Monitor Audio Bronze 100 recensie

Monitor Audio Bronze 100

4.7

De geluidskwaliteit

4.7/5

De bouwkwaliteit

4.6/5

De compatibiliteit

4.8/5

Voordelen

  • Door de brede spreidingshoek van de tweeter hoor je het geluid helder in iedere hoek van de kamer.
  • De met goud vergulde bi wired connectoren zorgen voor een storingsvrije overdracht van het audiosignaal.
  • Bepaal zelf het uiterlijk door de stoffen gril wel of niet op de speakers te bevestigen.

Nadelen

  • Je hebt een versterker of receiver nodig wanneer je deze passieve speakers gebruikt.
  • Om van diepe bastonen te genieten, heb je een subwoofer nodig.

In deze Monitor Audio Bronze 100 recensie leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Monitor Audio Bronze 100 voorkant

SPECIFICATIES
Type: Tweerichtingsverkeer | Gevoeligheid: 87dB | Nominale impedantie: 8 ohm | Frequentiebereik: 52Hz – 25kHz | Max vermogen: 100W | Afmetingen (bhd): 376 x 231 x 325 mm

Conclusie

Een prachtige set speakers met een brede spreidingshoek. In de volgende alinea van deze Monitor Audio Bronze 100 recensie leest u meer over de voor-en nadelen.

VoordelenNadelen
1. Door de brede spreidingshoek van de tweeter hoor je het geluid helder in iedere hoek van de kamer.
2. De met goud vergulde wire connectoren zorgen voor een storingsvrije overdracht van het audiosignaal.
3. Bepaal zelf het uiterlijk door de stoffen gril wel of niet op de speakers te bevestigen.
1. Je hebt een versterker of receiver nodig wanneer je deze passieve speakers gebruikt.
2. Om van diepe bastonen te genieten, heb je een subwoofer nodig.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Monitor Audio Bronze 100 op dressoir

De prestaties van de Monitor Audio Bronze 100 zijn zeker niet slecht. De speakers produceren een indrukwekkende schaal en autoriteit. Als je “Roll over lay down van Status Quo” luister krijg je een enorm geluid met een stevige bas. Zelfs als veeleisende muziek als deze naar een zeer hoog niveau wordt geduwd, kunnen ze deze luid spelen en kalm blijven. De audio van de Monitor Audio Bronze 100 is ook erg helder en heeft veel details weten te achterhalen.

Op dichte en veeleisende nummers zoals “Radar love van Golden Earring”, scheiden ze de verschillende instrumentpartijen mooi en maken ze ze gemakkelijk te volgen. En als je de spreker echter wilt stimuleren, dan zijn deze misschien niet geschikt voor jou. Vanwege het gebrek aan ritmische samenhang en het onvermogen om dynamische nuances uit te drukken met een voortreffelijke techniek, worden nummers die energetische energie vereisen gewoon.

De stem klinkt heel duidelijk, je kunt de woorden die hij zingt horen, maar deze speakers kunnen de emotie achter de woorden niet vinden, luisterend door de audio-monitoring klinkt alsof hij zijn beste uitvoering aan het repeteren is. Een snelle woordenwisseling van een monitor bevestigde ons vermoeden. We speelden verschillende platen, van “All right now van Free” tot “I’m just a singer van The Moody Blues” en merkten we dat bronzen beelden de passie en subtiliteit van muziek niet volledig kunnen overbrengen.

De bijgewerkte tweeter miste de verbeteringen die we voor het merk hadden verwacht, en het klonk een beetje ruw en hard als hij werd geprovoceerd, wat niet hielp. Aan de andere kant van het spectrum is de echt diepe bas iets zachter. Dit zijn slechts details van teleurstellende prestaties en verre van toonaangevende normen. In de volgende alinea van deze Monitor Audio Bronze 100 recensie leest u meer over de bouwkwaliteit.

De bouwkwaliteit

De Monitor Audio Bronze 100 is veel groter dan eerdere speakers van hetzelfde merk, waardoor ingenieurs een mid / bass-driver van 20 cm kunnen installeren, die groter is dan de luidspreker van 16,5 cm in de Bronze 2s. Beide veranderingen duiden op een goede ontwikkeling, omdat ze de hoop geven op diepere bassen, bredere dynamische effecten en hogere volumecapaciteit.

De nieuwe mid / bass-driverunit heeft nog steeds de kenmerkende C-CAM metalen conus van het bedrijf, maar het is een nieuw ontwerp met een herziene geometrie en bijgewerkte surround sound. Deze midrange / bas is gerelateerd aan de evolutie van de langlopende 25 mm C-CAM metalen granaatscherven van het bedrijf, die zich nu in een relatief diepe golfgeleider bevindt.

Deze nieuwe golfgeleider met uniforme dispersie heeft vele voordelen, van de diepere positie van de koepel om de midden- / bastijd te helpen matchen tot verbeterde dispersiekarakteristieken en stralingsefficiëntie. Dankzij de kwaliteit van de laatste kunnen ontwerpers de bronzen crossover-frequentie verlagen van 3,1 kHz naar 2,2 kHz. Dit is handig bij het overwegen om over te schakelen naar een grotere mid / bass unit, omdat de frequentie van de mid / bass unit nauwelijks zo hoog kan zijn als de kleinere mid / bass unit.

De constructie van Monitor Audio-producten verrast ons meestal, maar dat is niet het geval. Dit zijn prachtig geconstrueerde dozen, maar ze willen geen geld uitgeven. Er zijn echter enkele leuke details, zoals het aangename zeshoekige patroon dat wordt gebruikt voor de tweetergrille en het ontbreken van driver-mounts op het voorpaneel. In de volgende alinea van deze Monitor Audio Bronze 100 recensie leest u meer over de compatibiliteit.

De compatibiliteit

De reflectiepoort is nu naar achteren verplaatst, dus leun niet met de rechterkant van de 100 tegen de achterwand om geweldige resultaten te voorkomen. Als ze op deze manier worden gebruikt, verliezen ze hun evenwicht. Hoewel deze poorten kunnen worden geblokkeerd om de basweergave te verminderen, is dit voor ons nooit een goede zaak geweest. We laten de Monitor Audio Bronze 100 liever de kamer binnen en houden de deur open. Begin met de speaker ongeveer 25 cm van de achterwand en start het experiment vanaf daar. Het is de moeite waard om ze op de luisterpositie te richten om het stereobeeld scherp te stellen, maar niet zozeer dat de doos direct op u gericht is. Monitor Audio raadt aan om de tweeters zo te richten dat ze ongeveer een meter achter de luisteraar passeren.

Speakers op dit niveau werken hard. Ze moeten kieskeurig genoeg zijn om goed te klinken op microsystemen, en tegelijkertijd moeten ze transparant genoeg zijn om ten volle te profiteren van duurdere en duurdere elektronische producten. Monitor Audio heeft het traditioneel goed gedaan, wat een moeilijke balans is. De Monitor Audio Bronze 100 specificatie is een brede industriestandaard met een gevoeligheid van 87 dB / W / m en een nominale impedantie van 8 ohm.

We hebben het referentiesysteem van Denon AVC-X3700H aangesloten op bijna alle speakers die we gebruiken. Zo’n high-end instelling zal de geluidskwaliteit van de speakers laten zien bij een onberispelijk signaal. Maar dit is natuurlijk erg belangrijk voor hoe ze werken op betaalbare apparaten, dus we gebruikten ook de Bronze 100 met de integratie van Cambridge Audio CXA61. In de volgende alinea van deze Monitor Audio Bronze 100 recensie leest u meer over de voor-en nadelen.

Conclusie

De Monitor Audio Bronze 100 heeft te maken met geniale tegenstand van bijvoorbeeld Dali Oberon 5, Q Acoustics 3030i en de Dali Kubik One. Op basis van deze concurrentie kunnen ze het simpelweg niet evenaren. Hopelijk heeft deze Monitor Audio Bronze 100 recensie u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP