Veroorzaken koptelefoons gehoorverlies?

Koptelefoons zijn een must-have, van degenen die thuis werken en zich moeten concentreren tot degenen die vaak sporten en daarbij van muziek willen genieten. Het punt is dat als je een koptelefoon gebruikt, je eigenlijk muziek in de gehoorgang “dwingt”, en je moet je afvragen: Veroorzaken koptelefoons gehoorverlies? Hoewel het korte antwoord ja is, zijn er nog veel meer vragen. Laten we dus eens kijken hoe koptelefoons werken, waarom ze ons gehoor beschadigen en wat we als gebruiker kunnen doen om dit te voorkomen.

Hoe kan een koptelefoon gehoorverlies veroorzaken?

Als je aan menselijke oren denkt, zul je merken dat het niet echt geschikt is voor harde geluiden. Omdat het een natuurlijk hulpmiddel is om te overleven, kan het zelfs het laagste geluidsniveau detecteren. Hoewel we misschien niet zo gevoelig zijn, kunnen ze ons ook helpen gevaar te vermijden. De meeste geluiden zijn subtiel en stil. Daarom heeft het oor niet echt het vermogen ontwikkeld om die harde geluiden te verwerken. In plaats daarvan kan het zachtere geluiden beter opnemen.

Geluid is een reactie in de hersenen die wordt veroorzaakt door de trilling van de kleine haartjes in de holte van het binnenoor. Als je harde muziek hoort, worden de trillingen sterker. In dit geval gebeuren er twee dingen. Het eerste is dat je haar beschadigd is en een beetje gevoeligheid heeft verloren. In dit geval zullen ze na verloop van tijd herstellen. Als u bijvoorbeeld naar een concert bent gegaan, zult u merken dat u niet duidelijk kunt horen wanneer u weggaat en een ruis hoort als u in uw bed ligt. Maar na een tijdje zullen je haartjes genezen en zal je gehoor weer normaal worden. Het tweede is muziek die te lang te hard staat. In dat geval beschadigt u uw haar onherstelbaar. Ze trillen niet met geluid en worden bijna onbruikbaar. Dit zorgt voor permanent gehoorverlies.

Kan je gehoorverlies omkeren?

Als je te hard naar muziek luistert en blijvende gehoorschade veroorzaakt, is de schade helaas niet terug te draaien. U kunt echter worden behandeld en de beste manier is om een ​​gehoorapparaat te gebruiken. Hoortoestellen kunnen het hoorvermogen van uw oren verbeteren en effectiever maken. Als het gebruik van een koptelefoon gehoorverlies veroorzaakt, kunnen gehoorapparaten worden gebruikt om het gehoor weer normaal te maken. Gehoorverlies door het dragen van een koptelefoon kan zeker worden voorkomen, dus laten we eens kijken wat er kan worden gedaan.

Hoe voorkom je gehoorverlies?

Het eerste dat u moet doen, is het volume op een redelijk niveau houden. Velen van ons hebben de fout gemaakt om een ​​nieuwe koptelefoon te kopen en ze helemaal tot het uiterste te blazen, gewoon om te zien hoe hard de koptelefoon kan. Met een geluidsniveau van 80 decibel luister je zelfs meer dan 25 uur zonder risico op gehoorverlies. Maar dit is nog steeds te luid, dus als je de muziek op ongeveer 70 decibel kunt houden, zou het veilig moeten zijn. Als je een koptelefoon van goede kwaliteit hebt, kun je van elk detail genieten zonder je oren te beschadigen.

Als u zich in dit geval in een lawaaierige omgeving bevindt, weersta dan de verleiding om het volume hoger te zetten. Het punt is dat 80 decibel op je oren de bovengrends waarschijnlijk overschrijdt en schade zal veroorzaken, ongeacht achtergrondgeluid. Als je merkt dat je deze situatie vaak tegenkomt, is een Noice Cancelling koptelefoon een goede keuze.

Bovendien moet u weten dat in-ear koptelefoons moeilijker te horen zijn dan over-ear koptelefoons. Dit komt door de manier waarop koptelefoons geluid naar het trommelvlies sturen, met oorbeschermers, wat een minder directe manier is. Houd er echter rekening mee dat als u de koptelefoon te ver naar voren duwt, dit nog steeds uw gehoor beschadigt, zodat u niet wilt worden meegenomen. Als je echt van een nummer wilt genieten, speel het dan op maximaal volume af. Maar ga niet langer door dan één nummer, en geef je oren dan de tijd om te herstellen. Probeer niet te hard en gebruik ze niet te veel en het komt goed.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Veroorzaken koptelefoons gehoorverlies?” blog u geholpen! Wilt u meer reviews lezen naast deze “Veroorzaken koptelefoons gehoorverlies?” blog?, klik dan hieronder.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP