Beste Over-ear koptelefoons 2021

Favoriete Over-ear koptelefoon van de auteur: Grado Prestige SR80e - Koptelefoon - Zwart

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.8/5

Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk.
  • Hemels geluid.

Nadelen

  • Vaste kabel.

Als je graag naar muziek luistert, moet je een koptelefoon dragen! Ja, oordopjes / in-ear koptelefoons zijn draagbaar en hebben een kleinere vormfactor, maar in de echte geluidskwaliteit (vanwege grotere geluidsdrivers) kunnen ze niet concurreren met over-ear koptelefoons. Niet alleen kan een over-ear koptelefoon u een uitstekende passieve isolatie bieden, het comfort en het geluidsveld zijn ook hoger. Door de grotere afstand tot het trommelvlies zijn in-ear koptelefoons (meestal) veel minder schadelijk voor het gehoor. Maar wat zijn de beste Over-ear koptelefoons 2021? In deze blog komt u het te weten!

Beste Over-ear koptelefoons 2021: dit is onze top 4

#1 / #4: Grado Prestige SR80e – Koptelefoon – Zwart
#2 / #4: AKG Pro Audio K72
#3 / #4: Audio-Technica ATH-M50xBT
#4 / #4: Sony WH-1000XM4 – Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling – Zwart

#1 / #4: Grado Prestige SR80e – Koptelefoon – Zwart

Beste Over-ear koptelefoons 2021 - Grado Prestige SR80e - Koptelefoon - Zwart

SPECIFICATIES
On-ear | Batterijduur: 0uur | Geschikt voor: Dagelijks gebruik | 309 gram | Geen Bluetooth

Een verdiende eerste plek in deze lijst met de beste Over-ear koptelefoons 2021! De GRADO SR80e is de derde iteratie van de SR80-serie en is een uitstekende keuze voor een over-ear koptelefoon. Het heeft een retro design, ronde oorkappen bedekt met grote schuimrubberen oorkussens. Deze schuimrubberen oorkussens zijn zeer comfortabel. Het goede nieuws is dat deze oorkussens vervangbaar zijn, maar dat u zelf andere accessoires moet aanschaffen. De metalen pinnen en grillafdekkingen die de oorkussens met de hoofdband verbinden, zorgen ervoor dat je de binnenkant van de achterkant van deze oorschelpen kunt zien, wat bijdraagt ​​aan het retrogevoel van deze hoofdtelefoon.

Het is verder verbonden door een 2 meter dikke kabel. De kabel heeft enkele zwakke punten (zoals de Y-splitter), maar is in de meeste gevallen sterk. Er is geen ingebouwde bediening, wat verrassend is gezien het prijskaartje van circa 100 euro, en deze lange kabel is ook de reden waarom deze koptelefoon, ondanks de draaibare oorschelpen en het lichte gewicht, niet erg draagbaar is. Er is geen geluidsisolatie in de SR80e en geluid zal gaan “lekken”. Maar dit is een inherent probleem van alle open koptelefoons.

De hoogwaardige treble-uitvoering zorgt ervoor dat klassieke nummers hier goed presteren. Aan de andere kant is de bas stevig en soepel, maar mist hij sub-bas en bonkend geluid, dus is hij niet geschikt voor bepaalde typen. Zoals alle open koptelefoons, biedt de SR80e u een breed en open geluidsveld, in combinatie met details in het middenbereik, waardoor de muziek dynamischer wordt. Mijn grootste klacht is de gemiddelde bouwkwaliteit, waardoor je een paar druppels water niet kunt verdragen.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#2 / #4: AKG Pro Audio K72

Beste Over-ear koptelefoons 2021 - AKG Pro Audio K72

SPECIFICATIES
Productafmetingen: 22 x 11 x 23.5 cm; 544.31 gram

AKG staat erom bekend zich te concentreren op de geluidskwaliteit van koptelefoons in plaats van op esthetiek. Hetzelfde geldt voor de K72. Het is een eenvoudig ogende koptelefoon met oorschelpen van synthetisch leer die groot genoeg zijn voor de meesten van ons. De hoge kwaliteit van dit leer maakt het comfortabel. Deze oorkappen zijn verbonden door twee stalen banden die zijn verbonden door een stoffen hangmat. Hoewel de meeste van deze koptelefoons van plastic zijn, zijn ze goed gestructureerd en voelen ze niet goedkoop aan, zoals de prijs al aangeeft.

Hij wordt geleverd met een kabel van 3 meter, die sterker is dan de gebruikelijke prijs. Het kan echter niet worden verplaatst, dus het kan niet worden aangepast aan toekomstige behoeften zoals sommige geavanceerde hoofdtelefoons. Door het eenvoudige ontwerp en de extra lange kabel moet je hem haastig verwijderen. Het ontbreken van een ingebouwde afstandsbediening helpt daarbij niet. Maar dit is geen dealbrekende factor, omdat ze zijn ontworpen om thuis of in de studio te luisteren.

Wat de originele specificaties betreft is de K72 uitgerust met een 40 mm dynamische driver, een frequentiebereik van 16-20.000 Hz, een impedantie van 32 Ohm en een gevoeligheid van 112 dB. Als goedkope koptelefoon heeft de K72 niet de geluidskwaliteit van andere monitorhoofdtelefoons. U krijgt echter wel een vlakkere frequentierespons in plaats van een bas-vooringenomen frequentierespons zoals een woofer.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#3 / #4: Audio-Technica ATH-M50xBT

Beste Over-ear koptelefoons 2021 - Audio-Technica ATH-M50xBT

SPECIFICATIES
Over-ear | Draadloos | Batterijduur: 40uur | Geschikt voor: Dagelijks gebruik | 310 gram | Met microfoon | Bluetooth 5.0

De ATH-M50xBT is een draadloze variant van Audio-Technica’s ATH-M50x. ATH-M50x werd voor het eerst uitgebracht in 2014 en wordt geprezen om zijn uitstekende fabricagekwaliteit, comfortabel ontwerp, afneembare kabels en gebalanceerd geluid. Laten we eens kijken hoe de ATH-M50xBT is. Vanuit een ontwerpperspectief lijkt het precies op de originele M50x, omdat je niet kunt zien welke draadloos is zonder de specificaties te controleren. De oorkappen en hoofdband zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en de oorkappen zijn verder afgedekt met dikke oorkussens. Er is geen effectieve ruisonderdrukkingsfunctie, maar deze dikke kussens kunnen voldoende geluidsisolatie bieden.

De linker oorkap is waar u de bedieningselementen kunt vinden: knoppen voor volume omhoog / omlaag en fysieke schuifregelaars om ze in of uit te schakelen. De oorkappen kunnen op de hoofdband worden gevouwen, waardoor deze tot de helft van de oorspronkelijke grootte wordt verkleind, waardoor het een goede draagbare optie is. Als u om wat voor reden dan ook geen draadloze verbinding wilt, wordt de ATH-M50xBT geleverd met een kabel van 130 meter, inclusief ingebouwde bedieningselementen. Om deze hoofdtelefoon in te schakelen, hoeft u alleen maar de fysieke schuifregelaar op de linkeroorschelp te verplaatsen en het apparaat zal ze detecteren.

In tegenstelling tot sommige geavanceerde headsets, kunnen er niet meerdere apparaten tegelijkertijd worden aangesloten. Deze koptelefoon wordt aangedreven door Bluetooth 5, verbruikt heel weinig energie en kan meer dan 30 uur meegaan na één keer opladen. Hoewel Bluetooth veel heeft ontwikkeld, kan het voor geluidskwaliteit nog steeds niet concurreren met bedrade verbindingen. Dit is de reden waarom de originele ATH-M50X beter klinkt dan de M50xBT. Als je naar video-inhoud kijkt, wordt het latentieprobleem duidelijker. U kunt het meegeleverde snoer gebruiken om het te omzeilen, maar dit zou het algehele draadloze doel van deze hoofdtelefoon tenietdoen.

Net als zijn voorganger heeft de M50xBT een duidelijke hoge tonen, een heldere middentonen en een algeheel open geluid. De geluidskarakteristieken zijn hetzelfde, maar de bas is iets overbelast, waardoor het een goede keuze is voor jonge luisteraars. Het grootste probleem met deze koptelefoon is het ontbreken van actieve ruisonderdrukking en dikke oorkussens.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#4 / #4: Sony WH-1000XM4 – Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling – Zwart

Sony WH-1000XM4 - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling - Zwart

SPECIFICATIES
Over-ear | Draadloos | Noise cancelling | Batterijduur: 30uur | Geschikt voor: Dagelijks gebruik | Reizen | 254 gram | Met microfoon | Bluetooth 5.0

In tegenstelling tot andere koptelefoons op de lijst, is de WH-1000XM4 een relatief nieuw product en werd het een half jaar geleden uitgebracht. Dit is de vierde versie van Sony’s veelgeprezen WH-1000XM-serie hoogwaardige draadloze koptelefoons. Sinds de oprichting is deze koptelefoon steeds beter geworden, en de WH-1000XM3 werd uitgeroepen tot de beste draadloze hoofdtelefoon van 2018. Sony heeft nog niet geprobeerd het wiel opnieuw uit te vinden en heeft enkele wijzigingen aangebracht die mogelijk in WH-1000XM4 worden aangebracht.

De WH-1000XM3 was destijds een van de beste koptelefoons met actieve ruisonderdrukking. De belangrijkste klacht van de WH-1000XM3 is het ontbreken van multipoint Bluetooth-connectiviteit. De WH-1000XM4 lost dit probleem gedeeltelijk op, maar er moet worden uitgelegd dat beide aangesloten apparaten de AAC Bluetooth-codec moeten gebruiken.

Dan is er de “talk-to-talk”-functie, waardoor deze koptelefoons het geluid stoppen wanneer ze detecteren dat u aan het praten bent. Deze functie is handig, maar gezien de toename van de sensorgevoeligheid kan het vervelend zijn. Daarom raad ik aan om het uit te schakelen wanneer het niet nodig is. Een andere geweldige functie is de omgevingsmodus, die kan worden ingeschakeld door uw hand op de linkeroorschelp te plaatsen. Dit verlaagt het afspeelvolume, schakelt de ruisonderdrukkingsfunctie uit en verhoogt de microfoongevoeligheid, zodat u omgevingsgeluiden kunt horen.

Net als zijn 1000XM3 besteedt de WH-100XM4 ook aandacht aan bas en hoge tonen in termen van audio. De basweergave is iets vlakker, maar nog steeds beter dan de referentiekoptelefoon. Als je het niet leuk vindt, kun je de EQ-instelling natuurlijk aanpassen in de bijbehorende app, maar dit is de standaardinstelling en het algehele geluid wordt deze keer warmer. Op het gebied van ruisonderdrukking heeft Sony de lat nog hoger gelegd, en nu kun je zelfs zeer laagfrequente geluiden elimineren. Ten slotte ondersteunt 1000XM4 snel opladen, en 10 minuten oplaadtijd kan u 5 uur speeltijd opleveren.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Beste Over-ear koptelefoons 2021” blog u geholpen! Wilt u meer reviews lezen naast deze “Beste Over-ear koptelefoons 2021” blog?, klik dan hieronder.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP