Keuzehulp: de beste soundbars van 2021

Keuzehulp: de beste soundbars van 2021

De beste soundbar van 2021: Sonos Beam

4.9

De geluidskwaliteit

5.0/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.8/5

Voordelen

  • Door de topklasse beoordeling op kwaliteit ben je verzekerd van een hoge geluidskwaliteit.
  • Voeg de soundbar toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
  • Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.

Nadelen

  • De soundbar heeft geen subwoofer die diepe bastonen produceert voor een kamervullend geluid.

Hoe komen wij op deze “Keuzehulp: de beste soundbars van 2021blog? Als eerste maken wij gebruik van professionele recensenten die het hele jaar door honderden elektronische apparaten beoordelen. Onze recensenten kopen de meeste producten zelf of krijgen de producten gesponsord van merken. Hiernaast maken wij ook gebruik van kunstmatige intelligentie om de beste producten automatische te scannen voor u. De kunstmatige intelligentie scant alle huidige prijzen, aanbiedingen en leest de recensies van kopers en professionele websites die ook producten beoordelen. Hierdoor kunnen wij een lijst maken met de beste producten op de huidige Nederlandse markt en zal u hoogwaarschijnlijk geen spijt hebben van uw aankoop. Hiernaast zorgen wij, zoals u gewend bent, voor de scherpste prijzen via externe partners. Veel plezier met lezen!

Waar subwoofer soundbar plaatsen?

De meeste mensen plaatsen een subwoofer aan de voorzijden van de kamer. De subwoofer zorgt voor de bas (lage frequenties) waardoor de voorluidspeakers kunnen concentreren op de midden- en hoge frequenties. De meeste winkels raden je aan om de subwoofer in een hoek te plaatsen, waardoor de bas wordt versterkt. Echter kan je soms te veel versterking horen als je de subwoofer in een hoek plaatst en dan krijg je een dreunende bas. Een manier om uit te vinden wat de beste plek is voor jouw kamer, is om de subwoofer een aantal keren te verplaatsen. Zet de subwoofer op een plek waarvan je denkt dat het goed is, speel muziek af met een zware bas en verplaats de subwoofer totdat het geluid klinkt zoals jij het fijn vindt.

De foto hieronder laat een 5.1-kanaals surround sound speakerconfiguratie zien, waarbij de subwoofer naast de televisie is geplaatst. Bij een 7.1-kanaalsconfiguratie bevinden de midden-, voor en surroundspeakers zich op dezelfde locatie als in een 5.1-opstelling, maar dan heb je nog is twee achter surround speakers.

5.1 & 7.1 speakerconfiguratie
5.1 & 7.1 speakerconfiguratie

Waar moet een soundbar aan voldoen?

Er zijn meerdere vragen die jij jezelf moet stellen voordat je een soundbar aanschaft. Lees hieronder de belangrijkste vragen die jij jezelf zou moeten stellen!

Een passieve of actieve soundbar?

Voordat je een soundbar aanschaft is het belangrijk om te kiezen tussen een passieve of actieve soundbar. Een actieve soundbar heeft alles in hetzelfde systeem, dus speakers en versterkers. Als je een passieve soundbar aanschaft heb je nog een extra AV receiver nodig. Een actieve soundbar is makkelijker in te stellen dan passieve soundbars. Maar bij een passieve soundbar krijg je complete surround sound en dit zou je ook nog is kunnen uitbouwen tot een thuisbioscoop systeem.

Hoeveel wil je uitgeven aan een soundbar?

De prijs is een belangrijke factor bij het aanschaffen van een soundbar. Budget soundbars en high-end soundbars zijn niet met elkaar te vergelijken. Echter is het niet zo dat goedkopere soundbars een slecht geluid leveren. Van high-end soundbars kan je surround sound verwachten en bij goedkopere soundbars kan je alleen virtuele geluidseffecten verwachten. Hoe meer je betaalt aan een soundbar, hoe meer functies je krijgt. Zorg ervoor dat je meerdere reviews leest van soundbars om teleurstelling te voorkomen.

Wil je Dolby Atmos en DTS: X?

Het is ook belangrijk om de nieuwse Dolby technologieën te overwegen bij het aanschaffen van een soundbar. Deze Dolby technologieën voegen meer effecten toe aan het geluid en je hebt toegang via de instellingen om het geluid te personaliseren. Dolby staat bekend om het leveren van geluid van zeer hoge kwaliteit voor film als muziek.

Vind je Smart functies belangrijk?

Er zijn zoveel verschillende soundbars op de markt en tegenwoordig heb je ook smart soundbars waardoor je extra mogelijkheden krijgt voor spraakherkenning. Je hebt bijvoorbeeld Alexa spraakbesturing en Google assistant. Dit is handig als je van je huis een smart home wilt maken. De meeste smart soundbars zijn mid-en high-range modellen. Dus vergeet niet de specificatis te controleren van de soundbar.

Wat kost een soundbar?

Soundbars zijn er in verschillende prijsklassen. Je kan 100 euro betalen voor een budget soundbar, maar voor een high-end soundbar ben je al snel meer dan 1000 euro kwijt. De meeste soundbars zitten in de prijsklasse: 200 tot 600 euro.

Waarom hdmi op soundbar?

Waarom hebben soundbars een HDMI ingang? HDMI geeft video-en audiosignalen door, tussen de bron en de soundbar. Aangezien je maar één kabel nodig hebt, kan je met HDMI, geluid en beeld van hoge kwaliteit bereiken zonder het gebruik van meerder kabels.

Hoe soundbar onder tv hangen?

Hoe bevestig je een soundbar on de tv?
Stap 1: Koop een universele beugel voor een soundbar (advies: draaibare muurbeugel)
Stap 2: Als de televisie is gemonteerd, verwijder deze van de muur.
Stap 3: Kijk naar de juiste plaatsing onder de televisie.
Stap 4: Bevestig de soundbar aan de universele beugel.

De beste soundbars van 2021: De Top 5 van Speakerreviews.nl

#1 / #5: Sonos Beam
#2 / #5: Sonos Arc
#3 / #5: Yamaha YAS-207
#4 / #5: Samsung HW-N400
#5 / #5: Samsung HW-Q60T/XN

#1 / #5: Sonos Beam

Sonos Beam

SPECIFICATIES
Geluidsindelingen: Dolby Digital 5.1 | Verbindingsmogelijkheden: 1 x HDMI ARC, 1 x optisch digitaal, Wi-Fi, Ethernet | Spraakbesturing: Amazon Alexa | Afmetingen: 651 x 68,5 x 100 mm (BxHxD)

Voor-en nadelen: Sonos Beam

VoordelenNadelen
1. Door de topklasse beoordeling op kwaliteit ben je verzekerd van een hoge geluidskwaliteit.
2. Voeg de soundbar toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
3. Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.
1. De soundbar heeft geen subwoofer die diepe bastonen produceert voor een kamervullend geluid.

Geniet van geweldig geluid tijdens het streamen van muziek, tv en films kijken, podcasts en audioboeken afspelen of videogames spelen. Sonos Beam is slechts 65,1 cm lang, dus hij steekt niet uit de randen van je meubels of blokkeert je tv-kijken. Tv, films, games, etc. Verbeter je geluid tijdens het streamen, tv kijken of het uitproberen van de nieuwste programma’s. Streamen via een van de 50 Sonos-compatibele muziekdiensten. De Sonos Beam heeft Vier ovale full-range woofers en een tweeter balanceren hoge en lage frequenties. Drie passieve radiatoren zorgen voor een rijkere en diepere bas, waardoor je geen extra subwoofer nodig hebt. Als je meerdere speakers hebt geïnstalleerd, speel dan een film af in de woonkamer en een podcast of hetzelfde nummer in de keuken.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#2 / #5: Sonos Arc

Sonos Arc

SPECIFICATIES
Afmetingen: 1141,7 x 87 x 115,7 mm (BXHXD) | Wifi Ja | HDMI-ingangen: 1 | HDMI-uitgangen: 1 | HDMI ARC: 1

Voor-en nadelen: Sonos Arc

VoordelenNadelen
1. Dolby Atmos stuurt effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt. 
2. Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten. 
3. Via Trueplay stem je het geluid van je speaker af op de akoestiek van de kamer.
1. De soundbar beschikt niet over bluetooth waarmee je jouw smartphone met de bar verbindt.

De Sonos Arc is de grootste en meest geavanceerde soundbar die Sonos tot nu toe heeft gemaakt. Of je nu naar een film, serie of game kijkt, hij is ontworpen om indrukwekkend groots tv-geluid te leveren. Zo krijgt de tv dankzij Dolby Atmos een goed 3D surround-effect. Arc wordt tegelijkertijd met de tv in- en uitgeschakeld en je kunt het volume aanpassen via de afstandsbediening van de tv. Met ingebouwde microfoon en spraakbesturing kunt u een unieke gebruikerservaring krijgen. Sonos Arc heeft een prachtig rond ontwerp met een breedte van bijna 115 cm, wat perfect is voor 55 inch tvs of groter. Met een geavanceerde surround sound processor en 11 ingebouwde speakers geeft hij veel beter geluid dan de kleine speakers op de tv. U kunt ook nachtgeluiden krijgen, die zijn geoptimaliseerd voor een laag volume, zoals de nacht nadat uw kind naar bed gaat.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#3 / #5: Yamaha YAS-207

Keuzehulp: de beste soundbars van 2021 - Yamaha YAS-207

SPECIFICATIES
Geluidsformaten: Dolby & DTS surround sound | Connectiviteit: 1 x HDMI | Streaming: Bluetooth | Subwoofer: Ja | Afmetingen: Soundbar 930 x 60 x 108 mm, subwoofer 14 x 44 x 40 cm (BxHxD)

Voor-en nadelen: Yamaha YAS-207

VoordelenNadelen
1. Door de diepe bas van de subwoofer luister je naar een kamervullend geluid. 
2.De soundbar heeft zowel een hdmi als optische aansluiting om de bar op de tv aan te sluiten. 
3. Wanneer je de soundbar met een hdmi kabel aansluit, bedien je hem met de afstandsbediening van je tv. 
1. Je kunt de soundbar niet via bluetooth met je televisie verbinden. 
2. Je moet zelf nog een hdmi kabel aanschaffen wanneer je de soundbar hiermee op de tv aan wilt sluiten.

De Yamaha YAS-207 is slechts 6 cm hoog en is onopvallend in zijn ontwerp. Het is een zwarte balk met een paar indicatielampjes om de selectie van de bron en het surroundtype weer te geven. Het is ontworpen om een ​​surround sound ervaring van een enkele soundbar na te bootsen. Maar wat betreft virtual surround sound ervaringen vanuit een enkele behuizing, is de YAS-207 enorm effectief.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#4 / #5: Samsung HW-N400

Keuzehulp: de beste soundbars van 2021 - Samsung HW-N400

SPECIFICATIES
Losse Soundbar | Ingebouwde subwoofer | 2 kanaals | Bluetooth | Breedte: 64 cm

Voor-en nadelen: Samsung HW-N400

VoordelenNadelen
1. De soundbar heeft zowel een hdmi als optische aansluiting om de bar op de tv aan te sluiten. 
2. Wanneer je de soundbar met een hdmi kabel aansluit, bedien je hem met de afstandsbediening van je tv. 
1. Je moet zelf nog een hdmi kabel aanschaffen om de soundbar op de tv aan te sluiten. 
2. De soundbar heeft geen subwoofer die diepe bastonen produceert voor een kamervullend geluid.

De soundbar maakt gebruik van Bluetooth om eenvoudig draadloos verbinding te maken met andere apparaten. Nu kan je altijd en overal naar muziek op jouw telefoon luisteren en genieten van een perfecte geluidskwaliteit en draadloze ervaring. Surround Sound Expansion breidt het luisterveld horizontaal en verticaal uit om een ​​gelijkmatig verdeeld geluid van hoge kwaliteit te verkrijgen. Vanaf nu geniet je van het uitstekende surroundgeluid dat je er helemaal in onderdompelt. Verbind de soundbar eenvoudig en draadloos met Samsung TV via Bluetooth.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#5 / #5: Samsung HW-Q60T/XN

Beste Soundbars 2021 - Top 10 beste soundbars - Samsung HW-Q60T/XN

SPECIFICATIS
Soundbar + Subwoofer | Draadloze subwoofer | 5,1 kanaals Bluetooth | Breedte: 98 cm

Voor-en nadelen: Samsung HW-Q60T/XN

VoordelenNadelen
1. Door de diepe bas van de subwoofer luister je naar een kamervullend geluid. 
2. De soundbar heeft zowel een hdmi als optische aansluiting om de bar op de tv aan te sluiten. 
3. Geniet van surround geluid door de Samsung SWA8500S achterspeakers aan te schaffen. 
1. Je kunt de soundbar niet via wifi aan je smartphone of speakers koppelen.

Met de Samsung HW-Q60T/XN kan je het geluid van de televisie verbeteren. Het pakket bestaat uit een soundbar en een subwoofer, en hun totale vermogen is 360 Watt. Dit is voldoende om krachtig en gedetailleerd geluid te leveren voor een grote kamer. De subwoofer produceert alleen bas. Zo klinkt de explosie in een actiefilm heel realistisch. Ben je klaar met het kijken van een serie en wil je naar muziek luisteren? Schakel gewoon over op Bluetooth en zet je favoriete nummers draadloos over van je smartphone of tablet.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Keuzehulp: de beste soundbars van 2021” blog geholpen! Wil je meer blogs lezen naast deze “Keuzehulp: de beste soundbars van 2021” blog? Klik hieronder!

Meer Soundbar Reviews:
Beste Soundbar voor tv, films en muziek
Beste soundbar met subwoofer
Beste Dolby Atmos soundbars 2021
Beste Soundbars 2021 – Top 10 beste soundbars
Beste budget Soundbase en Soundbars van 2020
Top 5 beste soundbars van 2020

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP