maken wij ook gebruik van kunstmatige intelligentie om de beste producten automatische te scannen voor u. De kunstmatige intelligentie scant alle huidige prijzen, aanbiedingen en leest de recensies van kopers en professionele websites die ook producten beoordelen. Hierdoor kunnen wij een lijst maken met de beste producten op de huidige Nederlandse markt en zal u hoogwaarschijnlijk geen spijt hebben van uw aankoop. Hiernaast zorgen wij, zoals u gewend bent, voor de scherpste prijzen via externe partners. Veel plezier met lezen!

Wat zijn de voordelen van een goede soundbar?

Een soundbar kan gebruikt worden als een 5.1 home cinema set waardoor de audio tegen de muren weerkaatst om een dynamischer geluid te creëren. Echter, is een soundbar niet genoeg om surround geluid te krijgen, en kan je het beste een thuisbioscoop luidsprekersysteem aanschaffen. Alleen een soundbar aanschaffen is mogelijk, en ideaal voor kleinere ruimten. Hierdoor verbeter je het geluid van de televisie aanzienlijk! Tip: Zorg ervoor dat je het geluid van de televisie helemaal uitzet.

Waarom een soundbar met wifi?

Een soundbar met wifi aanschaffen is niet per se nodig, maar dit hangt helemaal af van hoe jij de soundbar wilt gebruiken. Bluetooth is eigenlijk al genoeg, maar dit is wel beperkt, aangezien je mobiel maximaal 10 a 15 meter van de soundbar moet bevinden. Als je wifi gebruikt is jouw soundbar verbonden met het thuisnetwerk waardoor je een veel groter bereik hebt. Een ander voordeel van een soundbar met wifi is dat je muziek via meerdere speakers in het huis kan afspelen. Alle speakers kunnen verbonden worden met het internetnetwerk en meestal wordt alles geregeld met een applicatie. Wat ook een voordeel is, is dat je met wifi een betere geluidskwaliteit kan krijgen. Je kan high-definition muziek afspelen en met bluetooth kan dit nog wel eens een probleem zijn. Bij het afspelen van standaard muziek via Spotify maakt het niet uit of je bluetooth of wifi gebruikt.

Wat is beter? Een soundbar of Home Cinema Set?

Een soundbar bestaat uit meerdere speakers die in de behuizing zijn weggewerkt. Een soundbar kan dus een surround geluid creëren waardoor het lijkt alsof je helemaal omringt bent door geluid. De wat prijzigere apparaten hebben tegenwoordig een 3D modus, waarbij het voelt alsof speakers om je heen bevinden. Goedkopere soundbars hebben deze 3D modus helaas niet, en als ze het hebben merk je nauwelijks het verschil. De baskwaliteit en lage frequenties van soundbars zijn redelijk goed en wij raden je altijd aan om een externe subwoofer aan te schaffen om de geluidskwaliteit te verbeteren. In het volgende deel lees je meer over de voor-en nadelen van het aanschaffen van een Soundar met wifi.

Voordelen en nadelen soundbar met wifi:

VoordelenNadelen
1. Redelijk goedkoop.
2. Een soundbar biedt een betere prestatie dan tv speakers.
3. Eenvoudig in te stellen.
1. Niet de allerbeste surround sound ervaring.

Met een Home Cinema Set krijg je een 2, 5, 7 of 9 thuisbioscoopsysteem. De meeste mensen kiezen voor een 5.1- of 7.1-surroundgeluidssysteem, wat betekent dat je 5 of 7 surround-soundluidsprekers krijgt. Je hebt dan 3 speakers voor en 2 speakers achter met een 5.1 opstelling en nog is 2 extra speakers aan de zijkant met een 7.1 opstelling. Hierdoor word je helemaal omringt met geluid en je kan zelf de beste opstelling bepalen voor jouw kijkruimte.

Voordelen en nadelen Home Cinema Set:

VoordelenNadelen
1. Een geweldige surround sound ervaring.
2. Verschillend opties: 5.1, 7.1 of 9.1 opstelling.
1. Erg prijzig.
2. Het vereist bedrading en instelling/opstelling is ingewikkeld.

Er zijn veel opties op de markt als het gaat om het kopen van een soundbar en Home Cinema Set. Zorg ervoor dat je let op de capaciteit van de systemen die je kiest en succes met het zoeken van een nieuw systeem!

Waar plaats je een soundbar?

Het beste is om het apparaat voor je te plaatsen op oorhoogte voor de allerbeste geluidskwaliteit. De soundbar kan je boven de televisie of onder de televisie plaatsen, maar dit ligt helemaal aan de opstelling van jouw kamer. Houd rekening met je opstelling en voorkeurpositie en dan zou het niet heel lastig moeten zijn. Lees hier meer over waar je een subwoofer soundbar kan plaatsen.

Welke soorten soundbars zijn er?

Er zijn erg veel verschillende soorten soundbars en tegenwoordig zijn er zoveel modellen dat het lastig kan zijn om de juiste te kiezen. De belangrijkste verschillen zijn het aantal speakers in de soundbar. In dit gedeelte bespreken we welke soorten soundbars je kan kopen.

2.0 Soundbar

2.0 Opstelling
2.0 Soundbar

Een 2.0 soundbar is het meest basale model dat alleen stereo links en rechts heeft. Je kan deze soundbar onder of boven je televisie plaatsen. Zorg ervoor dat de hoogte van de soundbar is aangepast op oorhoogte.

3.0 Soundbar

Een 3.0 soundbar heeft een middenspeaker en stereo linker- en rechterspeakers. Een goed voorbeeld van een 3.0 soundbar is de Sonos Arc. Als je een 5.1 nummer afspeelt komt het dialoog uit de centrale speaker en de scheiding tussen de linker- en rechterspeaker zou de stemmen meer diepte moeten geven. Veel soundbars met een middenspeaker hebben ook een geluidsmodus die virtuele surround creëert van een stereo-soundtrack. Hierdoor wordt het dialoog via de middenspeakers afgespeeld, ook al is er een linker-en rechterspeaker.

2.1 en 3.1 Soundbars

2.1 opstelling, soundbar met sub
2.1 soundbar, inclusief subwoofer

De “.1” verwijst naar de subwoofer en vrijwel alle subwoofers die bij een soundbar worden geleverd hebben tegenwoordig wifi. Soms is de bas niet heel erg goed van een soundbar, waardoor het beter is om een externe draadloze subwoofer aan te schaffen. Een soundbar zonder subwoofer is natuurlijk wel beter dan televisie speakers.

Surround Sound Soundbars

Er bestaan ook surround sound soundbars en deze worden met stereospeakers in de soundbar gelevert. Sommige soundbars hebben surround speakers en stereo speakers, maar sommige hebben ook een speciale middenspeaker. Houd rekening met soundbars die geen speciale surround speakers in de soundbar hebben ingebouwd, maar toch zeggen dat ze beschikken over surround geluid. Deze modellen gebruiken vaak een akoestische technologie die het effect probeert na te bootsen. Wij adviseren altijd om een externe subwoofer aan te schaffen voor het beste geluid.

Dolby Atmos Soundbars

Een Dolby Atmos soundbar zorgt voor 3D-geluidseffecten in films waardoor het geluid van het plafond naar beneden weerkaatst naar je luisterpositie. Hierdoor lijkt het alsof het geluid van bovenaf komt.

5.1, 7.1 Soundbar-systemen

Soundbar systeem surround links, rechts, inclusief subwoofer
Soundbar systeem surround links, rechts, inclusief subwoofer

Deze categorie is eigenlijk de beste categorie, aangezien je overal geluid hebt. Deze systemen hebben soundbars met speciale achterste surround speakers. Dit is ideaal als je een soundbar wilt hebben met extra realisme voor een goed surround effect. Het voordeel van zulke systemen is dat je het kan opbouwen naar een groter systeem, waardoor je niet direct alles hoeft te kopen en veel geld moet besteden.

Hoe kies je de juiste soundbar?

Een soundbar met minimaal 3 of kanalen:

Een soundbar met 2 kanalen is niks mis mee, maar met 3 of meer kanalen kan je surround sound simuleren voor een geweldige ervaring waardoor je niet meer naar de bioscoop hoeft te gaan.

Kies voor een actieve soundbar:

Actieve soundbars worden geleverd met ingebouwde versterkers wat ideaal is voor kleinere ruimten!

De plaatsing van de soundbar:

Ben je van plan om de soundbar aan de muur te plaatsen of onder de televisie? Zorg ervoor dat de soundbar niet langer is de je televisie en centreer het apparaat voor het mooiste effect.

Let op de connectiviteit:

Tegenwoordig hebben de meeste soundbars wel wifi en bluetooth, waardoor je makkelijk kan streamen vanaf elke laptop of mobiel. Controleer ook of het een HDMI ingang heeft, zodat je gemakkelijk van audiobron kan wisselen.

Beste Soundbar: de top 5 van Speakerreviews.nl

#1 / #5: Sennheiser Ambeo Soundbar
#2 / #5: Sonos Beam
#3 / #5: Yamaha YAS-207
#4 / #5: DALI OBERON 5 + OBERON 1 + OBERON VOKAL + SUB E-9 F
#5 / #5: Denon DHT-S516H

#1 / #5: Sennheiser Ambeo Soundbar

Beste Dolby Atmos soundbar 2021

Sennheiser Ambeo Soundbar - Beste Soundbar voor tv, films en muziek

SPECIFICATIES
Formaat tweeter: 1″ | Frequentiebereik (-3 dB): 30-20.000 Hz | Formaat woofer: 4″

Voor-en nadelen: Sennheiser Ambeo Soundbar

VoordelenNadelen
1. Fantastische geluidskwaliteit met 13 geïntegreerde hifi-luidsprekers.
2. Ondersteunt vrijwel alle surroundformaten, inclusief Dolby Atmos en DTS:X.
3. Geeft een surroundervaring zonder extra luidsprekers.
4. Ontzettend lage basweergave en veel vermogen, ook zonder subwoofer.
5. Gaat tegelijkertijd met de TV aan en uit.
6. Het volume wordt geregeld via de TV-afstandsbediening (via HDMI-CEC).
7. 3 x HDMI en optische en analoge audio-ingang
Aansluiting voor subwoofer.
8. Ondersteunt HD-geluid tot 24-bit/192kHz.
9. Geïntegreerde Chromecast en Bluetooth v4.2, inclusief AAC.
10. Speciale Sennheiser Smart Control-app.
11. OLED-display op de voorkant.
12. ECO Mode voor energiezuinige stand-by.
13. Exclusieve finish van geborsteld aluminium.
1. Geen multiroomfunctie.
2. Geen geïntegreerde internetradio, streamingservices of AirPlay.
3. Geen geïntegreerde voice-control.
4. Ophangsysteem apart verkrijgbaar.
5. Niet erg compact.
6. Een home-cinemasysteem met meerdere kanalen en aparte luidsprekers geeft een veel beter geluid.

De Sennheiser Ambeo Soundbar is een unieke soundbar met een overtuigend surround sound-effect, die luider en lager klinkt dan welke andere soundbar dan ook. 13 ingebouwde luidsprekers, grote versterkers en ultra-geavanceerde processors werken samen om een ​​unieke film- en muziekervaring te bieden. De echte allround AMBEO-soundbar ondersteunt bijna alle audioformaten, inclusief Dolby Atmos en DTS:X, dus het geluid is ook zeer dimensionaal. Je kunt de app gebruiken om het geluid en de ruimtelijke prestaties aan te passen, en dankzij HDMI-CEC kun je de afstandsbediening van de tv gebruiken om het apparaat aan en uit te zetten, wat heel eenvoudig en heel gemakkelijk te gebruiken is.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#2 / #5: Sonos Beam

Beste Soundbar 2021

Sonos Beam - Beste Soundbar voor tv, films en muziek

SPECIFICATIES
Geluidsindelingen: Dolby Digital 5.1 | Verbindingsmogelijkheden: 1 x HDMI ARC, 1 x optisch digitaal, Wi-Fi, Ethernet | Spraakbesturing: Amazon Alexa | Afmetingen: 651 x 68,5 x 100 mm (BxHxD)

Voor-en nadelen: Sonos Beam

VoordelenNadelen
1. Door de topklasse beoordeling op kwaliteit ben je verzekerd van een hoge geluidskwaliteit.
2. Voeg de soundbar toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
3. Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.
1. De soundbar heeft geen subwoofer die diepe bastonen produceert voor een kamervullend geluid.

Geniet van geweldig geluid tijdens het streamen van muziek, tv en films kijken, podcasts en audioboeken afspelen of videogames spelen. Sonos Beam is slechts 65,1 cm lang, dus hij steekt niet uit de randen van je meubels en blokkeert het zicht van de tv niet. Update je stem terwijl je streamt, tv kijkt of de nieuwste videogames speelt. Vier elliptische full-range woofers en een tweeter balanceren hoge en lage frequenties. Drie passieve radiatoren zorgen voor een rijkere en diepere bas, waardoor je geen extra subwoofer nodig hebt. Als je meerdere speakers installeert, kun je overal een film afspelen in de woonkamer, een podcast in de keuken of hetzelfde nummer.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#3 / #5: Yamaha YAS-207

Beste budget soundbar 2021

Yamaha YAS-207 - Beste Soundbar voor tv, films en muziek

SPECIFICATIES
Aansluitingen: 1x HDMI, 1x optisch, 1x 3,5 mm koptelefoonaansluiting | Afstandsbediening: Ja | Draadloos: Bluetooth | Afmetingen (BHD): 930 x 60 x 108 mm | Gewicht: 11 KG

Voor-en nadelen: Yamaha YAS-207

VoordelenNadelen
1. Door de diepe bas van de subwoofer luister je naar een kamervullend geluid. 
2. De soundbar heeft zowel een hdmi als optische aansluiting om de bar op de tv aan te sluiten. 
3. Wanneer je de soundbar met een hdmi kabel aansluit, bedien je hem met de afstandsbediening van je tv. 
1. Je kunt de soundbar niet via Bluetooth met je televisie verbinden. 
2. Je moet zelf nog een hdmi kabel aanschaffen wanneer je de soundbar hiermee op de tv aan wilt sluiten.

De Yamaha YAS-207 haalt het meeste uit je film- en muziekcollectie. Deze krachtige soundbar is voorzien van een draadloze subwoofer die zorgt voor diepe bassen. Dankzij DTS Virtual:X ervaar je echte 3D-geluidseffecten, waardoor je je in een film waant. Je sluit de soundbar eenvoudig met 1 HDMI-kabel aan op de tv en zet je favoriete nummers draadloos van je smartphone of tablet via bluetooth naar de YAS-207. Bovendien maakt de home theater controller-applicatie voor iOS en Android het bedieningsgemak compleet!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#4 / #5: DALI OBERON 5 + OBERON 1 + OBERON VOKAL + SUB E-9 F

Beste thuisbioscoop luidsprekersysteem 2021

DALI OBERON 5 + OBERON 1 + OBERON VOKAL + SUB E-9 F

SPECIFICATIES
DALI SUB E-9 F Subwoofer (Wit) | DALI OBERON VOKAL Middenluidspreker (Licht eikenhout) | 1 paar DALI OBERON 5 Vloerluidspreker (Donker notenhout ) | 1 paar DALI OBERON 1 Compacte luidspreker (Donker notenhout)

Voor-en nadelen: DALI OBERON 5 + OBERON 1 + OBERON VOKAL + SUB E-9 F

VoordelenNadelen
DALI SUB E-9 F SUBWOOFER
1. Erg compact en gemakkelijk te plaatsen Nauwkeurige en dynamische basweergave Perfect voor muziek en films Mooie afwerking Beveiligd tegen overbelasting.
DALI OBERON VOKAL MIDDENLUIDSPREKER
1. Open en ontspannen weergave van dialogen, details en filmeffecten.
2. Compact formaat – past in de meeste hifi-meubels.
3. Goede en muzikale allround-eigenschappen.
4. Bas-/middenspeaker met SMC-magneetsysteem.
5. Past bij compacte en grotere OBERON-modellen.
DALI OBERON 5 VLOERLUIDSPREKER
1. Erg compact formaat voor een vloerluidspreker.
2. Mooie bas en dynamiek.
3. Fraaie allroundoplossing voor muziek en films.
4. Bas-/middenspeakers met SMC-magneetsysteem.
5. Kan relatief dicht bij de achterwand geplaatst worden.
6. Eenvoudig aan te sturen met gewone versterkers of receivers.
DALI OBERON 1 COMPACTE LUIDSPREKER
1. Mooie bas en dynamiek voor dit compacte formaat.
2. Fraaie allroundoplossing voor muziek en films.
3. Bas-/middenspeaker met SMC-magneetsysteem.
4. Geïntegreerd sleutelgatsysteem.
5. Eenvoudig aan te sturen met gewone versterkers of receivers.
DALI SUB E-9 F SUBWOOFER
1. Minder geschikt voor grote kamers Grotere modellen geven een diepere en/of krachtiger bas Een stoffen front moet als optie gekocht worden.
DALI OBERON VOKAL MIDDENLUIDSPREKER
1. Niks voor deze prijs.
DALI OBERON 5 VLOERLUIDSPREKER
1. Geen hybride tweetermodule.
2. Behuizing niet opgedeeld in afzonderlijke kamers.
3. Geen voorkant met hoogglanslak of finish in echt houtfineer.
4. Sommige grotere modellen hebben een diepere basweergave.
DALI OBERON 1 COMPACTE LUIDSPREKER
1. Geen superdiepe basweergave.
2. Heeft behoorlijk veel vermogen nodig om echt hard te gaan.
3. Geen voorkant met hoogglanslak of finish in echt houtfineer.
4. Sommige duurdere modellen hebben een nog gedetailleerder geluid.

Het DALI OBERON 5.1-luidsprekersysteem biedt opvallend hifi-geluid en een stijlvol kamervriendelijk ontwerp tegen een betaalbare prijs. Het systeem heeft een reeks geavanceerde technologieën rechtstreeks uit de DALI EPICON- en RUBICON-serie. Dankzij het unieke SMC-magneetsysteem van DALI kan de woofer/midrange speaker bijvoorbeeld een uitzonderlijk helder en gedetailleerd geluid produceren. Het goede geluid past perfect bij het elegante Scandinavische design, zeer harmonieus en discreet geïntegreerd in het moderne interieurontwerp. De OBERON-serie heeft de EISA 2019-2020 Award gewonnen voor luidsprekersysteem voor thuisbioscopen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#5 / #5: Denon DHT-S516H

Beste soundbar met subwoofer

Denon DHT-S516H

SPECIFICATIES
Soundbar + Subwoofer | Draadloze subwoofer | 2,1 kanaals Multiroom | Spraakbesturing | Wifi | Bluetooth | Breedte: 101,8 cm

Voor-en nadelen: Denon DHT-S516H

VoordelenNadelen
1. De soundbar wordt geleverd met draadloze subwoofer, waardoor je thuis van krachtige bastonen geniet. 
2. Voeg de soundbar toe aan het HEOS multiroom systeem en stream muziek door het hele huis. 
3. Wanneer je een Google Assistant speaker met de soundbar verbindt, bedien je hem via spraakcommando’s.
1. Je kunt de soundbar niet via bluetooth met de tv verbinden.

De Denon DHT-S516H is uitgerust met een draadloze subwoofer, die een stevige bas kan produceren. Hierdoor beleef je films zoals in een bioscoop. De dubbele mid-tweeter en woofer van de soundbar zorgen voor krachtig geluid en heldere hoge tonen. Hierdoor hoor je zelfs de kleinste nuances bij het luisteren naar het werk van je favoriete artiesten. Soundbars en subwoofers sluit je eenvoudig aan op je bestaande HEOS multiroom opstelling. Zo kan elke ruimte je van geluid voorzien.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Soundbar Reviews:
Beste soundbar met subwoofer
Beste Dolby Atmos soundbars 2021
Beste Soundbars 2021 – Top 10 beste soundbars
Beste budget Soundbase en Soundbars van 2020
Top 5 beste soundbars van 2020

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP