Open-Back Versus Closed-Back Koptelefoons

Open-Back Versus Closed-Back Koptelefoons

Welkom bij deze blog Open-Back Versus Closed-Back Koptelefoons! We beginnen bij het begin; hoofdtelefoons hebben vier hoofdtypen;

Over-ear koptelefoons zijn de koptelefoons waaraan de meeste mensen denken als ze het woord koptelefoon horen. Ze worden geleverd met een grotere hoofdband en kunnen je oren volledig omringen. Deze hoofdtelefoons zijn het meest comfortabel en hebben een betere geluidskwaliteit dan andere soorten hoofdtelefoons, maar vanwege hun grote formaat en relatief hoge prijs zijn ze niet geliefd bij iedereen. Over-ear koptelefoons zijn onderverdeeld in twee typen: gesloten koptelefoons en open koptelefoons. Deze twee typen staan ​​centraal in dit artikel. Omdat over-ear koptelefoons redelijk duur zijn, moet u van tevoren weten welke functies elke koptelefoon heeft.

Open-Back (Open) koptelefoons

AiAiAi TMA-2 DJ Preset

Open-Back koptelefoons hebben perforaties aan de achterkant van de behuizing (daarom worden ze “Open koptelefoons” genoemd). Deze perforaties kunnen verschillende patronen hebben op verschillende koptelefoons, maar het gemeenschappelijke patroon is een horizontaal raster. Deze perforaties zorgen ervoor dat lucht (en indirect geluid) gemakkelijk in en uit de oortelefoonhoes kan stromen. Tijdens dit proces komt er ook wat extern geluid in je oren.

Het belangrijkste voordeel van open koptelefoons ten opzichte van gesloten koptelefoons is dat ze een zeer natuurlijke en ruimtelijke geluidservaring bieden. Als u naar een soundtrack luistert van een open koptelefoon, voelt u zich als een muzikant die de soundtrack in uw omgeving afspeelt. Deze “openheid” dwingt veel audiofielen om audiobestanden van hoge kwaliteit af te spelen in een rustige omgeving.

De omgeving van deze koptelefoon is erg belangrijk. Je kunt ze thuis of op bijvoorbeeld kantoor gebruiken, maar het is een heel slecht idee om ze mee te nemen als je door drukke straten loopt, omdat dit teveel omgevingslawaai veroorzaakt. Omdat ze ook wat geluid lekken uit de oorkussens, is het niet ideaal om ze te gebruiken in bibliotheken of het openbaar vervoer.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Closed-Back (Gesloten) Koptelefoons

SONY WH-CH710N Zwart

In tegenstelling tot open koptelefoons hebben gesloten koptelefoons een robuust uiterlijk zonder perforaties (daarom worden ze “Gesloten koptelefoons” genoemd). In vergelijking met open modellen is het belangrijkste voordeel dat ze een zekere mate van geluidsisolatie bieden en dat er geen lucht door de koptelefoonkussens kan gaan. Veel mensen verwarren geluidsisolatie en ruisonderdrukkingstechnologieën, maar het zijn twee heel verschillende dingen. Ruisonderdrukking verwijst naar verschillende mechanismen die in sommige hoofdtelefoons zijn geïmplementeerd en die omgevingsgeluid in de omgeving kunnen negeren. Aan de andere kant houdt geluidsisolatie verband met de fysieke kenmerken van de hoofdtelefoons, omdat je grote oorkappen hebt die je oren volledig omsluiten en de buitenkant van de oortelefoonhoes stevig is.

Het omgevingsgeluid van buitenaf wordt volledig geblokkeerd en het koptelefoongeluid kan alleen je oren bereiken. Dit is de reden waarom veel audiofielen de luisterervaring van een gesloten koptelefoon omschrijven als “Closed-back”, omdat je volledig geïsoleerd bent van de rest van de wereld. Hoewel gesloten koptelefoons niet zo natuurlijk klinken als open koptelefoons, zijn ze geschikt voor woon-en werkverkeer, in de bibliotheek of overal waar je mensen niet wilt storen. Andere gebieden waar een gesloten koptelefoon nuttig kan zijn, is onder meer studio-opnames. Ze stellen je in staat te luisteren naar wat er wordt opgenomen zonder omgevingsgeluid van de microfoon op te pikken. Houd er ten slotte rekening mee dat uw oren warm kunnen worden als u te lang een gesloten hoofdtelefoon draagt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Semi-Open (Halfopen) koptelefoons

In de afgelopen jaren zijn fabrikanten begonnen met het produceren van een ander soort koptelefoon; die Semi-Open (halfopen) koptelefoons worden genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, bevinden ze zich tussen gesloten koptelefoons en open koptelefoons. Hoewel ze eruit zien als gesloten hoofdtelefoons, kunnen ze wat lucht tussen de hoofdtelefoons heen en weer laten. Halfopen koptelefoons hebben een hogere isolatie en minder lekkage dan Open koptelefoons, maar ze hebben een lagere isolatie en meer lekkage dan een gesloten koptelefoon. Hoewel sommige mensen je zullen adviseren om bij halfopen koptelefoons weg te blijven, zullen anderen adviseren het beste van twee werelden samen te voegen.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Conclusie

Hopelijk weet u nu het verschil tussen Open-Back Versus Closed-Back Koptelefoons! Nu kunt u hopelijk een juiste beslissing maken en niet uw geld “verspillen” aan de verkeerde elektronica. Succes met het uitzoeken van uw nieuwe koptelefoon!

Hopelijk heeft deze “Open-Back Versus Closed-Back Koptelefoons” blog u geholpen! Wilt u meer reviews lezen naast deze “Open-Back Versus Closed-Back Koptelefoons” blog?, klik dan hieronder.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP