Koptelefoon Impedantie en gevoeligheid

Als u merkt dat u een koptelefoon van hoge kwaliteit heeft gekocht, kunt u termen tegenkomen die ingewikkeld en moeilijk te begrijpen zijn. Voor degenen die niet bekend zijn met koptelefoons, twee daarvan zijn koptelefoon impedantie en gevoeligheid. Beide termen zijn belangrijk bij het kiezen van een koptelefoon, dus om er zeker van te zijn dat u niet fout gaat, kijken we naar beide. We hebben uitgelegd dat koptelefoon impedantie en gevoeligheid niet alleen verband houden met koptelefoons, maar ook met versterkers / DAC’s.

Wat is koptelefoon impedantie?

Het eerste dat u moet begrijpen, is dat impedantie misschien wel de belangrijkste term is bij het kiezen van een hoofdtelefoon. Het heeft niet alleen invloed op de kenmerken van de headset, maar de impedantie bepaalt ook welke audiobron je nodig hebt om de koptelefoon te gebruiken. Kort gezegd, impedantie betekent weerstand. Dit getal geeft aan hoeveel weerstand het apparaat heeft tegen de stroom die er doorheen gaat. De Wikipedia definitie zegt dat “Impedantie kan gezien worden als een complexe weerstand. Het begrip impedantie wordt in de elektriciteitsleer gebruikt om te rekenen met spoelen en condensatoren die een tijds- en frequentieafhankelijke weerstand hebben”. Er is geen betere manier om dit uit te leggen. Het wordt gemeten in ohm (Ω) en elke koptelefoon heeft een vooraf gedefinieerde impedantiewaarde. De impedantie bepaalt hoeveel stroom de koptelefoon nodig heeft om een ​​goed luistervolume te bereiken.

Waarom is impedantie belangrijk?

Als het op impedantie aankomt, geldt hoe groter het getal, hoe meer vermogen er nodig is om deze koptelefoon aan te sturen. Smartphones zijn misschien niet genoeg om veel stroom te verbruiken. Zelfs op het maximale volume zul je het een beetje stil vinden, en misschien begin je zelfs handwerk te horen dat niemand leuk vindt. Hoewel dit misschien ingewikkeld klinkt, kun je een vrij eenvoudige maatstaf volgen in termen van impedantie. Als u echter het meeste uit de headset wilt halen, raden we u altijd aan een versterker te gebruiken voordat u de headset betreedt. Zoek je een koptelefoon met een impedantie tot 32Ω, dan heb je meestal geen versterker nodig.

Of je ze nu op een computer, laptop of smartphone gebruikt, je zou zonder problemen een behoorlijk volumeniveau moeten kunnen bereiken. Ligt je weerstand tussen de 33 en 100Ω, dan kun je hem gebruiken met een computer met een goed audiogedeelte of een smartphone met een krachtige versterker. Maar zelfs als het compact, draagbaar en goedkoop is, is het kopen van een versterker nog steeds een goede keuze. Of het nu gaat om een ​​instapkoptelefoon zoals, of een iets duurdere instapkoptelefoon, de meeste moderne koptelefoons hebben een versterker nodig.

Hoe beïnvloedt impedantie geluid?

Op dit moment kunnen we het je niet kwalijk nemen dat je niet weet waarom je een hogere impedantie wilt kopen. Een hogere impedantie betekent dat de headset elektrische signalen beter kan verwerken. In audio-termen betekent dit dat de geluidsweergave nauwkeuriger en levendiger zal zijn. Maar dit wil niet zeggen dat een koptelefoon met lage impedantie slecht is, maar als je een koptelefoon van goede kwaliteit wilt kopen, koop dan een koptelefoon met hoge impedantie en een geschikte versterker.

Hoe zit het met de gevoeligheid van de koptelefoon?

Hoewel het gerelateerd is aan impedantie, is gevoeligheid niet zo belangrijk bij het kopen van een koptelefoon. Gevoeligheid is gerelateerd aan het volume van de headset bij een bepaald vermogensniveau. Als u twee koptelefoons met verschillende gevoeligheden op hetzelfde vermogensniveau heeft, zal de koptelefoon met de hogere gevoeligheid luider zijn bij dat vermogensniveau. Hoe hoger de gevoeligheid, hoe minder u het volume hoger hoeft te zetten om meer volume te krijgen. Wanneer u een koptelefoon koopt, zult u merken dat geluiden onder 86dB als laag worden beschouwd, terwijl geluiden boven 110dB als high-end worden beschouwd.

Sommige fabrikanten noemen het efficiëntie of zelfs geluidsdrukniveau. Dit komt omdat geluid werkt door golven in de lucht te creëren. Hoe groter het volume, hoe hoger de druk. Waarom zijn ze niet zo handig bij het kopen van een koptelefoon? Dit is omdat fabrikanten de neiging hebben enigszins inconsistent te zijn in hun meetmethoden. In sommige gebieden is gevoeligheid echter belangrijk. Als je naar de gevoeligheid kijkt, zal niet alleen het geluid luid zijn, maar ook al het andere in de signaalketen. We hebben het over de interferentie dat de versterker kan produceren, elektrische ruis, et cetera. Dit is de reden waarom als u een hoogwaardige koptelefoon met een hogere gevoeligheid gebruikt, u een hoogwaardige versterker wilt die geen overmatige ruis genereert om de koptelefoon op te pikken.

Conclusie

Wanneer u een koptelefoon koopt, moet u overwegen of u deze als audiobron wilt gebruiken en of er een versterker en DAC is. Als je een beperkt budget hebt en het je echt niet kunt veroorloven om meer geld uit te geven aan andere apparatuur, kun je het beste een koptelefoon met lage impedantie kopen. Je kunt ze gebruiken met een smartphone of computer, en als je een koptelefoon krijgt met een goede gevoeligheid, zullen ze ook luid zijn.

Aan de andere kant, als je budget het toelaat, zorg er dan voor dat je een koptelefoon met hoge impedantie koopt, maar zorg ervoor dat je ze ook uitrust met de juiste DAC en versterker. Om ze goed te laten werken, heb je niet alleen een versterker nodig, maar in combinatie met een DAC kun je gemakkelijk de beste resultaten behalen. Het hangt er uiteindelijk van af hoeveel kwaliteit u wilt en hoeveel u ervoor moet betalen. Dit is in feite een persoonlijke keuze, maar het kan uw luisterervaring aanzienlijk verbeteren.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “koptelefoon Impedantie en gevoeligheid” blog u geholpen! Wilt u meer reviews lezen naast deze “koptelefoon Impedantie en gevoeligheid” blog?, klik dan hieronder.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP