Edifier R1280DB Review

Edifier R1280DB

4.6

De prestatie

4.7/5

Het design

4.5/5

Voordelen

  • Sluit de speakers aan op een versterker of surroundsysteem met de RCA aansluiting(en).
  • Bedien op afstand het volume met de meegeleverde afstandsbediening.

Nadelen

  • Zonder hoofdtelefoonaansluiting kun je geen aparte headset aansluiten op de speakers.
  • De kwaliteit van de lagere tonen is bij deze 2.0 set lager dan bij soortgelijke speakers.

In deze Edifier R1280DB review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Edifier R1280DB Review: voorkant

SPECIFICATIES
Aantal speakers (pc): 2 | Surround systemen: Geen | Audiokanalen: 2.0 | Subwoofer: Nee | Draadloze achterspeakers: Nee | Continu/nominaal uitgangsvermogen totaal (RMS): 42 W | Continu/nominaal uitgangsvermogen per kanaal: (RMS)21 W | Frequentiebereik: 55 – 20000 Hz | Signaal-ruisverhouding: 25 dB

Conclusie

De Edifier R1280DB zijn actieve speakers die zijn ontworpen voor gebruik met desktop-computers. Over het algemeen bieden ze een eenvoudige audioboost voor een televisie of andere hifi componenten. Lees meer over de voor-en nadelen in de volgende alinea van deze Edifier R1280DB review.

VoordelenNadelen
1. Sluit de speakers aan op een versterker of surroundsysteem met de RCA aansluiting(en). 
2. Bedien op afstand het volume met de meegeleverde afstandsbediening. 
1. Zonder hoofdtelefoonaansluiting kun je geen aparte headset aansluiten op de speakers. 
2. De kwaliteit van de lagere tonen is bij deze 2.0 set lager dan bij soortgelijke speakers.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De prestatie

Achterkant

Gezien het formaat van de Edifier R1280DB speakers in vergelijking met de meeste computer-speakers, mag je een vol en hard geluid verwachten. Voor elke computer-opstelling is de capaciteit meer dan voldoende. Misschien wel het belangrijkste is dat het geluid redelijk uniform is, zonder bijzonder prominente bas- of hoge tonen. Vooral computer-speakers proberen bas of treble te gebruiken om het geluid sterker te laten klinken dan het in werkelijkheid is. Met de Edifier R1280DB hoor je echter een gelijkmatig geluid.

De midden/hoge tonen en bassen zijn goed. Het mist wel de hogere kwaliteit die duurdere speakers kunnen bieden. Als je echt van bas houdt, heb je een aparte bas nodig, maar voor de meeste gebruikers is dat niet nodig. Vergeleken met andere gematigde audio-upgradeoplossingen voor televisies, is het volume die hier worden gewonnen veel hoger dan bij de standaard alles-in-één soundbar (zoals bij de Sonos Arc). Als je gewoon wat volume wilt toevoegen, maar niet wilt dat het je buren stoort, kun je beter een soundbar aanschaffen. Over het algemeen is het belangrijk dat speakers een scala aan opties hebben. Lees meer over het design in de volgende alinea van deze Edifier R1280DB review.

Het design

De afstandsbediening

Het formaat van de Edifier R1280DB is 146 mm x 241 mm x 178 mm per speaker, wat tussen een typische computer-speaker en een boekenplank-speaker in zit. Ze zien er geweldig uit naast middelgrote/grote televisies. Let wel op, als je televisie aan de muur is bevestigd, steken ze veel meer uit dan de televisie. De Edifier R1280DB heeft een stevige MDF-structuur, inclusief vinylstructuur met houtnerf, in plaats van het plastic dat in veel desktopspeakers wordt gebruikt, zoals te zien is bij de meeste boekenplankspeakers. Edifier voegt ook enkele belangrijke subtiele details toe om ze ver boven uw prijsverwachtingen te plaatsen. Er zijn afgeronde hoeken, er is een subtiele overgang van de zijkant van de houtstructuur naar het midden en de verchroomde plastic strepen in het midden van de speaker zijn erg mooi.

Verwijder het stoffen speakerrooster en u vindt twee drivers en een baspoort op elke speaker. Dankzij de naar voren gerichte baspoort plaats je deze speakers in kleine ruimtes zonder dat de basprestaties verloren gaan. De driver bevat een woofer van 102 mm met een papieren conus en een dome-tweeter van 13 mm. Het rooster zelf is bevestigd met plastic pinnen, die in de gaten aan de voorkant van de speaker zijn bevestigd.

Aan de achterkant van de linker en rechter speaker vind u verschillende functionele opties. De linkerspeaker is passief en bevat dus alleen veerklemmen voor audio-invoer. De achterkant van de rechterspeaker is interessanter. Naast de outputclip van de linker krijg je ook twee analoge audio-ingangen op lijnniveau die voor elk kanaal aparte phono-aansluitingen gebruiken. Hieronder staan ​​de phono- en optische digitale ingangen, en aan de linkerkant bevindt zich de aan / uit-schakelaar.

De keuze van de input maakt deze speakers tot een universele keuze, zeker in combinatie met bluetooth input. U kunt een tv of computer aansluiten en vervolgens de telefoon via Bluetooth verbinden zonder extra apparatuur. De rechterspeaker heeft ook regelaars voor volume, bas en hoge tonen. De laatste twee zijn standaard analoge draaiknoppen, die zich standaard in het midden bevinden en 120 graden naar rechts of links zijn gedraaid. Tegelijkertijd heeft de volumeregeling onbeperkte rotatie en verschillende inkepingen. Dit betekent dat je via de speaker en afstandsbediening het volume van de speaker kunt regelen zonder de andere speaker te overbelasten.

De afstandsbediening is wel erg simpel. Het is van plastic gemaakt en heeft een gladde bovenkant met twaalf knoppen. Net als bij deze knopstijl, kost het aanzienlijke kracht om te bepalen of de knop is ingedrukt. De afstandsbediening is in ieder geval nog goed te gebruiken, maar niet zonder problemen. Lees meer over onze conclusie in de volgende alinea van deze Edifier R1280DB review.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een aanzienlijke upgrade van de stroom voor de luidsprekers van uw tv of pc, is de Edifier R1280DB een geweldige optie. Ze leveren hifi-achtige niveaus van kracht en warmte, zonder gedoe met extra apparatuur en voor een zacht prijsje.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Edifier reviews:
< Edifier 1280T review
< Edifier R1280T review
< Edifier R1100 luidspreker
< Edifier R980T luidsprekersysteem
< Edifier R2000DB review
< Edifier R1700BT review
< Edifier R1850DB review
< Edifier S880DB review
< Edifier S1000DB review
< Edifier S350DB review
< Edifier S2000PRO
< Edifier S70DB luidsprekersysteem
< Edifier E235 review
< Edifier E255 review
< Edifier M3600D review 
< Edifier MP233 review
< Edifier C2X review
< Wavemaster MOBI-2

Meer reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP