Edifier E255 review

Edifier E255

4.75

De geluidskwaliteit

4.7/5

De bouwkwaliteit

4.8/5

Voordelen

  • Bedien op afstand het volume met de afstandsbediening.
  • Dankzij het 5.1 surround geluid lijkt het net alsof je in je favoriete film of game zit.
  • Bedien op afstand het volume met de afstandsbediening.

Nadelen

  • Zonder hoofdtelefoonaansluiting kun je geen aparte headset aansluiten op de speakers.

In deze Edifier E255 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Edifier E255 review

SPECIFICATIES
Type home cinema: 5,1 | Totaal vermogen: 385 Watt | Afstandsbediening: Ja | Telefoon laden via USB: Nee

Conclusie

De Edifier E255 is een van de weinige surround sound-systemen die niet alleen geweldig klinkt, maar ook mooi is vormgegeven. Lees meer over de voor-en nadelen in de volgende alinea van deze Edifier E255 review.

VoordelenNadelen
1. Bedien op afstand het volume met de afstandsbediening. 
2. Dankzij het 5.1 surround geluid lijkt het net alsof je in je favoriete film of game zit. 
3. Bedien op afstand het volume met de afstandsbediening. 
1. Zonder hoofdtelefoonaansluiting kun je geen aparte headset aansluiten op de speakers.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Edifier E255 set-up

Het totale vermogen van de Edifier E255 is 400 Watt, waarvan meer dan de helft afkomstig is van de subwoofer. De bas was erg sterk en misschien wel een beetje te overweldigend. Ik heb het systeem geïnstalleerd in een kamer van zo’n 20 vierkante meter, wat eigenlijk te klein is voor deze speakers. Als je zware nummers speelt, is het geluid veelte hard voor zo een kleine kamer. Het middenbereik is heel duidelijk en toen ik naar klassieke muziek luisterde, leek het als ik er live bij was. Toen ik een aantal nummers speelde van “Giuseppe Verdi Triomfmars uit Aida” leek het alsof ik er echt bij was. Hoewel de voor- en surroundspeakers niet echt krachtig zijn, hoorde ik geen vervorming als het volume hoger stond.

De speakers klinken geweldig bij het afspelen van muziek, maar werken beter bij het kijken naar films. De bas is uitmuntend, de gesprekken zijn heel duidelijk, de hoge tonen zijn zorgvuldig afgestemd en het surround-geluid is meeslepend. Ik denk wel dat het ontbreken van Dolby Atmos en DTS: X een enorme tekortkoming is voor deze speaker, maar ik vond dat het geen groot probleem is. Lees meer over de bouwkwaliteit in de volgende alinea van deze Edifier E255 review.

De bouwkwaliteit

De Edifier E255 review is verkrijgbaar in twee kleuren: rood en zwart. Ik heb voor rood gekozen en het hele systeem ziet prachtig uit. We hebben in totaal 6 speakers, evenals een afstandsbediening en veel kabels. In het bijzonder is er een center speaker, twee voorspeakers, twee achterspeakers en een subwoofer. Edifier heeft twee achterspeakers en een nieuwe middenspeaker toegevoegd om het systeem te creëren. De middenspeaker is het hoofdtoestel en alle andere speakers worden via een bedrade of draadloze verbinding met het toestel verbonden.

Hoewel het luidsprekersysteem enkele draadloze componenten bevat, gebruikt het toch veel kabels. De twee voorspeakers moeten met de meegeleverde kabel op de middenspeaker worden aangesloten. Ook voor de middenspeaker, subwoofer en surroundspeakers hebben we netsnoeren nodig. Ten slotte is er nog een kabel die de audiobron met de centrale eenheid verbindt. U kunt alleen optische ingang of 3,5 mm AUX-ingang gebruiken. Het dure systeem heeft geen bluetooth voor het draadloos streamen.

Het systeem instellen is heel eenvoudig. Je steekt de speakers in het stopcontact en ze worden allemaal automatisch gesynchroniseerd. Zodra je een constant licht op deze draadloze speakers ziet, kun je het systeem gebruiken. Met de tiptoetsen aan de bovenzijde van de centrale unit kun je aan / uit zetten, de ingang wijzigen of het volume regelen. De afstandsbediening is handiger omdat hij het volume van elke speaker kan aanpassen en Dolby Pro Logic II kan inschakelen. Deze functie is erg handig bij het afspelen van stereo-inhoud, omdat deze kan worden geconverteerd naar 5.1-kanaals surround-geluid met behulp van verborgen audiosignalen. Lees meer over onze conclusie in de volgende alinea van deze Edifier E255 review.

Conclusie

De Edifier E255 is een van de weinige surround sound-systemen die niet alleen geweldig klinkt, maar ook mooi is vormgegeven. Hopelijk heeft deze Edifier E255 review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Edifier reviews:
< Edifier 1280T review
< Edifier R1280T review
< Edifier R1100 luidspreker
< Edifier R980T luidsprekersysteem
< Edifier R2000DB review
< Edifier R1280DB Review
< Edifier R1700BT review
< Edifier R1850DB review
< Edifier S880DB review
< Edifier S1000DB
< Edifier S350DB review
< Edifier S2000PRO
< Edifier S70DB luidsprekersysteem
< Edifier E235 review
< Edifier M3600D review 
< Edifier MP233 review
< Edifier C2X review
< Wavemaster MOBI-2

Meer reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP