Sonos Arc vs Sonos Playbar

Winnaar: Sonos Arc

4.95

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.9/5

De geluidskwaliteit

5.0/5

Voordelen

  • Dolby Atmos stuurt effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt.
  • Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.
  • Via Trueplay stem je het geluid van je speaker af op de akoestiek van de kamer.

Nadelen

  • De soundbar beschikt niet over bluetooth waarmee je jouw smartphone met de bar verbindt.

Is het de moeite waard om te upgraden? Lees in deze Sonos Arc vs Sonos Playbar blog of het de moeite waard is om over te schakelen naar de Sonos Arc. We hebben het voor je getest! Sonos heeft een nieuwe soundbar aan zijn productlijn toegevoegd ter vervanging van de 7 jaar oude Sonos Playbar, en veel mensen zullen zich afvragen of ze moeten upgraden. Binnen zeven jaar zullen er immers veel dingen gebeuren op technisch gebied, en Sonos Arc introduceert een aantal functies die op dat moment niet mogelijk waren. Daarom concentreren we ons op het verschil tussen de nieuwe en oude producten in de Sonos-serie om u te helpen een beslissing te nemen over de upgradebeslissing. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Het ontwerp en verbindingen

Sonos Arc

Sonos Arc voorkant

SPECIFICATIES
Afmetingen: 1141,7 x 87 x 115,7 mm (BXHXD) | Wifi Ja | HDMI-ingangen: 1 | HDMI-uitgangen: 1 | HDMI ARC: 1

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Sonos Playbar

Sonos Playbar bovenkant

SPECIFICATIES
Audioformaat: Dolby Digital 5.1 | Bluetooth: Nee | NFC: Nee | Wifi: Ja | Totaal vermogen: 100 Watt | Gewicht: 5,4 kilo | Afmetingen: 900 x 85 x 140 mm (b x h x d)

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De Sonos Arc evenals de Sonos Playbar vereisen breedband en stroom. In vergelijking met de Sonos Playbar vertegenwoordigt de Sonos Arc een grote ontwerpreflectie, maar als je kijkt naar andere producten in de huidige Sonos speakerfamilie is dit zeker niet het geval. Het maakt gebruik van vloeiende rondingen en elliptische uiteinden en overtreft de vorige vierkante soundbar. Wanneer ze aan een muur of plat op een televisie-kast zijn geïnstalleerd, kunnen beide modellen goed werken. De Sonos Arc is iets groter, langer en hoger, maar de diepte is kleiner. De vorm van de Sonos Playbar zorgt ervoor dat wanneer het plat is, hij een heel ander uiterlijk geeft dan onder de televisie en de Sonos Arc in beide vormen hetzelfde uiterlijk heeft.

Ze zijn anders als het gaat om de verbindingen. De HDMI-poort van de Sonos Arc ondersteunt HDMI eARC. De Sonos Playbar daarentegen heeft een enkele optische digitale audio-ingang. Als het nog steeds je favoriete verbinding is, kun je inderdaad een optische audio-adapter op de Sonos Arc krijgen, maar tegenwoordig ondersteunen de meeste televisies HDMI ARC of eARC vanaf ten minste één van hun poorten. Beide soundbars kunnen worden aangesloten op uw thuisnetwerk via Ethernet of Wi-Fi. Sonos Arc heeft echter twee kleuren: zwart en wit. De Sonos Playbar is alleen verkrijgbaar in zwart.

De geluidskwaiteit: Sonos Arc vs Sonos Playbar

Sonos Arc: 8 woofers, 3 tweeters – met Dolby Atmos
Sonos Playbar: 6 mid-range woofers, 3 tweeters

Beide modellen hebben een digitale klasse D-versterker die bij de speaker past. Er is een merkbaar verschil in het geluid tussen de twee soundbars, vooral omdat de Sonos Arc de eerste Sonos-speaker is die Dolby Atmos-ondersteuning gebruikt. De Sonos Playbar is nog steeds een uitstekend geluidssysteem, met een luidsprekerarray met zes midrange-drivers, drie tweeters en negen Klasse D-versterkers. De twee drivers hebben aan beide uiteinden een bepaalde hoek om een ​​breder geluidsveld te bieden, vooral in combinatie met de front links en rechts drivers. Het middenkanaal wordt aangestuurd door twee woofers en een tweeter om precieze en heldere vocalen te bereiken.

Het is in feite een 3.0-systeem dat kan worden gecombineerd met een paar afzonderlijke Sonos One SL speakers en de Sonos Sub 2.0 van het bedrijf om het meer op een thuisbioscoopopstelling te laten lijken. Aan de andere kant is de Sonos Arc opnieuw afgesteld om een ​​meer 5.0.2-ervaring op dezelfde soundbar te bieden. De meest linkse en meest rechtse drivers hebben een grotere hoek om bredere zijkanalen te bieden, terwijl de front launch drivers kunnen worden gebruikt voor de middelste, linker en rechterkanalen.

Dit keer zijn er nog twee stuurprogramma’s die naar boven wijzen, waardoor het hoogtekanaal ontstaat dat nodig is voor Dolby Atmos. Deze stuiterende extra soundtracks van het plafond naar de luisterpositie kunnen je verder onderdompelen in bijvoorbeeld films en Atmos-muziek. Dit keer zijn er in totaal 8 ovale woofers, plus 3 tweeters, elk bediend door een van de 11 Klasse D-versterkers. Op dezelfde manier kun je andere Sonos speakers (of b.v. Play:5) toevoegen om als echte achter- / surroundkanalen en Sub te fungeren.

De kenmerken

Sonos Arc: HDMI eARC met HDMI CEC en automatische synchronisatie, Alexa en Google Assistant aan boord
Sonos Playbar: IR-ontvanger

In veel opzichten is de Sonos Playbar een heel “dom” systeem vergeleken met de Sonos Arc. Het is natuurlijk een Sonos-speaker, dus hij is aan te sluiten op een Sonos-controller / app en kan, net als alle Sonos-apparaten, streaming muziek afspelen. Omdat het echter wordt gemaakt via een optische verbinding met een televisiee (of AV-ontvanger).

Door middel van een HDMI-aansluiting is de Sonos Arc krachtiger. Vooral met HDMI eARC-ondersteuning. HDMI eARC voegt veel extra voordelen toe. Het ondersteunt niet alleen de bandbreedte die nodig is om Dolby Atmos-soundtracks te leveren, maar ook een tweerichtingsverbinding, zodat de Sonos Arc ook met de televisie kan communiceren. Hierdoor kan HDMI CEC tussen apparaten werken, waardoor je alleen een afstandsbediening nodig hebt om deze op beide apparaten te gebruiken. De afstandsbediening van uw televisie kan bijvoorbeeld alle functies van de Sonos Arc bedienen.

Het volume van de Sonos Playbar is alleen te regelen via de Sonos applicatie en de Sonos Arc (ook met IR sensor) biedt meer mogelijkheden. Een andere nieuwe functie van de Sonos Arc is stembesturing. Net als de Sonos Move ondersteunt de Sonos Arc ook Amazon Alexa en Google Assistant. Dit betekent dat u vier farfield-microfoonarrays kunt gebruiken om opdrachten te geven en twee stemassistenten vragen te stellen. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze “Sonos Arc vs Sonos Playbar” blog.

Conclusie: Sonos Arc vs Sonos Playbar

De Sonos arc is het eerste Sonos-product dat Dolby Atmos gebruikt en met een echte naar boven gerichte driver. Dit betekent dat het een duidelijk voordeel heeft ten opzichte van zijn voorganger. En bedenk ook de HDMI eARC-ondersteuning, Amazon Alexa en Google Assistant! Wij hebben al een winnaar gekozen, de Sonos Arc! Hopelijk heeft deze “Sonos Arc vs Sonos Playbar” blog u geholpen!

Meer Sonos reviews:
< Sonos PLAY:3 review
< Sonos PLAY:5 review
< Sonos Arc review
< Sonos Playbar review
< Sonos Playbase review
< Sonos Port review
< Sonos Beam review
< Sonos Move review
< Sonos One review
< Sonos One SL review
< Sonos Sub 2.0 review
< Sonos Arc vs Sonos Playbar
< Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase
< Sonos aanbiedingen 2020
< Wat is de beste Sonos Speaker?
< Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP