Sonos PLAY:5 review

Sonos PLAY:5

4.75

De geluidskwaliteit

4.7/5

De bouwkwaliteit

4.7/5

De kenmerken

4.8/5

Voordelen

  • Door de zeer goed als beoordeling op kwaliteit ben je verzekerd van een hoge geluidskwaliteit.
  • Met extra Sonos speakers maak je eenvoudig een surround of multiroom opstelling.
  • Trueplay stemt het geluid van je speaker af op de akoestiek van je kamer.

Nadelen

  • De speakers ondersteunen geen bluetooth.

In deze Sonos PLAY:5 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sonos PLAY:5 review: voorkant

SPECIFICATIES
Type speaker: Wifi speaker | Afmetingen (b x h x d): 364 x 203 x 154 mm | Gewicht: 6,4 kg | Afstandsbediening: Nee | App functies: Equalizer | Bluetooth: Nee | IP-certificering: IP44 (Beschermd tegen spitse voorwerpen en plensdicht) | Inclusief belfunctie: Ja | Koppelbaar: Ja | Koptelefoonaansluiting: Ja | Maximale batterijduur: 0 h

Conclusie

Een erg krachtigse speaker van Sonos, maar concurrenten maken het de PLAY:5 moeilijk. Lees meer over de voor-en nadelen in de volgende alinea van deze Sonos PLAY:5 review.

VoordelenNadelen
1. Door de zeer goed als beoordeling op kwaliteit ben je verzekerd van een hoge geluidskwaliteit. 
2. Met extra Sonos speakers maak je eenvoudig een surround of multiroom opstelling. 
3. Trueplay stemt het geluid van je speaker af op de akoestiek van je kamer. 
1. De speakers ondersteunen geen bluetooth.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Sonos PLAY:5 staand

Onderaan de Sonos PLAY:5 zitten drie 10 cm mid-woofer speakers die krachtiger zijn dan dan PLAY:1 en drie tweeters aan de bovenkant. De linker en rechter tweeters zijn in de speakers geplaatst en naar de zijkant gericht om een ​​harder geluid te creëren. De grootte is 20 mm, terwijl de midden tweeter iets groter is met 23 mm. Een deel van het extra geluidsvermogen dat hier wordt gebruikt, wordt gebruikt om een speakerarray te maken, vergelijkbaar met de speakerarray in de Playbase. Dit creërt een breder geluid uit de speakers.

De Sonos PLAY:5 kan de grootste kamer in huis vullen met heerlijk geluid. Speel “Are you gonna be my girl, Jet” en de dynamische controle is duidelijk. De drums worden soepel en krachtig weergegeven. Hoewel je misschien meer inzichten en vaardigheden krijgt van sommige concurrenten, ben je toleranter voor de relatieve tekortkomingen van Spotify-tracks met een lage bitrate. Bij het spelen van “Enter Sandman, Metallica” is de stem helder en rijk aan structuur. Wat je ook speelt, de middentonen zijn duidelijk en ruis komt nauwelijks voor. Dit is een echte verbetering ten opzichte van de vorige generatie. Nog een enorme verbetering is de baskwaliteit. Hiernaast was de originele PLAY: 5 ook minder verfijnd.

Schakel over naar stereo (met een tweede apparaat) en het geluid is harder en heeft een stereo-effect. Je kunt er voor kiezen om ze op deze manier horizontaal of verticaal te plaatsen, hoewel horizontaal ongetwijfeld voor een breder geluid zorgt. In termen van stereo zul je verbeteringen in de dynamiek opmerken. De rijke basweergave wordt in deze instelling meer benadrukt, dus het kan zijn dat u de EQ-instellingen naar neutraal moet zetten. Als je de PLAY:5 vergelijkt met andere apparaten, zoals de Audio Pro A26, dan biedt het meer complexiteit dan de PLAY:5 en de details en dynamische effecten zijn ook beter. Lees meer over de bouwkwaliteit in de volgende alinea van deze Sonos PLAY:5 review.

De bouwkwaliteit

Sonos PLAY:5 bouw

De Sonos PLAY:5 ziet er anders uit en voelt anders aan dan het originele product. Het kan perfect worden geïntegreerd met andere nieuwe producten van het bedrijf, zoals de Sonos Arc of Sonos Playbase. De PLAY:5 kan op twee manieren worden geplaatst (horizontaal of verticaal naar boven). Hoewel elke iteratie van de technologie de neiging heeft om kleiner te worden, gaat de Play: 5 hier niet in mee. De breedte en hoogte zijn misschien hetzelfde als de originele breedte, maar het is wel veel dikker. De originele PLAY: 5 heeft een baspoort aan de achterkant, die de onderkant verbetert en deze zo slank mogelijk maakt. Dit betekent echter ook een opoffering, aangezien het de diepte niet kan bereiken die Sonos wil, en loopt het risico de geluidskwaliteit op bepaalde frequenties te verslechteren.

Als vervanging verloor Sonos de poort en schakelde over naar een gesloten structuur om het geluidsvolume te verhogen, waardoor de bas luider en lager kan worden. Sonos zei dat de PLAY: 5 een diepere en duidelijkere bas heeft, zelfs meer dan de Playbase. Het rooster is gemaakt van kunststof in plaats van metaal. In de originele PLAY: 5 bevond de antenne zich in een plastic basis, maar dit was niet de keuze van zijn opvolger, dus moesten er zes antennes in het hoofdgedeelte worden geplaatst.

Destijds beweerde Sonos dat de nieuwe PLAY: 5 de beste draadloze prestaties ooit biedt, hoewel deze waarschijnlijk is overtroffen door producten als de Sonos Arc. In de tweede generatie van de PLAY: 5 zijn de fysieke knoppen verloren en Sonos heeft ze vervangen door aanraakknoppen, die je nu op veel van de producten van Sonos kunt vinden. Er zijn knoppen voor afspelen / pauze en volume omhoog / omlaag, evenals de functie om naar links en rechts te schuiven om van nummer te wisselen. De enige fysieke knop op de huidige PLAY: 5 is de synchronisatieknop aan de achterkant, die zich naast de Ethernet-poort en 3,5 mm aux-ingang bevindt. Lees meer over de kenmerken in de volgende alinea van deze Sonos PLAY:5 review.

De kenmerken

Sonos PLAY:5 achterkant

Sonos heeft haar software jarenlang aangepast en de instellingen zijn erg simpel geworde. De Sonos-app leidt je door het eerste proces en het toevoegen van Sonos speakers gaat gemakkelijk. Klik in de applicatie om een ​​nieuwe speaker toe te voegen en klik vervolgens op de synchronisatieknop aan de achterkant om alle bewerkingen te voltooien. Super simpel dus. Met de introductie van de huidige PLAY: 5 verscheen de audio-optimalisatiesoftware Trueplay. Trueplay gebruikt de microfoon op de iPhone of iPad om de respons van de speakers in de kamer te meten en het geluid aan te passen. Het duurt slechts ongeveer een minuut en is zeer effectief.

Nadat u Trueplay hebt uitgevoerd, kunt u het in de instellingen in- en uitschakelen en de speakers verder aanpassen aan uw voorkeuren. We raden u aan het te proberen, met name de loudness-functie, die het aandeel en het gewicht verhoogt, maar kan resulteren in verminderde transparantie. U kunt het grootste deel van de bediening via de applicatie uitvoeren en uw favoriete streamingdiensten toevoegen en muziek zoeken die is opgeslagen op het lokale netwerk. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Sonos PLAY:5 review.

Conclusie

Een erg krachtigse speaker van Sonos, maar concurrenten maken het de PLAY:5 moeilijk. Hopelijk heeft deze Sonos PLAY:5 review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Sonos reviews:
< Sonos PLAY:3 review
< Sonos PLAY:5 review
< Sonos Arc review
< Sonos Playbar review
< Sonos Playbase review
< Sonos Port review
< Sonos Beam review
< Sonos Move review
< Sonos One review
< Sonos One SL review
< Sonos Sub 2.0 review
< Sonos Arc vs Sonos Playbar
< Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase
< Sonos aanbiedingen 2020
< Wat is de beste Sonos Speaker?
< Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?

Meer reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP