Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review

Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review

Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021)

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De beeldkwaliteit

5.0/5

De kenmerken

4.8/5

Voordelen

  • Dankzij het OLED scherm en het 10 bit paneel heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
  • De slimme Cognitive Processor XR analyseert razendsnel wat je kijkt en verbetert zo de beeld- en geluidsweergave van de tv.
  • Het Acoustic Surface geluidssysteem levert een realistische en ruimtelijke geluidsweergave.

Nadelen

  • Het OLED scherm bereikt een minder hoge helderheid dan die van de Sony Bravia OLED XR-55A90J.

In deze Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review

SPECIFICATIES
55 inch | 4K UHD | Smart TV | Google TV | 100 Hz | OLED | HDR | 4 x HDMI | 2021

Conclusie

Geniet van je films en series met de Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021). Deze indrukwekkende OLED Google TV wordt aangedreven door de nieuwste Bravia XR cognitieve processor. Deze revolutionaire processor analyseert gegevens en verbetert beelden op dezelfde manier als het menselijk oog. Het geheugen en het denkvermogen van deze processor zijn hetzelfde als de manier waarop het menselijk brein werkt. Deze 55-inch tv herkent individuele objecten op het scherm en past kleur, helderheid en contrast aan op basis van deze objecten. XR OLED-technologie biedt ongelooflijk levensechte beelden met meer diepte, levensechte texturen en rijke zwarttinten. Via Sony’s unieke Bravia Core-platform heb je toegang tot de nieuwste films met IMAX-mogelijkheden. Op deze manier kan je films beleven zoals in een bioscoop.

VoordelenNadelen
1. Dankzij het OLED scherm en het 10 bit paneel heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren. 
2. De slimme Cognitive Processor XR analyseert razendsnel wat je kijkt en verbetert zo de beeld- en geluidsweergave van de tv. 
3. Het Acoustic Surface geluidssysteem levert een realistische en ruimtelijke geluidsweergave. 
1. Het OLED scherm bereikt een minder hoge helderheid dan die van de Sony Bravia OLED XR-55A90J.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review

Sony OLED gebruikt al heel lang een geluid genaamd Acoustic Surface Audio. Dit omvat het gebruik van actuatoren die het hele scherm laten trillen in plaats van traditionele speaker drivers, hoewel een meer typische subwoofer wordt gebruikt om de bas op te vullen. Het systeem van de XR-55A80J beschikt over Acoustic Surface Audio+, en heeft net als de A90J maar de helft van het vermogen (in totaal 30 Watt), wat duidelijk wordt in de demonstratie. Het is niet zo dat de A80J geen hard geluid kan maken, maar er zit niet heel veel kracht en diepte in. De actuatoren doen gebruikelijk uitstekende werk, door audio te koppelen aan de actie op het schermgeluid. Het geluid is misschien niet zo breed als de Sony OLED XR-55A90J (2021), maar de A80J is nog steeds in staat om het effect tot ver buiten de randen van de televisie uit te breiden, en doet goed werk met heldere surround sound effecten. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review.

De bouwkwaliteit

Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review

Het verschil tussen Sony’s 2021 model en LG is dat ze het bedrijfslogo op de onderkant hebben gedrukt, maar het is subtiel en bijna onzichtbaar. Het A90J model presenteert een unieke esthetische houding. In zijn ondersteunende positie steken haar voetjes uit de linker- en rechterrand van het scherm, waardoor de totale hoogte minder dan een millimeter is. Deze voetjes kunnen worden omgekeerd, waardoor de televisie een soundbar vriendelijk model wordt. De voetjes van de A80J zijn vrij elegant en de televisie neemt een breedte in van 69 cm. Omdat er geen backlight is, is het paneelgedeelte van een OLED tv altijd erg dun, maar de tv is meer dan alleen een paneel en verwerkingshardware, want de speakers en connectoren moeten nog geïnstalleerd worden. Daarom heeft deze tv een plastic behuizing die aan de achterkant van het scherm is bevestigd. De schaal van de A80J is wat dikker dan de A90J en de totale diepte is 5,3 cm (2,1 inch), terwijl de A90J 4,1 cm (1,6 inch) meet. Lees meer over de beeldkwaliteit in het volgende deel van deze Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review.

De beeldkwaliteit

Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review

Hoewel LG’s OLED modellen uit 2021 meestal de voorkeur geeft aan pikzwart, is de Sony XR-55A80J meer geneigd tot schaduwdetails en zoekt het naar extra tonen in de donkerste delen van de beelden. Natuurlijk kan het nog steeds volledig zwart zijn als dat nodig is, en wanneer het wordt gecombineerd met extra heldere reflecties, zal het een opwindende dynamische kijkervaring opleveren. Afgaande op de algehele helderheid en details is de XR-55A80J min of meer alledaags. Het is vergelijkbaar met het XR-55A90J model. Deze scherpte, gecombineerd met het indrukwekkende vermogen om de kleinste details te tonen, zorgt ervoor dat de beelden perfect in elkaar overlopen.

Bij het hanteren van bewegingen bleek de A80J net zo goed te zijn als de A90J, en daarom is het beter dan elke andere niet Sony televisie die we hebben getest. Alleen 4K HDR wordt ondersteund, dus het goede nieuws is dat de A80J ook volledig gebruik kan maken van SDR signalen met een lagere resolutie. Wat vooral verrassend is, is de flexibiliteit van deze inhoud. Of je nu naar “A Fall From Grace” kijkt op 1080p Blu-ray, of naar “6 Underground” in 4K, de beelden zijn echt prachtig. Alle factoren in overweging nemend, is de A80J in principe hetzelfde als de A90J op het gebied van graphics. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review.

De kenmerken

Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review

In tegenstelling tot traditionele speaker aansluitingen heeft de A80J dezelfde aansluitingen als de A90J, zowel qua positionering als specificaties. Dit betekent dat je antennes, ethernet- en glasvezelpoorten krijgt, evenals drie USB’s en vier HDMI’s. Van deze HDMI’s zijn er twee standaard HDMI 2.0-specificaties, en twee zijn HDMI 2.1-gecertificeerd. Qua bandbreedte zijn die 2.1 verbindingen het beste, met een datasnelheid van 48 Gbps, maar de televisie ondersteunt niet alle kenmerken die concurreren met HDMI 2.1 tv’s. De grootste is VRR, die Sony heeft beloofd op te nemen. Standaard ondersteunt de tv 4K op 120Hz. Als ALLM is ingeschakeld, wordt Dolby Vision uitgeschakeld, wat resulteert in Dolby Atmos geluidsverlies. Als je een Xbox Series S of X hebt, zal de incompatibiliteit van deze verschillende geavanceerde functies en de noodzaak om er regelmatig tussen te schakelen frustrerend zijn.

Dit model is compatibel met HGiG, waardoor de beelden indrukwekkender en nauwkeuriger worden voor HDR games. Het is ook vermeldenswaard dat één van de HDMI 2.1 ingangen ook een eARC / ARC-uitgang is, dus als je eARC / ARC moet gebruiken om audio naar je AV-receiver of soundbar zoals je Sonos Arc te sturen, is er maar één high-fidelity invoer. Op dit moment zal dit alleen een probleem zijn voor de weinige gelukkigen die zowel PS5 als Xbox Series S/X hebben, maar HDMI 2.1-bronnen kunnen na jaren dienst vaker voorkomen.

Het goede nieuws is dat deze tv dezelfde XR-cognitieve processor chip heeft als de A90J, die zijn mogelijkheden voor kunstmatige intelligentie uitbreidt. Het wordt gecombineerd met wat Sony cognitieve intelligentie noemt. Kunstmatige intelligentie analyseert audio- en videosignalen en maakt gebruik van op machine learning gebaseerde gegevens, terwijl cognitieve intelligentie een menselijker perspectief wil toevoegen om AV-prestaties te identificeren en te verbeteren. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review.

Conclusie

Geniet van je films en series met de Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021). Dit is één van de beste 55-inch OLED Bravia Tv’s op de huidige markt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) review blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP