Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?

#1: Sonos Playbase

4.65

De geluidskwaliteit

4.6/5

De bouwkwaliteit

4.7/5

De kenmerken

4.6/5

Voordelen

  • Voeg de Playbase toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
  • Via wifi speelt de soundbar de muziek op je smartphone, laptop of NAS draadloos af.
  • Door de 10 ingebouwde drivers luister je naar een helder en krachtig filmgeluid.

Nadelen

  • De Playbase is niet geschikt voor tv's die zwaarder zijn dan 35 kg.
  • Je kunt de soundbase niet met een HDMI kabel op je tv aansluiten.

In deze blog “Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?” hebben wij de Sonos soundbars vergeleken voor u. Alles wat u moet weten over deze soundbars van het merk Sonos is besproken. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?

Er zijn drie Sonos-soundbars in de multiroom-serie van het bedrijf Sonos, namelijk Sonos Playbar, Sonos Playbase en de Sonos Beam die elk verschillende functies bieden. De Sonos Beam is het nieuwste product van het trio en is veel kleiner en goedkoper dan andere Sonos televisie-speakers, maar biedt dezelfde reeks streaming- en multiroom-functies, evenals belangrijke upgrades voor spraakbesturing en HDMI-aansluitingen. U bent misschien op uw hoede om geld te verspillen aan Sonos-producten, aangezien het bedrijf onlangs de krantenkoppen haalde over zijn plannen om software-updates voor oudere producten wilt stopzetten. Het goede nieuws is dat deze plannen geen gevolgen hebben voor kopers van de drie Sonos-producten. Het bedrijf klaagde ook Google aan voor het gebruik van door Sonos ontwikkelde technologie waarmee slimme speakers draadloos muziek kunnen afspelen in verschillende kamers. In de toekomst zal Google hoogstwaarschijnlijk zijn Google Assistent-stembesturing van Sonos-producten verwijderen. Dus welke is de beste prijs-kwaliteitverhouding en wat is het verschil tussen de soundbars? Lees meer over de geluidskwaliteit in de volgende alinea van deze “Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?” blog.

Update:
Op dit moment is de nieuwste soundbar de Sonos Arc. Lees hier meer over de Sonos Arc review.

De geluidskwaliteit

Door de verschillende vormen en afmetingen van de drie speakers is het aantal, het type en de opstelling behoorlijk verschillend. Niet verrassend, vanwege zijn relatief kleine formaat heeft de Sonos Beam de minste drivers, met een tweeter en vier full-range ovale woofers met drie passieve basradiatoren. De grotere Sonos Playbar heeft 9 individueel versterkte drivers: 3 tweeters en 6 midrange-drivers. De Sonos Playbase heeft hetzelfde aantal tweeters en midrange drivers als de Sonos Playbar, maar heeft ook een innovatieve, individueel versterkte S-vormige woofer. Gezien de verschillen tussen deze stuurprogramma’s is de duidelijke Sonos-geluidssignatuur in de hele serie indrukwekkend. Het is duidelijk en evenwichtig, heeft een goed gevoel voor ritme, een sterke impact en een natuurlijk middenbereik.

Er zijn echter onmiskenbare verschillen tussen de presentaties van de drie Sonos televisie speakaers. Voor apparaten van dezelfde grootte is het geluid van de Sonos Beam extreem zwaar, en strekt het zich uit naar de voorkant van middelgrote kamers, wat diepte aan de bas geeft en wat onvoorspelbaar is voor het volume dat het produceert. De Sonos Playbar is luider en kan zelfs de grootste kamer vullen. Het is niet verrassend dat het meer geluid produceert dan de Sonos Beam, maar het is verrassend beter dan de Sonos Playbase.

Hoewel de diepte van de Sonos Playbase niet is zoals je had verwacht, is de integratie van basfrequenties en toon indrukwekkend. Er is een samenhang in het tonale spectrum en de twee soundbars kunnen niet overeenkomen. De Sonos Playbase is echter anders en heeft een duidelijke en stabiele high-end. De high-end is redelijk zwaar, maar zal na verloop van luisteren veranderen. Dit is een bestaand probleem, maar het komt niet vaak voor bij de Sonos Beam en Sonos Playbar. Daarom heeft de Sonos Playbase, hoewel vanuit een bepaald oogpunt, de sterkste audiomogelijkheden van deze drie apparaten, maar op de lange termijn biedt het het laagste entertainment. Lees meer over de bouwkwaliteit in de volgende alinea van deze “Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?” blog.

De bouwkwaliteit

Sonos Beam

De Sonos beam heeft een breedte van 65 cm, een diepte van 10 cm en een hoogte van 7 cm en kan gemakkelijk onder een televisie geplaatst worden. Het gewicht is slechts 2,8 kilogram. Wij vinden dat de Sonos Beam er mooier uitziet dan de andere Sonos-producten. De simpele vorm van de langwerpige soundbar en de ronde afwerking zorgt ervoor dat het er erg stijlvol uitziet.

Sonos Playbar

De Sonos Playbar (foto hierboven) is misschien wel het minst aantrekkelijke product van deze drie Sonos-apparaten, en het hoekige ontwerp ziet er een beetje verouderd uit in vergelijking met de ronde panelen van de nieuwere modellen. In veel opzichten is dit ook een lastig ontwerp. Met een breedte van 90 cm en een gewicht van 5,4 kilogram is het zowel groot als zwaar. De muurbeugel moet redelijkerwijs worden bepaald door de sterkte van de muurbeugel en de gebruikte beugel. De officiële Playbar-muurbeugel kost ongeveer 50 euro. Als je de Sonos Playbar niet aan de muur bevestigt, wordt de vorm redelijk onhandig. De siliconen voetjes van het toestel zitten op het achterpaneel tegen de muur. Zelfs als de ingebouwde repeater de IR-ontvanger van de televisie blokkeert, kan hij uw afstandsbedieningen doorlaten. Het probleem is dat in deze richting de Sonos Playbar-driver meestal omhoog schiet, wat resulteert in een lange maar niet directe geluidsweergave. Om ervoor te zorgen dat de Sonos Playbar het beste geluid produceert, moet u deze op de rand plaatsen, anders kan het televisie-scherm worden geblokkeerd.

Sonos Playbase

Als je niet van plan bent om iets aan de muur te installeren, is de Sonos Playbase (foto hierboven) een goede keuze. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een solide basis, geen soundbar, wat betekent dat het is ontworpen om televisies te ondersteunen. Sommige televisies met voeten aan beide uiteinden rekken het goed uit. Dit kan door de hoogte van Sonos Playbase. Het is slechts 5,8 cm hoog. De drie Sonos-producten zijn verkrijgbaar in zwart of wit en de Sonos Beam heeft, net zoals de Sonos Playbase, capacitieve aanraakbediening op het bovenpaneel. Lees meer over de kenmerken in de volgende alinea van deze “Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?” blog.

De kenmerken

Welke Sonos-soundbar je ook koopt, de belangrijkste kenmerken van Sonos-producten zijn aanwezig. Het ondersteunt bijna elke muziekstreamingservices, kan worden gebruikt met andere Sonos-speakers in een multiroom-omgeving en kan muziekspeakers van twee bedrijven toevoegen (zoals Sonos One SL / Play: 5). Het verschil tussen de drie producten is voornamelijk te wijten aan de leeftijd. Hoewel het de goedkoopste van de drie, de Sonos Beam het meest bruikbaar is. De belangrijkste toegevoegde functie is stembesturing, ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant, en enkele Apple Siri-opdrachten op iPhone of iPad.

< Beste Stereo Versterkers van 2020
< Beste subwoofers van 2020: diepe bas voor muziek en films
< Beste speakers 2020: budget tot premium
< Beste slimme luidsprekers van 2020

In tegenstelling tot de Sonos Playbar en Sonos Playbase, die afhankelijk zijn van optische verbindingen om geluid uit de televisie te halen, gebruikt de Sonos Beam HDMI ARC. Het werkelijke verschil is klein, maar het voegt wel een extra samenwerkingslaag toe tussen de speakers en de televisie, vooral op het gebied van spraakbesturing. Het is erg handig om Alexa te gebruiken om de televisie af en toe aan te zetten, en je kunt diepere integratie introduceren door een Fire TV-apparaat toe te voegen. Je kunt Alexa aan de Sonos Playbar of Sonos Playbase toevoegen door Amazon Echo-apparaten zoals de Sonos One aan het netwerk toe te voegen.

Zowel de Sonos Beam als Sonos Playbase hebben AirPlay 2 ondersteuning, waardoor het mogelijk is om multiroom systemen te creëren met meerdere merken speakers. Met AirPlay 2 kun je de Sonos Beam gebruiken in de woonkamer, Amazon Echo Dot (3rd generation) in de keuken en Apple HomePod in de slaapkamer. Ze kunnen allemaal dezelfde muziek afspelen. Helaas is de Sonos Playbar het oudste van deze drie apparaten en zal hij op geen enkel moment AirPlay 2-ondersteuning ontvangen.

De drie producten ondersteunen hetzelfde geluidsformaat, dus welke u ook kiest, Dolby Digital 5.1 is de beste optie voor televisie-audio. Je moet ergens anders naar Dolby Atmos-soundbars zoeken. Tegelijkertijd ondersteunt geen enkel Sonos-product audio met hoge resolutie, en er zijn geen tekenen dat deze situatie binnenkort zal veranderen. Lees meer over onze conclusie in de volgende alinea van deze “Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?” blog.

Update:
Op dit moment is de nieuwste soundbar de Sonos Arc. Lees hier meer over de Sonos Arc review.

Conclusie

De keuze tussen Sonos Playbar en Sonos Playbase hangt vooral af van uw wensen. Zet je de tv op een muurbeugel, dan is de Sonos Playbar voor beide logischer. Staat je tv op een plank, zet hem dan op de Sonos Playbase. Playbase is de zwakke schakel in geluidskwaliteit. Aan de andere kant is de Sonos Playbar omvangrijk qua uiterlijk en begint de functieset zijn ouderdom te vertonen. Het ontbreken van AirPlay 2 kan sommige transacties verstoren. Voor ons is Sonos Playbase echter de winnaar.

De Sonos Beam

Conclusie

De Sonos Beam is een verblindende soundbar.

VoordelenNadelen
1. Door de topklasse beoordeling op kwaliteit ben je verzekerd van een hoge geluidskwaliteit.
2. Voeg de soundbar toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
3. Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.
1. De soundbar heeft geen subwoofer die diepe bastonen produceert voor een kamervullend geluid.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Sonos Playbar

Conclusie

Als u op zoek bent naar een eenvoudig apparaat dat de geluidskwaliteit van uw televisie enorm zal verbeteren en u toegang biedt tot meer muziek dan u ooit zou kunnen hopen te luisteren, is de Sonos Playbar een uitstekende optie!

VoordelenNadelen
1. Hoge baskwaliteit.
2. Makkelijk installatie.
3. Applicatie werkt erg goed.
1. Geluidskwaliteit kan beter.
2. Applicatie alleen voor IOS.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Sonos Playbase

Conclusie

De Sonos Playbase biedt een strakke stijl en een verbluffende sonische upgrade ten opzichte van elke bestaande flatscreentelevisie.

VoordelenNadelen
1. Voeg de Playbase toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis. 
2. Via wifi speelt de soundbar de muziek op je smartphone, laptop of NAS draadloos af. 
3. Door de 10 ingebouwde drivers luister je naar een helder en krachtig filmgeluid. 
1. De Playbase is niet geschikt voor tv’s die zwaarder zijn dan 35 kg. 
2. Je kunt de soundbase niet met een HDMI kabel op je tv aansluiten.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Sonos reviews:
< Sonos PLAY:3 review
< Sonos PLAY:5 review
< Sonos Arc review
< Sonos Playbar review
< Sonos Playbase review
< Sonos Port review
< Sonos Beam review
< Sonos Move review
< Sonos One review
< Sonos One SL review
< Sonos Sub 2.0 review
< Sonos Arc vs Sonos Playbar
< Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase
< Sonos aanbiedingen 2020
< Wat is de beste Sonos Speaker?
< Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?

Meer reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP