Wharfedale Diamond 12.3 Review

Wharfedale Diamond 12.3 Review

Wharfedale Diamond 12.3

4.75

De bouwkwaliteit

4.7/5

De kenmerken

4.7/5

De geluidskwaliteit

4.9/5

Voordelen

  • Super geluid.
  • Strak design.
  • Betaalbare prijs.
  • Geavanceerd Kevlar-materialen.

Nadelen

  • Niet geschikt voor kleinere ruimtes.

In deze Wharfedale Diamond 12.3 Review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Wharfedale Diamond 12.3 Review - Zijkant

SPECIFICATIES
Type: 2,5-weg vloerstaander | Gevoeligheid: 89dB | Nominale impedantie: 8 ohm | Frequentiebereik: 45Hz – 20kHz | Afmeting: (BHD) 18 x 98 x 32 cm | Gewicht 19,5 kg (elk)

Voor-en nadelen: Wharfedale Diamond 12.3

VoordelenNadelen
1. Super geluid.
2. Strak design.
3. Betaalbare prijs.
4. Geavanceerd Kevlar-materialen.
1. Niet geschikt voor kleinere ruimtes.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Wharfedale Diamond 12.3 Review - Zijkant met kap

De Wharfedale Diamond 12.3 maakt een prachtig geluid met verschillende lagen, vol details en dynamische nuances tijdens het luisteren van “Jimi Hendrix, “Purple Haze”. Deze Wharfedale speakers vangen het ritme van het album op een prettige en zelfverzekerde manier op. Ze “ontleden” grote hoeveelheden informatie, maar presenteren de muziek op een gecontroleerde manier. De belangrijkste concurrent van Wharfedale is de bekroonde Elac Debut 2.0 F5.2, die wat enthousiaster klinkt, maar duidelijk niet verfijnd is bij hoge frequenties.

Toen we overstapten naar “Queen & David Bowie, “Under Pressure”, waardeerden we de helderemiddenklasse en naadloze integratie van de Diamond 12.3 tussen de aandrijfeenheden. De basinhoud van deze Wharfedale speaker is voldoende, maar niet om de balans te vernietigen. Deze 12.3 speakers klinken ook goed bij lagere volumes. We komen vaak speakers tegen, die pas actief worden bij hoge volumes, maar dat is niet het geval bij deze zuilspeaker. Ze volgden de dynamiek goed en brachten “Creedence Clearwater Revival, “Proud Mary” goed naar voren. Voor deze prijs heeft het een subtiliteit die zelden wordt gezien in vloerstaanders.

De bouwkwaliteit

Wharfedale Diamond 12.3 Review - Voorkant met kap

Deze 12.3 luidsprekers zijn verkrijgbaar in vier afwerkingen: zwart, walnoot, wit en licht eiken. De aandrijfeenheid is al even bewonderenswaardig. Het is een 2,5-richting ontwerp, waarbij de 13 cm bovenste driver alles van het midden naar beneden dekt, terwijl de tweede driver achterblijft om de bas te versterken. Beide schijven gebruiken een conusmateriaal gemaakt van een mengsel van polypropyleen en mica, waarvan wordt gezegd dat het licht, sterk en goed dempt.

Dit is een 25 mm gecoate geweven polyester zachte koepe. Gecombineerd met een zorgvuldig gekalibreerde, relatief geavanceerde crossover, kan de luidspreker een gevoeligheid hebben van 89 dB / W / m en een compatibele luidspreker met een nominale impedantie van 8 ohm. Het is misschien handiger om te weten dat de minimale impedantie 5 ohm is, wat betekent dat deze vloerstaanders waarschijnlijk geen problemen zullen veroorzaken voor versterkers die aan een fatsoenlijke prijs voldoen. Hoewel de hoogte slechts 98 cm is, is 12.3 geen grote luidspreker, maar ze presteren toch het beste als ze wat ruimte overlaten om te ademen. We denken dat als ze minimaal 30 cm van de achterwand verwijderd zijn, ze goed zullen werken.

De kenmerken

Wharfedale Diamond 12.3 Review - Achterkant

De Wharfedale Diamond 12.3 zijn soepel, uitgebalanceerd en verfijnd, wat een goede prijs/kwaliteitverhouding biedt. Ze ronden de ruwe randen af ​​en filteren onnodige agressie.

Conclusie

Het is moeilijk om een ​​echt getalenteerd en betaalbaar staand bed te bouwen, maar Wharfedale heeft het gekraakt met 12,3. Ze zijn erg goed in het uitgeven van geld, en genoeg om een ​​plaats in Diamond’s Hall of Fame te bezetten. Koop geen andere toren van dit niveau zonder het eerst te horen.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze Wharfedale Diamond 12.3 Review u geholpen! Wilt u meer reviews lezen naast deze Wharfedale Diamond 12.3 Review? Klik hieronder voor meer!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP