Google Wifi Mesh review

Google Wifi Mesh review

Google Wifi Mesh

4.9

Het design

4.9/5

De prestatie

4.9/5

De set-up

5.0/5

Smart-Home integratie

4.8/5

Voordelen

  • Met Multiroom wifi creëer je 1 groot wifi netwerk met een sterk signaal op 2 verdiepingen in je huis.
  • Bescherm je kinderen tegen schadelijke sites met ouderlijke controle.
  • Volgens kopers is dit wifi systeem eenvoudig te installeren.

Nadelen

  • Deze router ondersteunt alleen wifi 5, je draadloze internet is daardoor minder stabiel als je met veel apparaten tegelijk online bent dan met wifi 6.
  • Dit Multiroom wifi systeem heeft geen aparte frequentie voor communicatie tussen stations, hierdoor kan je internet trager worden.

In deze Google Wifi Mesh review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Google Wifi Mesh review-1

SPECIFICATIES
Totale wifi snelheid: 1900 Mbps | Simultaneous tri-band | Wireless AC | Gigabit (Tot 1000 Mbps)

Conclusie

De Google Wifi Mesh (3-Pack / mogelijkheid t/m 5-pack) voorziet twee verdiepingen van een middelgroot huis van sterke en stabiele wifi-signalen. De drie stations op deze router communiceren met elkaar om een ​​netwerk te vormen. De slimme satellieten van Google bouwen netwerken op en zorgen te allen tijde voor een stabiele internetverbinding zonder dat je zelf de instellingen hoeft te wijzigen. De frequentie verandert bijvoorbeeld elke 5 minuten. Wil je iets veranderen aan je router? Dit kan worden gedaan door een goed gedefinieerde applicatie. Houd jouw kind bijvoorbeeld verbonden en heb na bedtijd geen toegang tot draadloos internet. Of geef prioriteit aan een specifiek apparaat. Stel bijvoorbeeld een uitzending in op je smart tv zodat deze altijd werkt. Ook als je veel downloadt.

VoordelenNadelen
1. Met Multiroom wifi creëer je 1 groot wifi netwerk met een sterk signaal op 2 verdiepingen in je huis. 
2. Bescherm je kinderen tegen schadelijke sites met ouderlijke controle.
3. Volgens kopers is dit wifi systeem eenvoudig te installeren.
1. Deze router ondersteunt alleen wifi 5, je draadloze internet is daardoor minder stabiel als je met veel apparaten tegelijk online bent dan met wifi 6. 
2. Dit Multiroom wifi systeem heeft geen aparte frequentie voor communicatie tussen stations, hierdoor kan je internet trager worden.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Het design

Google Wifi Mesh review

Dit Google Wifi apparaat heeft een diameter van 4,1 cm en een lengte van 2,7 cm, dus het is erg klein en kan worden verborgen op een plank. Net als de AmpliFi HD heeft elk Google Wifi apparaat een LED ring om de status aan te geven. De LED kan worden gedimd of uitgeschakeld. Het licht blauwachtig wit op als alles goed werkt, maar wordt oranje als de internetverbinding wegvalt. Google Wifi kan echter niet fungeren als een 1,6-inch AmpliFi HD-touchscreen, klok of visuele netwerkmonitor. Je kan een Google Wifi eenheid kopen voor circa 100 euro of een set van drie voor circa 250 euro. In vergelijking met andere netwerkrouteringssystemen zoals AmpliFi zijn ze circa 300 tot 400 euro. Het Google Wifi systeem is gebouwd op 2×2 MIMO-technologie en rond elk apparaat zit een serie van vijf antennes (4 wifi en 1 bluetooth).

Elke Google Wifi node beslaat 1500 vierkante meter, meer dan genoeg voor de meeste huizen. In theorie kunnen drie Google Wifi-apparaten een huis van 4.500 vierkante meter dekken. Je kan maximaal 4 satellieten aansluiten en in totaal maximaal 5 zendpunten om de extra ruimte te dekken. Aan de onderkant van elk Google Wifi-apparaat bevindt zich een USB-C stroompoort en een Gigabit Ethernet-poort om jouw router aan te sluiten op uw breedbandmodem thuis en op jouw netwerkapparaat voor gegevensopslag, printer of LAN-switch. Voor apparaten die fungeren als extenders in plaats van routers, kunnen beide Ethernet-poorten worden aangesloten op het lokale apparaat. Als je een combinatie van modem en router gebruikt, moet je de router functie uitschakelen om Google Wifi te gebruiken.

Google Wifi Mesh review

Er is echter geen USB 2.0-poort om jouw Google Wifi-station op jouw lokale printer of opslagstation aan te sluiten. Als je zo’n apparaat wilt gebruiken, moet je dit wijzigen in een netwerkapparaat. Aangezien elk Google Wifi-apparaat fysiek identiek is, kan het worden geconfigureerd als router in een netwerkrouterconfiguratie. Google Wifi is ook achterwaarts compatibel met de vorige router van Google, OnHub, dus je kan een of meer Wifi-apparaten als nodes toevoegen om het bereik van OnHub uit te breiden.

De prestatie

Google Wifi Mesh review

Elk Google Wifi-apparaat heeft een 710 MHz ARM-gebaseerde quad-coreprocessor, 512 MB RAM en 4 GB SSD-opslag. Volgens Google is een intern netwerk tussen drie of meer knooppunten een echt netwerk in de zin van dat elk knooppunt equivalent is en signalen tussen satellietknooppunten kan verzenden zonder door een routerknooppunt te gaan. We konden dit in onze eigen tests niet bevestigen of weerleggen, maar de signalen van sommige mesh systemen circuleerden overal, maar de wifi was stabiel en consistent.

De set-up

Google Wifi Mesh review

Google Wifi loopt bijna voorop in de wereld waar alle nieuwe mesh-routersets het installatieproces verder proberen te vereenvoudigen. Dus kennis van netwerk-, internet- of computertechnologie is niet vereist. Je hebt wel een Google-account nodig. Nadat we het Google Wifi-apparaat dat we als router willen gebruiken met de lichtnetadapter en breedbandmodem hebben verbonden, hebben we de Google Wifi-app op onze Apple iPad Pro 12.9 (2021) geladen en geopend. We hebben iOS 8+ applicaties, maar zoals de meeste mesh routersystemen, hebben ze geen manier om het apparaat op te starten vanaf een laptop, Macbook of online interface. Je moet de code op jouw Google Wifi-apparaat schrijven of de QR-code opnemen. De interface maakt snel een bluetooth verbinding met je mobiele telefoon of tablet. Wanneer je zich aanmeldt met jouw Google-account, zal de app jouw apparaat vinden en je vragen om de locatie van jouw apparaat te selecteren of erop te tikken. Ten slotte moet je een netwerknaam en wachtwoord maken. Na het snelle herladen begon het netwerk gegevens te leveren. Het duurde elk 10 minuten om de mesh-extensies toe te voegen. Ten slotte gaf de software een overzicht van de configuratie en voerde netwerktests uit. In totaal duurde het 20 minuten om het huis met gegevens te vullen. De Google Wifi Mesh Kit bevat een jaar garantie en talloze online bronnen, van video’s tot tutorials.

Smart-Home integratie

Google Wifi Mesh review

Net als bij de AmpliFi HD-applicaties, werkt het installatie scherm van de Google Wifi-app in portretmodus. Het hoofdscherm bewaakt het netwerk, geeft aan dat het apparaat is aangesloten en stelt je in staat om de instellingen van het gastnetwerk te configureren. Je kan op elk moment een netwerkonderzoek uitvoeren. In het gedeelte Instellingen is er een manier om prioriteit te geven aan welk systeem de gegevens als eerste ontvangt. Ook bedien je domotica apparaten zoals slimme thermostaten en sloten direct via IFTTT. Hoewel de meeste mesh-routersystemen de standaard Amazon Alexa aanbevelingen kunnen accepteren, is er geen manier om met de spraakassistent te communiceren. Hoewel Google een moederbedrijf deelt met Nest Labs, is IFTTT de enige manier waarop Google in de nabije toekomst kan communiceren met Nest Cam en SmartThermostat. Met de Google Wifi-app kan je port forwarding beheren en je favoriete DNS-server configureren. De netwerkconfiguratie is echter eenvoudig in vergelijking met sommige traditionele routers. Het heeft alleen de mogelijkheid om de router opnieuw te laden, fabrieksinstellingen uit te voeren en andere extensies toe te voegen. Google Wifi ondersteunt statische IP-adressen en je kan zelfs IP-adressen reserveren voor belangrijke LAN-accessoires. Het mist ook de bedieningselementen die standaard worden geleverd met krachtige traditionele routers, zoals de mogelijkheid om het zendvermogen aan te passen en kanaalbreedtes te wijzigen. Google Wifi gebruikt momenteel geen IP-adres van versie 6, maar Google werkt aan een update om deze functie toe te voegen.

Conclusie

De Google Wifi Mesh (3-Pack / mogelijkheid t/m 5-pack) voorziet twee verdiepingen van een middelgroot huis van sterke en stabiele wifi-signalen.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Google Wifi Mesh review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze “Google Wifi Mesh review” blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP