SONY 8K KD-75ZH8 (2020) Review

SONY 8K KD-75ZH8 (2020) Review

SONY 8K KD-75ZH8 (2020)

4.85

De geluidskwaliteit

4.8/5

De bouwkwaliteit

4.8/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Kleine details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de 8K UHD resolutie.
  • Je bekijkt met deze tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.
  • Door full array local dimming zijn de zwarte delen van het beeld echt zwart.

Nadelen

  • De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.
  • Er is nog maar weinig beeldmateriaal in 8K beschikbaar.

In deze SONY 8K KD-75ZH8 (2020) Review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

SONY 8K KD-75ZH8 (2020) Review - Woonkamer

SPECIFICATIES
Schermtype: LCD met directe LED-achtergrondverlichting | Resolutie: 8K | Besturingssysteem Android TV: 9.0 | HDR-formaten: HDR10, Dolby Vision, HLG | HDMI: x4 | USB: x3 | Optisch: 1

Voor-en nadelen: SONY 8K KD-75ZH8 (2020)

VoordelenNadelen
1. Kleine details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de 8K UHD resolutie.
2. Je bekijkt met deze tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.
3. Door full array local dimming zijn de zwarte delen van het beeld echt zwart.
1. De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.
2. Er is nog maar weinig beeldmateriaal in 8K beschikbaar.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

SONY 8K KD-75ZH8 (2020) Review - Voorkant

Sony is de afgelopen jaren erg creatief geweest met het geluid van hun televisies, met name door het hele paneel van haar OLED-tv’s in één grote luidspreker te veranderen. LCD-modellen zoals de KD-75ZH8 kunnen de functie genaamd Acoustic Surface Technology niet uitvoeren, maar Sony probeerde het effect te reproduceren door een paar tweeters te gebruiken om het beeld samen te stellen. Deze worden gebruikt in combinatie met de twee pre-drivers die onderaan zijn geïnstalleerd, zodat het geluid rechtstreeks van het scherm lijkt te komen.

De SONY 8K KD-75ZH8 is helder en verbindt beelden en geluiden op een zeer aantrekkelijke manier. Dolby Atmos wordt ondersteund en gebruikt in combinatie met de akoestische automatische kalibratiefunctie om de audioprestaties van uw luisterkamer te verfijnen, zonder concessies te doen aan de directheid. Er zijn maar weinig televisies met een geïntegreerd geluidssysteem die de gehele kamer zo effectief kan vullen met geluid.

De beeldkwaliteit

SONY 8K KD-75ZH8 (2020) Review - Zijkant

Vergeleken met de Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020) zijn de prestaties van de KD-75ZH8 een beetje vlak. Sony kan niet dezelfde bewerking uitvoeren en het beeld springt niet op dezelfde manier eruit. Echter kan bijna niemand kan tippen aan de prestaties van de KD-75ZH8. De randen zijn niet zo scherp als die van de Samsung Q950TS, maar de presentatie heeft een erg vloeiend en subtiel effect. Misschien wel de grootste bijdrage van het naturalisme van de Sony KD-75ZH8 is de kleurweergave. Het heeft een verbazingwekkende kracht, maar is ook heel erg subtiel, en biedt voor elk personage een unieke huidskleur, en de andere kleuren zijn ook erg overtuigend. Anderen modellen zijn misschien effectiever in het trekken van de aandacht van mensen, maar Sony biedt kleuren op een manier die maar weinigen kunnen evenaren.

Smart Menu Sony Televisie

Tijdens het kijken van de film “The Blackout” is het beeld gedetailleerder dan de Samsung QLED 8K 75Q950TS (2020). Wanneer je overschakelt naar Standard Definition materiaal, worden deze kwaliteiten met Full HD content grofweg vertaald. We spelen de film “The King” af met duidelijke en gedetailleerde prestaties, wat indrukwekkend is als je kijkt naar de hoeveelheid beeldinformatie die door de televisie zelf wordt gegenereerd. Het is nog steeds erg natuurlijk en overtuigend, vooral als het om kleur gaat.

De kenmerken

Hoek beeldscherm

In de doos van de KD-75ZH8 televisie zit veel plastic panelen die aan de achterkant van de set kunnen worden bevestigd om de verbinding te verbergen. Deze aansluitingen bevatten vier HDMI-aansluitingen, waarvan er één HDMI 2.1-gecertificeerd is. Je kunt ervan uitgaan dat dit betekent dat het een volledige reeks geavanceerde HDMI-functies heeft, maar dat is niet het geval: KD-75ZH8 heeft 8K @ 60Hz, maar 4K @ 120Hz, eARC. VRR en ALLM gaat verloren. Het ontbreken van deze twee kenmerken zal teleurstellend zijn voor de volgende generatie gamers: Xbox Series X gebruikt beide features tegelijkertijd, terwijl PS5 in de nabije toekomst een VRR-update zal ondergaan.

Naast de andere specificaties van de meeste Sony televisies, gebruikt de 75ZH8 Android als besturingssysteem. Net als alle Android televisies wordt het Android-gedeelte geïnstalleerd via een krachtiger kernbesturingssysteem. Het biedt bijvoorbeeld een iets andere gebruikerservaring in vergelijking met Samsung en LG. Android TV biedt Chromecast en Google Assistant (ook Alexa).

Pootjes televisie

Qua applicaties zijn de instellingen van Android TV redelijk. Netflix, Amazon Prime Video, Disney +, Apple TV, Google Play Movies en Rakuten bestaan ​​allemaal, ondersteunen in ieder geval HDR10, de meeste ondersteunen Dolby Vision. Qua muziek zijn Spotify, Tidal en Deezer geïntegreerd, terwijl Apple Music en Amazon Music dat niet doen, maar je kunt Chromecast gebruiken om deze muziek van apps op je telefoon naar je televisie te casten. In termen van kerntechnologie is de ZH8 een lcd-tv met een directe led-achtergrondverlichting en maakt gebruik van de Picture Processor X1 Ultimate-chip, de krachtigste processor van Sony.

Conclusie

De SONY 8K KD-75ZH8 (2020) presteert erg goed, wat vooral indrukwekkend is, zijn de realistische beeldprestaties en het indrukwekkende geluid. 8K televisies zijn erg populair, alleen is er weinig 8K-inhoud beschikbaar, dus houdt daar rekening mee!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze SONY 8K KD-75ZH8 (2020) Review u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze SONY 8K KD-75ZH8 (2020) Review? Bekijk hieronder meer reviews!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP