Beste 8K Televisies van 2020

Beste 8K Televisies van 2020: #1. Sony KD-85ZG9

4.95

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

5.0/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Een zeer indrukwekkende 8K televisie.
  • Prachtig Ultra HD 8K-resolutie.
  • Fantastische geluid (Sound-from-Picture Reality)
  • Ledverlichting voor extra contrast.
  • Krachtige X1 Ultimate-processor.

Nadelen

  • Prijzig.
  • Zwarttinten konden nog een tikje zwarter.

De Speakerreview.nl lijst met de beste 8K Televisies van 2020! Op een dag zal 8K televisie de wereld overnemen. Het zal nog even duren, maar aangezien bedrijven als Sony, Samsung en LG al 8K televisies verkopen lijkt het erop dat de volgende generatie televisies 8k gaan worden. 8k televisies zijn duur, maar 8K televisies bieden vier keer de pixeldichtheid van hun 4K concurrenten. In vergelijking met 4k levert dit verbazingwekkend realistische beelden op en betekent een enorme verbetering.

Helaas is er momenteel weinig 8K-inhoud beschikbaar. Tegelijkertijd maken 8K televisies zichzelf nuttig door 4K-, HD- en zelfs Standard-Def-inhoud te upgraden. Dit betekent dat als 8K-inhoud nog ver van mainstream is, je nu een briljante filmervaring kunt verwachten. Maar waar moet u op letten bij het kopen van een 8K televisie? U wilt dat alles wat u kijkt er goed uitziet, inclusief slimme opties. Hiernaast is het ook belangrijk om HDMI 2.1-poorten te hebben voor hogere resoluties en framesnelheden. Maar wat is een 8k televisies? In de volgende alinea van deze blog over de beste 8K Televisies van 2020 leest u meer.

Wat is 8K?

We hebben het over resolutie. Dit betekent het aantal horizontale en verticale pixels. Pixels zijn gelijk aan informatie, dus meer pixels zouden een betere beeldkwaliteit moeten betekenen. In het geval van 8K betekent dit dat de horizontale resolutie 7680 pixels is en de verticale resolutie 4320 pixels, wat resulteert in een weergavevolume van minder dan 33 miljoen pixels! 4K-video daarentegen heeft de helft van het aantal horizontale lijnen en de helft van het aantal verticale lijnen (3840 x 2160), wat overeenkomt met een totaal van ongeveer 8,3 miljoen pixels. Maar zijn er wel series en / of films in 8k? Lees meer in de volgende alinea van deze blog over de beste 8K Televisies van 2020.

Is er 8k inhoud beschikbaar?

Tot nu toe werd de ontwikkeling van 8K-video grotendeels aangestuurd door filmmakers en televisiezenders. Vanuit het oogpunt van videobewerking kunnen hogere resoluties nuttig zijn. Hoewel filmmakers uiteindelijk misschien geen 8K-films afleveren, biedt fotograferen met hogere resoluties redacteuren meer ruimte, zodat ze kunnen bijsnijden en zoomen met behoud van een hoge resolutie. Tegelijkertijd experimenteerden Japanse omroepen met 8K televisies. In 2015 voerde de Japanse omroep NHK een reeks 8K-tests uit en kondigde de succesvolle exploitatie van 8K-uitzendingen in 2016 aan. Deze proeven zijn zo succesvol dat het eerste 8K tv-kanaal is gelanceerd. Hiernaast zijn er meerdere grote bedrijven bezig om alternatieven op de markt te brengen voor Amazon Video en Netflix. Dit betekent dat er elk jaar steeds meer 8k content komt!

De beste 8K Televisies van 2020

#1. Sony KD-85ZG9

Beste 8K Televisies van 2020 - Sony KD-85ZG9

SPECIFICATIES
Schermgrootte: 85 inch, 98 inch | Soort: LCD | Achtergrondverlichting: directe LED | Resolutie: 8K | Besturingssysteem: Android TV | HDR-ondersteuning: HDR10, HLG, Dolby Vision | HDMI-ingangen: 4 | USB-aansluitingen: 3 | Optische uitgang: Ja | Afmeting (BHD): 191.3 cm / 122.6 cm / 43.2 cm

De 85-inch Sony KD-85ZG9 levert verbazingwekkend realistische beelden met vrijwel geen nadelen op de prestaties. Overtuigend zwart (zou nog een tikje zwarter kunnen), uitstekende bewegingscontrole en uitstekend opschalingseffect. De Sony KD-85ZG9 presteert op alle gebieden goed. De X1 Ultimate-chip van Sony en 8K X-Reality Pro technologie doen het goed om op te schalen, details toe te voegen die er volkomen natuurlijk uitzien en ongelooflijke meeslepende prestaties te bieden voor HD- en 4K-inhoud.

Het geluid is al even spectaculair. Vier sets van drie voorluidsprekers en vier woofers zorgen voor een indrukwekkend geluid dat een gemiddelde soundbar overtreft. Er is veel ondersteuning voor streaming-applicaties, waaronder Netflix, Amazon Video en Google Play TV. De Android-gebruikersinterface van Sony is niet zo goed als die van Samsung, maar de Sony KD-85ZG9 wordt geleverd met Google Assistant en is “Alexa-compatibel” gecertificeerd, zodat hij kan reageren op spraakopdrachten. Je hebt voldoende financiële middelen nodig, maar dit is de beste 8k televisie die wij ooit hebben getest!

Voor-en nadelen: Sony KD-85ZG9

VoordelenNadelen
1. Een zeer indrukwekkende 8K televisie.
2. Prachtig Ultra HD 8K-resolutie.
3. Fantastische geluid (Sound-from-Picture Reality)
4. Ledverlichting voor extra contrast.
5. Krachtige X1 Ultimate-processor.
1. Prijzig.
2. Zwarttinten konden nog een tikje zwarter.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#2. Samsung QE75Q950R

Beste 8K Televisies van 2020 - Samsung QE75Q950R

SPECIFICATIES
Schermgrootte: 55 inch, 65 inch, 75 inch, 82 inch, 98 inch | Type: QLED | Achtergrondverlichting: directe LED | Resolutie: 8K | Besturingssysteem: Tizen | HDR-ondersteuning: HDR10, HLG, HDR10 + | HDMI-ingangen: 4 | USB-aansluitingen: 3 | Optische uitgang: Ja | Afmetingen (BHD): 168 cm x 96 cm x 3.5cm

De Samsung QE75Q950R is verkrijgbaar in verschillende formaten, van de relatief compacte 55 inch tot de verbazingwekkende 82 inch. De 55 inch kost ongeveer 1800 euro en de 82 inch 6500 euro. De Samsung QE75Q950R is eigenlijk het 8K-model van Samsung van de tweede generatie, maar de versie vóór de QE85Q900R is relatief klein, min of meer geschikt voor grotere kijkhoeken. In veel landen wordt deze update niet eens als een nieuw model beschouwd.

Desalniettemin is de originele Samsung QE85Q900R nog steeds een zeer goede televisiee en behoudt de Samsung QE75Q950R nog steeds zijn uitstekende uiterlijk. Dit is een uitzonderlijk heldere en krachtige televisie, met uitstekende driedimensionaliteit. De 8K-inhoud is verrassend, maar de uitstekende upgrade zorgt er ook voor dat 4K, HD en zelfs Standard-Def hier net zo goed presteren als op de beste 4K-modellen van het bedrijf.

Het enige echte belangrijke nadeel van de Samsung QE75Q950R is de blooming op donkere achtergronden. De Samsung QE75Q950R lijkt inconsistent te zijn in kleurprestaties in vergelijking met vergelijkbare televisies. Degenen die 8K echter in een kleiner formaat en een lagere prijs willen gebruiken dan Sony-producten, moeten zeker de Samsung QE75Q950R overwegen.

Voor-en nadelen: Samsung QE75Q950R

VoordelenNadelen
1. Erg mooie zwart niveaus.
2. Game mode, inclusief motion plus.
3. Super handige connectbox.
1. Blooming op donker achtergrond.
2. Maar één hdmi 2.1 poort.
3. 8k materiaal momenteel ver te zoeken.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De beste 8K Televisies van 2020 op een rijtje: Dit is onze top 2

#1. Sony KD-85ZG9
#2. Samsung QE75Q950R

Wilt u meer reviews lezen? Klik hieronder voor meer reviews.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP